Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Huurrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huurrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Huurrecht

Zelf een vraag over Huurrecht? Klik hier.
Meer vragen over Huurrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Huurrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.0 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HuurrechtVragen over Huurrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Huurrecht op jouw website?Vragen over Huurrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuurrechtVragen over Huurrecht via E-mail. Klik hier.

Eigendommen beschimmeld.

[Gesteld op: 04-12-2017]

Toelichting:
Doordat de verhuurder in mijn ogen in gebreke is gebleven zijn een aantal van mijn eigendommen beschimmeld geraakt in de berging.
Doordat er in de berging op geen enkele wijze ventilatiemogelijkheden zijn aangebracht of deze niet werkte en het plafond in het kader van isolatie helemaal vol is gespoten met purschuim is een dure Bugaboo kinderwagen en autostoel en nog een aantal babyspullen ernstig beschimmeld geraakt. Nadat wij dit augustus 2017 hebben geconstateerd hebben wij hiervan direct melding gedaan bij de woningstichting waarop men ons meldde dit te claimen bij de eigen verzekering. Omdat de woningstichting echter in gebreke is gebleven stelt mijn eigen verzekering dat ik de schade wel degelijk bij de ws
moet claimen. Dit hebben we dan opnieuw gedaan en direct het verzoek om het probleem op te lossen. Na vele telefoontjes en ergenis over niet nagekomen terugbelverzoeken heeft woningstichting uiteindelijk een bedrijf langs laten komen voor onderzoek Die hebben geconstateerd dat de babyspullen door een gebrek aan ventilatie ernstig is gaan schimmelen. Vervolgens heeft het na weer vele telefoontjes nog tot oktober 2017 gedeurt voor er eindelijk een ventilatierooster in de toegangsdeur van de berging is geplaatst en pas einde november 2017 is het raam aan de buitenmuur vervangen door een exemplaar met werkend rooster
Na herhaaldelijk verzoek om een uitspraak over de schade hebben wij 4 december j.l. een afwijzing van de woningstichting gekregen omdat zij stellen dat zij aan hun verplichtingen hebben voldaan Ik vind dat zij dat niet hebben want waren er in beginsel voldoende ventilatiemogelijkheden geweest in de berging, dan was het probleem niet ontstaan en wanneer zij direct actie hadden ondernomen na melding had de toch al ernstige schade niet verder op hoeven lopen. Uw professionele mening en advies over wat verder wordt op prijs gesteld. Mvg
Antwoord:

Beste vraagsteller,

Stel verhuurder formeel aansprakelijk als u dat nog niet gedaan hebt en geef aan dat u bij gebreke van vergoeding van de schade binnen 14 dagen de klachtencommissie / huurcommissie / rechter in zult (laten) schakelen. Er bestaat zoals u het omschrijft nl. recht op een vergoeding van geleden en nog te lijden schade en evenredige huurvermindering.

De wet bepaalt dit in de artikelen 7:207 en 7:208 BW:

7:207 lid 1. De huurder kan in geval van vermindering van huurgenot ten gevolge van een gebrek een daaraan evenredige vermindering van de huurprijs vorderen van de dag waarop hij van het gebrek behoorlijk heeft kennis gegeven aan de verhuurder of waarop het gebrek reeds in voldoende mate bekend was om tot maatregelen over te gaan, tot die waarop het gebrek is verholpen.

7:208. Onverminderd de gevolgen van niet-nakoming van de verplichting van artikel 206 is de verhuurder tot vergoeding van de door een gebrek veroorzaakte schade verplicht, indien het gebrek na het aangaan van de huurovereenkomst is ontstaan en aan hem is toe te rekenen, alsmede indien het gebrek bij het aangaan van de huurovereenkomst aanwezig was en de verhuurder het toen kende of had behoren te kennen, of toen aan de huurder heeft te kennen gegeven dat de zaak het gebrek niet had.

Wijs verhuurder in de brief op deze wetsartikelen en specificeer daarin uiteraard ook de schade.

Bel me gerust even voor vrijblijvend overleg als u er niet uitkomt. Huurrecht is mijn specialisatie. Zie www.UwJurist.nl voor het telefoonnummer enz.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik


 

 
Reactie vraagsteller:
Heel hartelijk dank. Ik heb inmiddels uw advies opgevolgd en de verhuurder formeel aansprakelijk gesteld. Ook een tijdlijn bijgevoegd met de contacten die er zijn geweest van eerste melding tot aan afwijzing. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen.Stelt u prijs op het antwoord wanneer ik deze ontvang?
Vr groet H Maassen
 
Antwoord Beheerder:

Beste vraagsteller,

Op deze site kunt u maar een keer reageren, dus nu niet meer. Maar u kunt het altijd rechtstreeks laten weten.

Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Eigendommen beschimmeld.:

schimmel onderkant dakplaten garage
      [Gesteld in Bouw]
2009-01-19 18:40:14
schimmel onderkant dakplaten garage
      [Gesteld in Bouw]
2009-01-19 18:41:01
Betaald de VvE een lekdetectie?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-04-29 16:35:02
vervolg op mijn vragen aan jan
      [Gesteld in Psychiatrie]
2014-10-22 12:18:09
Schadevergoeding bij bedorven product?
      [Gesteld in Smartengeld]
2015-01-24 13:07:38

Gemiddelde score Huurrecht: 8.3 (492x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+