Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Vreemdelingenrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vreemdelingenrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Vreemdelingenrecht

Zelf een vraag over Vreemdelingenrecht? Klik hier.
Meer vragen over Vreemdelingenrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Vreemdelingenrecht:
Naam: Gart Adang
Bedrijf: Prawo legal services
Reactiesnelheid: 75 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Gart Adang vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over VreemdelingenrechtVragen over Vreemdelingenrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Vreemdelingenrecht op jouw website?Vragen over Vreemdelingenrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over VreemdelingenrechtVragen over Vreemdelingenrecht via E-mail. Klik hier.

V: Verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene?

[Gesteld op: 19-03-2017]

Toelichting:
Geachte, mijn derdelandse echtgenote is in het bezit van een IND verblijfsdocument voor familieleden van gemeenschapsonderdaan type FAMILIELID EU/EER. Dit nadat wij bijna 5 jaar geleden de BelgiŰ-route hebben doorlopen. Nu dient zij een verblijfsvergunning aan te vragen voor onbepaalde duur. Welk formulier dienen wij te gebruiken, ik twijfel tussen 6009 en 6012. Heeft mijn echtgenote recht op een type V: Verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene? Mijn echtgenote heeft geen inburgeringsdiploma, kan zij toch type V: Verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene aanvragen? Mijn echtgenote heeft wel - deeltijds - gewerkt. Wie kan ons helpen?
Antwoord:

Je vrouw kan in ieder gevl ongeveer een maand voordat ze vijf jaar in NL is (ga uit van de datum inschrijving bij de gemeente) formulier 6012 naar de IND opsturen: https://ind.nl/Formulieren/6012.pdf


Mocht zij zelf op dat moment werken en voldoen aan de inburgeringsverplichting, dan adviseer ik haar ook formulier 6011 in te vullen https://ind.nl/Formulieren/6011.pdf


Als ik haar was zou ik beide formulieren gelijktijdig in één enveloppe aangetekend aan de IND sturen.
Ze hoort dan twee verblijfsdocumenten te krijgen, tenzij beide vermeldingen op één document geplaatst gaan worden.


Na ontvangst van een document controleert u pas of dat het juiste is. Doet ze dat eerder dan loopt ze het risico dat er nog geen document wordt fagegeven en ze verder moet gaan wachten.

 
Reactie vraagsteller:
Mijn vrouw heeft vrijstelling voor de inburgeringsplicht. Dit na het doorlopen van de BelgiŰ-route. Mijn vrouw wil/kan ook niet alsnog dit diploma halen. Formulier 6012 betreft verblijf voor onbepaalde duur EU/EER: Dit is de opvolgingskaart van verblijf voor bepaalde duur (5 jaar) EU/EER: Verblijfsdocument voor familieleden van gemeenschapsonderdaan (FM). De kaart die mijn vrouw nu heeft. Tot zover is het ons duidelijk. Formulier 6011 gaat over asielzoekers. Wij zijn gemeenschapsonderdanen.
Mijn vraag is met welk formulier mijn vrouw de hogere status van V: Verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene kan aanvragen Type V. Heeft mijn vrouw hier Řberhaupt recht op als gemeenschapsonderdaan? Zonder inburgeringsdiploma? Ze heeft wel de laatste 3 jaar gewerkt in Nederland en voldoet aan de inkomenseis. Misschien was ik niet duidelijk genoeg, sorry. Bedankt voor uw uitleg en tips over internetfora, ga zeker een kijkje nemen.
 
Antwoord Beheerder:

Als zij niet kan en/of wil inburgeren dan heeft ze alleen recht op het duurzaam verblijf en vult formulier 6012 in. Daarvoor gelden in haar geval verder geen andere eisen dan vijf jaar aaneengesloten verblijf in Nederland.
Zij krijgt dan het bijbehordende document, type EU/EER. Waarschijnlijk heeft ze dat nu ook al.

Beantwoord door:
Gart Adang
profielpagina


Gerelateerde vragen aan V: Verblijfsvergunning voor langdurig ingezetene?:

Heb ik recht op een langdurigheidstoeslag
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-27 13:27:22
langdurigheidstoeslag asielzoeker ?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-04-13 17:06:15
Heb ik recht op een langdurigheidstoeslag?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-05-21 14:55:07
Langdurigheidstoeslag
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-03-26 11:34:56
Langduriheidstoeslag 2013 gemeente Eindhoven
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2014-02-06 21:56:13

Gemiddelde score Vreemdelingenrecht: 8.9 (27x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+