Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Schulden & Inkomen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek schulden & inkomen en krijg online een antwoord van de specialist in schulden & inkomen

Zelf een vraag over schulden & inkomen? Klik hier.
Meer vragen over schulden & inkomen.
De huidige beheerder van de rubriek schulden & inkomen:
Naam: Geert Leusman
Bedrijf: Stichting bureau voor schuldenpreventie
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Geert Leusman vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via RSS. Klik hier.
RSS over schulden & inkomen op jouw website?Vragen over schulden & inkomen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over schulden & inkomenVragen over schulden & inkomen via E-mail. Klik hier.

verjaring schuld zorgverzekering

[Gesteld op: 02-10-2017]

Toelichting:
In 2008 achterstand ontstaan door beslaglegging UWV. Hierdoor geen capaciteit meer om te betalen omdat beslagvrije voet niet werd aangepast. Is naar incasso gestuurd. Premie via cvz

Daarna heeft een DW ook loonbeslag gelegd, maar UWV deed preferente vordering
Zilveren kruis heeft het dossier uit handen gegeven aan Vesting Finance Incasso B.V.. Ik heb ze op 8 mei 2009 op de hoogte gesteld van de beslaglegging en dat zij hun vordering daar moeten toevoegen. Tot en met 22 september 2009 zijn ze doorgegaan met brieven sturen en weigerde ze zich aan te sluiten bij het beslag. Ik heb zelf een klacht ingedient destijds bij de NVI.

Nadat ik een klacht had ingediend bij NVI kreeg ik op 22 september 2009 een brief van VF dat zij het dossier gesloten hadden.

Op 3 november 2010 krijg ik een brief van Flanderijn-van Eck dat ik niet voldaan had aan hun sommaties. Ik had daarvoor niets van hun gehad dus heb daarover een brief gestuurd en verteld dat er loonbeslag was en dat ik dat ook aan hun voorgangers VF had gemeld. Ik heb ze ook alle documentatie van VF doorgestuurd.
16 november 2010 krijg ik weer een brief met dreiging dagvaarding. Daarop heb ik ze gebeld en gezegd van de beslaglegging maar zij konden zonder dagvaarding geen vordering bij Tempelman neerleggen, dus optie was Dossier stilleggen of betalingsregeling maar dat ging ook niet, zij zouden overleggen met zk. Op 17 november heb ik ze nogmaals een brief gestuurd omdat zij €714,00 aan gerechtelijke kosten opvoerde terwijl er nooit gerechtelijke stappen waren genomen.

Daarna heb ik ook van Flanderijn niets meer vernomen.

In september 2011 heb ik nog een brief gehad van Inkasso Unie maar deze ging over twee facturen van 2011.

Nu 29 september krijg ik ineens een brief van LAVG dat ik binnen 5 dagen een schuld van € 6.800, 19 moet betalen.

Op 7 september 2009 was de schuld bij VF € 1.100,05
Op 11 februari 2010 was de schuld volgens Flanderijn € 3.428,76
En nu op 29 september 2017 ineens € 6.800,19

Aangezien ik zo’n lange tijd niets meer heb gehoord dan is deze schuld toch verjaard omdat de inning via cjib/vgz loopt? Of moet ik buiten 3 nieuwe rekeningen van 2017 (hier heb ik niets van gehad van zk), 2016 en 2013 alles nu nog gaan betalen?
Antwoord:

Het klinkt alsoof ze idd verjaard zijn. Maak een scan van alle bescheiden en zend deze aan info@bureau-voor-schuldenpreventie.nl

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw bericht. Ik dacht het zelf al en mijn man zei het ook al maar toch heb je dan nog enige twijfel dus vandaar mijn vraag. Ik heb onderstaande brief gemaakt en deze zal ik versturen. Ik ga er van uit dat het dan voor hun ook duidelijk moet zijn. Mochten ze daarna nog komen dan zal ik alle documenten inscannen (meeste heb ik al digitaal) en naar u toezenden.

Betreft: Verjaring vordering Zilveren Kruis

xxx, 2 oktober 2017

Geachte heer/mevrouw Kruger,
Op 30 september 2017 ontving ik van u een brief inzake een schuld bij Zilveren Kruis voor een bedrag van € 6.800,19. U voegt ook een specificatie toe op de achterzijde van uw brief. Middels dit schrijven laat ik u weten dat ik de openstaande vordering niet betaal. De vordering is immers verjaard.

Vorderingen wegens het afnemen van diensten verjaren na vijf jaar.

“Verjaring zorgpremie zorgverzekering
Sinds 2009 is er een verzwaard traject om niet betaalde zorgpremies alsnog te innen:
1. Bij twee maanden premieachterstand biedt de zorgverzekeraar binnen 10 werkdagen een betalingsregeling aan. Dit is met een machtiging tot automatische incasso.
2. Bij vier maanden premieachterstand en niet betalen krijgt u een waarschuwing, een aanmaning en wordt u gewezen op de extra kosten en gevolgen bij een achterstand vanaf 6 maanden.
3. Bij zes maanden achterstand moet de zorgverzekeraar dit melden bij het College voor zorgverzekeringen, CVZ. De premie wordt daarmee een bestuursrechtelijke premie plus 30% boete.
4. Langer dan 6 maanden. Als u betaald hebt wordt ook dit gemeld aan het CVZ. Bij niet betalen volgt incasso of schuldsanering.
De vordering verjaart 5 jaar na de laatste aanmaning of brief over de premie van een bepaald jaar .”


Deze termijn is inmiddels verstreken en tot op heden heb ik geen herinnering of enige brief van u mogen ontvangen. De laatste brief die ik ontvangen heb i.v.m. deze vordering is van Flanderijn en van Eck en deze brief dateert van 16 november 2010. Nu de verjaringstermijn niet is gestuit binnen de verjaringstermijn van vijf jaar is de verjaringstermijn van 5 jaar verstreken en ben ik bevrijd van mijn betalingsverplichting.

Nu geconstateerd is dat de achterstand over de periode van 2009 tot en met 11-08-2012 inmiddels is verjaard kan de ziektekostenverzekeraar deze achterstand dan ook niet meer in rechte vorderen.

Dit houdt in dat alleen nog de zorgkostennota's met vervaldata 05-09-2013, 29-01-2016, 03-11-2016 en 18-02-2017 open blijven staan. Van deze facturen heb ik geen herinnering/aanmaning (in sommige gevallen nog geen eens een rekening) gehad van Zilveren Kruis (uw opdrachtgever) maar zijn wel toegevoegd aan het dossier. Aangezien uw opdrachtgever mij niet de heeft geattendeerd op de achterstand via een herinneringskennisgeving, is er geen wettelijke basis voor een incassotraject. Deze facturen vallen dus niet onder de vordering van het dossier en zullen dan ook rechtstreeks aan Zilveren Kruis betaald worden als deze mij hiervan op de hoogste stellen van de achterstand via een herinnering voor betaling.

Omdat de vordering is verjaard, ga ik ervan uit dat u deze gegevens doorgeeft aan uw opdrachtgever. Aangezien de basis van uw aanname niet overeenkomen met de werkelijke stand van zaken, ga ik er vanuit dat u ook de kosten die u in rekening heeft gebracht en rente berekening als zodanig zult schrappen. Ik wens u veel succes met die kosten voldaan te krijgen via uw opdrachtgever, aangezien die u verkeerde informatie heeft verstrekt.

Mocht u van menig zijn dat de verjaringstermijn wel is gestuit binnen de termijn van 5 jaar, zal ik deze natuurlijk graag onderbouwd zien met bewijsstukken.

Ik verzoek u vriendelijk mij binnen 14 dagen na dagtekening een eventuele bewijsstukken toe te sturen, als u van andere mening bent. Bij geen tegenbericht ga ik er vanuit dat u mijn visie deelt en zal ik uw bericht als niet verzonden beschouwen. En dat u voor de toekomst geen aanspraak meer zult maken op betaling van deze verjaarde vordering.
 
Antwoord Beheerder:

Ter aanvulling: Gerechtelijke kosten hoeft u niet te betalen daar u conform de wet verplicht wordt gesteld te betalen. Rechtsgang is derhalve onnodig.


 

Beantwoord door:
Geert Leusman
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek schulden & inkomen:
Budgetbeheer
Civiel Bewind Kantonrechter
Inkomensadvies & Inkomensbegeleiding
Minnelijk Traject
Onder Curatele
Schuldadvies & Schuldbegeleiding
Wettelijk Traject & Wsnp
Wsnp Bewindvoerder


Gerelateerde vragen aan verjaring schuld zorgverzekering:

wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
kan iemand me helpen
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-06-11 01:58:38
Kunnen particuliren ook failliet laten verklaren.
      [Gesteld in wsnp bewindvoerder]
2011-10-14 16:14:25
Wat kan ik nog doen?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 23:14:05

Gemiddelde score schulden & inkomen: 8.4 (43x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+