Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Hoe ga ik om met de problemen van mijn vriend!!!!

[Gesteld op: 29-11-2017]

Toelichting:
Beste,

Sinds 2,5 jaar heb ik een relatie met mijn mooie en slimme vriend. Ons sprookje begon zoals het moest, een vriendschap die opbloeide tot een liefdevolle relatie. Na 3 maanden bij elkaar zijn we gaan samenwonen, en hier begon het probleem. Ik ben zijn eerste vriendin en hij woonde nog bij zijn ouders. Na 4 maanden samenwonen begon zijn depressie, teksten als: hoe kan ik van jou houden als ik dat niet van mezelf doe? Ik wil niks meer, kan niks meer, denk teveel na, ben agressief, wil niet meer werken, slaap slecht, geen honger, enz. Dit eindigde in: ik wil geen relatie meer en ik maak het uit. 5 maanden lang zijn ellende aangehoord en niet begrepen en toen aan de kant gezet. Dit hield 1 dag stand. Toen waren we weer samen. Huis opgezegd en tijdelijk terug naar onze ouders. Na 3 maanden weer een huis gevonden en weer happy together.. depressie voorbij(?) niks aan de hand... Tot de reis naar Australie, 3 maanden lang werken in een wijngaard. In het vliegtuig zegt hij: ik heb echt geen zin. Dit was het begin van de weer 5 maanden lange terugval met huilbuien, faalangst, constant denk gedrag en veel negativiteit. En wat kon ik doen? Hij heeft nergens van kunnen genieten, het leven was allemaal kut. Eenmaal terug hield dit dus nog ruim 2 maanden aan. Hij is toen begonnen bij een nieuwe baan maar kon de werkdruk niet aan en is uiteindelijk SAMEN met mij begonnen aan ons eigen bedrijf. Waarin ik de kar trek. Want ik ben een doener, en niet bang. Hij is ook jaloers op me geweest maarja, hij vergelijkt zichzelf dan ook met iedereen. Denkt na over alles, en wat hij doet. Heeft het gevoel niks zelf te kunnen. Inmiddels loopt hij bij een psycholoog maar wil hier weinig over kwijt.. Sinds 2 weken, je raad het al. Terugval nummer 2. Dit is dus al de 3e periode waar ik met hem in zit en ik weet niet meer wat ik moet doen. Hij wilt niks, geen seks, geen liefde, wilt vrij zijn maar wel bij mij, wilt de eigen zaak maar is bang voor stappen, is moe, voelt zich slecht, slaapt slecht, heeft overal pijn, denkt na, is agressief, wordt boos op zichzelf, voelt zich ongemakkelijk bij andere mensen, is rusteloos, voelt zich snel aangevallen..... enz. HELP AUB.
Antwoord:

Beste,


misschien kunt u eens met de psycholoog van uw vriend praten. Vraag hem eens om samen naar het consult te gaan. Het is voor ons lastig om u zo advies te geven hoe u het beste met uw vriend om kan gaan. Het lijkt in eerste instantie, op basis van wat u schrijft, op depressieviteit. Echter kunnen er ook andere oorzaken ten grondslag liggen aan zijn gedrag.


Daarvoor heeft u een gesprek met zijn psycholoog nodig. Die kent hem inmiddels. En als hij met u verder wil dan is het goed om openheid van zaken te geven.

Beantwoord door:
DEVOTAS
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Hoe ga ik om met de problemen van mijn vriend!!!!:

Is deze vriendschap nog te redden?
      [Gesteld in Geesteswetenschappen]
2009-06-09 14:31:35
Is het terecht dat ik me blijf schamen?
      [Gesteld in Mensen]
2011-05-10 16:56:25
Wat kan ik hieraan doen?
      [Gesteld in Relatieproblemen]
2012-05-05 22:35:06
hoe krijg ik mijn beste vriend terug?
      [Gesteld in Relaties]
2012-05-31 23:39:36
Moet ik deze relatie aanhouden?
      [Gesteld in Relaties]
2012-11-04 19:39:03

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+