Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

Erfenis naar kinderen

[Gesteld op: 24-03-2018]

Toelichting:
Hallo

Graag informeer ik hoe dit zit en / of wat men er aan kan doen

Ik ben 62 jaar oud en sinds 1999 (dus 18 jr. al) gescheiden. In deze tijd had ik nauwelijks contact met mijn kinderen en een slecht band met hun. Ik heb een vriendin (geen vaste partner / niet getrouwd of geregistreerd) maar zij is iemand die wel om mij geeft e.d. Met haar heb ik een leuk goede band. Ik heb begrepen je kunt je kinderen niet onterven. Die heeft ALTIJD recht op 50% van je erfenis / vermogen. Waarom? Zomaar omdat dit wet is? Dat vind ik geen goed reden want … Laatste tijd is er veel discussie over wetten die niet meer van deze tijd is e.d.

Zelfs als zou ik een testament opmaken waar ik alles aan mijn vriendin wil loaten erven en mijn kinderen niets (dus onterven|) dan hebt hun kennelijk het recht naar de rechter te stappen voor hun 50%. Nogmaals waarom? Als ik in leven via een testament (bij een notaris) bekend maak wat ik wil, waarom mag de rechter dit fan omgooien en dit omdat het wet dit bepaald? Ik maak deze discussie want als ik 100% zeker weet dat ik over 3 weken of 3 maanden (zeg maar) dood zouden gaan dan kan ik toch, terwijl ik in leven ben, al mijn geld overmaken en al mij spul wettelijk (schriftelijk) voor, zeg maar, 1 euro aan mijn vriendin verkopen. Dan krijg en kan mijn kinderen toch niets meer …. Want dan heb ik toch niets meer… alle spul zijn dan verkocht en / of al mijn vermogen gaf ik weg. Ok en uiteraard mijn vriendin moet dan schenking belasting betalen …..maar goed…. Mijn kinderen krijgen niets meer want er is niet meer!

Tja, als ik nu zullen weten dat ik 3 a 6 maanden voor mijn dood zal weten hoe en wanneer ik doodgaan dan zal ik me geen zorgen maken oer mijn erfenis maken. Dan zal er geen zijn want ik geef dan alles vooraf weg. Tja, men weet dit niet. Ik kan morgen zomaar doodgaan of 1 uurtje na ik deze mail heeft verzonden aan een hartinfarct… en dan krijg mijn kinderen misschien toch 50% van mijn erfenis… goh wat zal ik dat erg vinden… hun iets krijgen wat hun niet toekomt !!

Dus…als ik in leven beslis ik wil geen erfenis naar mijn kinderen waarom mag de rechter dit omgooien als ik hun onterft en dan dood gaan.

Wat stel u voor dat ik doet om te voorkomen dat mijn kinderen niet 50% van mijn spul of geld kan krijgen, claimen of wat dan ook.

Groet en tot horens. JK
Antwoord:
Er is nog geen antwoord op deze vraag


Gerelateerde vragen aan Erfenis naar kinderen:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Nieuwe relatie is vastgelopen op mijn kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2009-11-11 16:26:57
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14

Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+