Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Kinderopvoeding
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderopvoeding en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderopvoeding

Zelf een vraag over Kinderopvoeding? Klik hier.
Meer vragen over Kinderopvoeding.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderopvoeding:
Naam: Anoek Binnerts-Brouwer
Bedrijf: Duwtje in de rug
Reactiesnelheid: 43 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Anoek Binnerts-Brouwer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderopvoeding op jouw website?Vragen over Kinderopvoeding op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderopvoedingVragen over Kinderopvoeding via E-mail. Klik hier.

Ex wil maar 1 van de 2 kinderen nemen

[Gesteld op: 28-02-2018]

Toelichting:
Wij hebben 2 kinderen waarvan 1 van 6 en een puber van 13. De oudste is gepest op school en hier ook depressief en zelf suicidaal van geworden ook heeft hij adhd en dus best een rugzak. Hiervoor heeft hij gelukkig heel veel hulp gehad en nu doet hij het goed. Alleen voelt hij zich afgewezen door zijn vader omdat het niet klikt met hem em de nieuwe vriendin. Hij vind dat zij ineens alles bepaald en papa afpikt van hem. Ik probeer te bemiddelen maar alles word als aanval gezien. Nu wil hij mijn zoon zijn hart breken door maar alleen de jongste te willen halen omdat de oudste niet klikt en zijn vriendin daar last van ondervind. Maar de oudste heeft zijn vader juist hard nodig ook. Ik probeerde eerder voor te stellen ze anders om en om te nemen en met de oudste 1 op 1 zonder de vriendin dan ook dingen te ondernemen maar hier zijn geen oren naar. Mag hij zomaar afzien van de omgangsregeling of kan ik mijn zoon helpen op de 1 of andere manier? Ik snap dat pubers moeilijk zijn maar ze hebben wel ook veiligheid en liefde nodig onvoorwaardelijk. Of moet ik me erbij neerleggen dat hij de oudste niet meer erbij wil. Ik hoop dat er iets is wat ik kan doen om dit te kunnen vermijden op de 1 of andere manier.
Antwoord:

Beste,


Wat een heftige tijd moeten jullie inmiddels achter de rug hebben. Wat fijn dat je zoon goede hulp heeft gekregen. Ik begrijp je zorg waarin je graag zou willen dat de positieve ontwikkelingen door zouden zetten en door het conflict met zijn vader juist kunnen blijven steken.


Je schrijft dat de vriendin van vader last ondervindt doordat het met haar niet klikt. Je idee om 1 op 1 iets samen te doen, lijkt in dat geval een heel goed idee! Ik weet de oorzaak en het verloop van jullie scheiding niet. Wat maakt dat vader dat niet wil? Zou het kunnen zijn dat jullie relatie zo verstoord is dat hij van jou iets niet aan wil nemen, maar misschien van een vriend of broer/zus wél? In dat geval kan diegene wellicht iets betekenen in bemiddeling.


Ik heb geen verstand van juridische dingen. Ik weet wat er wel en niet mag bij de omgangsregeling. Alleen zal een gedwongen regeling sowieso slecht zijn voor de relatie tussen jullie zoon en zijn vader. In het ergste geval zullen jullie er niet uitkomen en gaat je zoon niet naar zijn vader. Soms heb je daar helaas geen invloed op. Gelukkig heeft hij jou om onvoorwaardelijke veiligheid en liefde te krijgen! 


Mocht dat het geval zijn, dan is het enige wat je kunt doen, je zoon die liefde te geven (bijvoorbeeld door zelf 1 op 1 iets te doen) en vooral nooit negatief over je ex of over zijn vriendin te praten, zodat de deur altijd open kan blijven staan. Wellicht is je ex, of zijn vriendin, er op dit moment nog niet aan toe en zal het contact over een tijd wél herstellen. Dan zal je zoon door jouw voorbeeld in liefde naar hem en in respect naar anderen stevig in zijn schoenen staan en hopelijk zelf kunnen kiezen op welke manier hij dat contact met zijn vader graag invult!


Sterkte!

Beantwoord door:
Anoek Binnerts-Brouwer
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Kinderopvoeding:
OrthopedagogiekParanormale Kinderen


Gerelateerde vragen aan Ex wil maar 1 van de 2 kinderen nemen :

Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
Leerplicht bij kinderen met psychische klachten
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2012-04-18 23:00:38
Hoe krijgen we de kinderen terug bij moeder?
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-06-02 00:14:14
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Kinderopvoeding: 8.6 (82x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+