Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Freelance
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Freelance en krijg online een antwoord van de specialist in Freelance

Zelf een vraag over Freelance? Klik hier.
Meer vragen over Freelance.
De huidige beheerder van de rubriek Freelance:
Naam: Dirkjan
Bedrijf: Zietuwel.nl
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dirkjan vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over FreelanceVragen over Freelance via RSS. Klik hier.
RSS over Freelance op jouw website?Vragen over Freelance op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over FreelanceVragen over Freelance via E-mail. Klik hier.

antwoord

[Gesteld op: 03-06-2008]

Toelichting:
Ik ben vorige week woensdag 18jaar geworden.

Ik zal de tekst die u mij adviseerde te sturen haar mailen. Ik heb echter al wel eerder in een mail aangegeven dat ik ontslag heb genomen. Is het dan als nog verstandig om deze tekst te mailen? Als ik haar deze mail stuur geldt dit dan ook als schriftelijke opzegging? of is dit alleen echt op papier?

Door deze emails zie ik het echt niet meer zitten om nog te werken. Sta ik in mijn recht als de situatie mede door deze emails uit de hand loopt wanneer ik toch daar aanwezig zou zijn, als ik het niet meer zie zitten en op staande voet ontslag neem.

Ik wil u al vast van harte bedanken heb het gevoel dat ik nu wel goed advies krijg omdat u ook buiten deze situatie staat.
Antwoord:

Je hebt ook al mondeling onslag genomen, dus je e-mail is niet "je schriftelijke opzegging" enkel een bevestiging van je mondelinge ontslag. Je mondelinge ontslag is net zo geldig als een schriftelijke, het is enkel soms wel eens handig om een bewijsje te hebben dat het werkelijk zo is overgekomen als jij bedoelde. Dat doe je door het nog eens per email te herhalen. Maar je hebt je werk al opgezegd, dat is al gebeurd. Dat hoef je dan ook niet nog eens te doen! Staande opzegging of opzegging zoals jij hebt gedaan, of schriftelijke opzegging, allemaal zijn ze even rechtsgeldig. Daar kun je dan ook beter niet meer aan komen. Te meer omdat je anders pas weer in juni opzegt en een eventueel opzegtermijn alleen maar langer zou duren!

"Sta ik in mijn recht als de situatie mede door deze emails uit de hand loopt wanneer ik toch daar aanwezig zou zijn, als ik het niet meer zie zitten en op staande voet ontslag neem."

Dat lijkt mij een zeer slecht idee. Je moet niet heen gaan enkel met het idee dat het uit de hand zal lopen en je op gaat zeggen. Als dat je insteek is, kun je het beter laten bij je opzegging. Verder blijven vragen om het door jou getekende contract, aangeven dat als zij zegt juridisch advies in zal winnen jij dat een goed idee vind, en ook een jurist zal inschakelen. Om niet de emoties de overhand te laten nemen maar het netjes via feiten op te lossen en te betreuren dat zij door jou beslissing in problemen komt, maar dat je toch besluit niet te kunnen komen.

Beantwoord door:
Dirkjan
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Freelance:
Freelance-overeenkomstenZelfstandig Met En Zonder VAR


Gemiddelde score Freelance: 8.4 (53x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+