Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Utrecht

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Utrecht:
Naam: Mr. J.W. Menkveld
Bedrijf: Menkveld advocatuur
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Mr. J.W. Menkveld vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-UtrechtVragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-UtrechtVragen over Arbeidsrecht advocaat-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Heb ik met terugwerkende kracht recht op een Wia?

[Gesteld op: 18-04-2017]

Toelichting:
In 2011 heb ik bij een ontslag gehad bij een bedrijf, in onderling overleg na een half jaar in dienst ( ik had een jaarcontract dat voortijdig is beëindigd) eigenlijk was ik overspannen door het werk, had me ook ziek gemeld (herhaaldelijk). Daarom kennelijk een schorsingsbesluit door werkgever opgesteld ik heb deze ondertekend en hoefde niet meer te komen werken, later nog een vso ondertekend. Na ww verloop toch werk van 6 uur per week gevonden, daar ook uitgevallen nu 1,5 jaar als zieke werknemer in dienst. Ik heb onderzoek gedaan en een diagnose gekregen die ik al mijn veel mislukte pogingen van werk ook in het verleden verklaard. Wia krijg ik niet van 6 uur werk per week. Kan ik Wia krijgen van mijn 32 urige werkweek voorheen? Ik heb trouwens eerder een keuring gehad (toen: WAO) heb me toen goed laten keuren, maar er was geen onderzoek gedaan naar mijn klachten. Alvast dank voor uw reactie.
Antwoord:

Goedemorgen! U geeft niet voldoende informatie om heel veel te kunnen zeggen over uw situatie maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat u een wia uitkering kan krijgen op grond van de baan die u in 2011 had (32 uur). Een Wia (of WAO) uitkering krijg je na twee jaar ziekte en die twee jaar is naar ik begrijp al tijdens het dienstverband in 2011 begonnen. Als u vanuit een dienstevrband van 6 uur per week ziek bent geworden kunt u na twee jaar een Wia uitkering aanvragen op basis van die 6 uur.


JW Menkveld, advocaat arbeidsrecht

 
Reactie vraagsteller:
Dank voor uw reactie. Ik begrijp de zin "dat die ziekte twee jaar al tijdens het dienstverband 2011 zou zijn begonnen, niet. Ik was nl nog maar een paar maanden in dienst toen ik na herhaaldelijk ziek melden toch op werk aan de slag moest, een ontslag had ingediend, omdat ik overspannen was, en dat ontslag is aangepast zodat ik recht had op WW. Ongeveer een week na mijn indienen van ontslag had ik mij ziek gemeld, (leidinggevende vroeg toen: ben je bij de dokter geweest)en kwam ik niet meer op kantoor. Dat was pakweg 5 weken voor de datum van uit dienst. Toen was er dus een schorsingsbesluit opgesteld door werkgever met als reden een verwijzing naar een artikel ..
 
Antwoord Beheerder:

Als een werknemer ziek wordt krijgt hij op grond van de wet gedurende 2 jaar salaris van de werkgever. Als de arbeidsovereenkomst in die twee jaar eindigt krijgt de werknemer de resterende periode ww of ziekengeld. Na die twee jaar kan een werknemer pas een wia uitkering krijgen.


JW Menkveld, advocaat arbeidsrecht

Beantwoord door:
mr. J.W. Menkveld
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Heb ik met terugwerkende kracht recht op een Wia?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Utrecht: 7.7 (160x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+