Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geestelijke Gezondheid en krijg online een antwoord van de specialist in Geestelijke Gezondheid

Zelf een vraag over Geestelijke Gezondheid? Klik hier.
Meer vragen over Geestelijke Gezondheid.
De huidige beheerder van de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via RSS. Klik hier.
RSS over Geestelijke Gezondheid op jouw website?Vragen over Geestelijke Gezondheid op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Geestelijke GezondheidVragen over Geestelijke Gezondheid via E-mail. Klik hier.

drama om achternaam

[Gesteld op: 19-02-2017]

Toelichting:
Ik ben zwanger van de tweede. Nu heeft ons eerste kind mijn achternaam omdat het plan was te trouwen, en dat zij erbij is, en dan als gezin samen de achternaam van mn partner aan te nemen. Romantisch dacht ik. Totdat de schoonouders erachter kwamen, toen is de beslissing van mijn partner omgeslagen. En heb ik eigenlijk continu discussies daarover. Maar zijn handtekening had hij al gezet dus er was geen weg meer terug. En ik blijf bij mijn/ons plan. Maar het lijkt erop dat de achternaam meer impact heeft dan het bericht dat ik weer zwanger ben. En gelijk begon hij over de achternaam, dat dit kind zijn achternaam krijgt. Het gaat alleen maar daarover. Wat zegt dat over mijn partner? Het lijkt erop dat hij het kindje niet accepteert als het zijn achternaam niet krijgt! Ik ben niet van plan om me aan te passen. Ook wil ik hem niet tegemoet komen omdat hij bij ons eerste kind belooft heeft de stoppen met roken en drinken en dat niet heeft gedaan. Hij heeft me in de maling daarmee genomen en gelogen erover. Dat heeft voor spanningen gezorgd x op x. En dat heeft mijn vertrouwen in hem geschaad en daar zal hij zichzelf in moeten herstellen voordat ik ooit mn ja woord ga geven aan hem. Dus dat word nog langer wachten voor hem totdat we gaan trouwen en de kinderen zijn achternaam krijgen. Hij is op het moment(pas want ik ben nog net zwanger) wel gestopt met roken en drinken maar ik geloof niet meer in hem dus hij zal echt moeten bewijzen dat hij het zeker 2 jaar volhoudt voordat ik kan zeggen dat hij echt dingen waar kan maken ipv alleen maar beloven. Maar zn gedrag is niet normaal, hij kan zich niet beheersen en maakt ruzie waar ons kind bij is. Hij schelt mij uit en is hard handig en dat maakt hem niet uit of ik nu zwanger ben of niet. Ik ben niet bang voor hem maar ben er absoluut niet blij ook dat dit gebeurd in het bijzijn van mijn kind. En dat maak ik hem ook duidelijk. Laat hem zien op internet wat dat met een kind doet. Maar heel veel veranderd er niet. En ik krijg overal de schuld van. Ik sta er gelukkig boven maar ideaal is het niet. Zeker niet dat ik nu in verwachting ben en rustig wil blijven en wil genieten van mn zwangerschap, misschien zijn het er wel 2. Dus dubbel geluk in mijn ogen. Maar waarom voor hem niet? Het is een wonder dat ik zwanger ben vanwege chronische ziekte. Ik heb het voor hem verpest zegt hij. Wat moet ik hiermee aan?
Antwoord:

Hallo, ik lees dat je met goede bedoelingen hebt gekozen om jouw achternaam te geven. Je staat volledig in je recht ook. Ik begrijp dat het gevielig ligt, maar jouw schoonouders hebben helemaal niets te maken met welke keuze jij hierin gemaakt hebt of wat dan ook. Jouw vriend is loyaal naar zijn ouders en niet naar jou. Waarom maakt hij zijn ouders belangrijker dan jij? Dit is iets tussen jou en jouw vriend, niemand anders.


Het is erg jammer dat jouw vriend niet wil luisteren naar jou. Waarom is hij gestopt met roken en drinken? Ik vind dat jij bij jouw standpunt moet blijven. Kinderen mogen de naam van  vader of moeder hebben. Die keuze is vrij voor ouders. Het mag geen strijd zijn, want als dit zo blijft gaat het een probleem  blijven. Jouw vriend moet loyaal zijn naar jou en naar de kinderen, niet naar zijn ouders, zij hebben geen enkel recht van spreken. Heb jij je laten informeren over het kiezen van de achternaam voor een kind?


Verder vind ik het zorgelijk dat jouw vriend zelfs 'hardhandig' is. Dat is niet goed en mag niet. Anders moet je hier hulp bij vragen, los het niet alleen op. Heb je mensen die jou steun geven, begrip hebben en iets kunnen doen? Heb je zelf familie, ouders?


Ik adviseer hulp te zoeken als je door wil gaan met je vriend, anders wordt het een slepende kwestie. Je schoonouders moeten zich hiermee niet bemoeien, dat mag duidelijk zijn.  Je kunt aankloppen bij het CJG bijvoorbeeld of praat eens met je huisarts. Tot  zover,  sterkte, groet Jan 

 
Reactie vraagsteller:
Hij is gestopt met roken en drinken omdat roken slecht is en drinken ook maar omdat hij daarin geen mate weet te houden en elke x over zijn grens heen gaat waardoor er elke x ellende van kwam. Voordat we ons eerste kindje kregen hebben we zoveel gesprekken hierover gehad en hij beloofde me plechtig dat hij geen ene sigaret en drank meer zou drinken. Hij hield het niet eens 3 maanden uit. En elke keer als ik hem betrapte beloofde hij het nooit meer te doen maar keer op keer bleef hij glashard liegen in men gezicht als ik hem weer betrapte. Elke keer weer sorry maar toch blijven doen. Ik dronk ook en rookte ook voordat ik in verwachting was. Ik ben gelijk gestopt toen ik zwanger werd. Na een half jaar na der geboorte is het er toch weer in geslopen dat er gedronken werd, heel vervelend maar voor je het weet zit je er alweer aan vast. Gelukkig met roken ben ik 2 jaar vanaf gebleven. Tot afgelopen oud en nieuw en ook dit keer dat ik zo weer op mn "oude" ritme. Ik had sterk moeten blijven maar met een partner die het er de hele tijd over heeft is het toen weer fout gegaan. Totdat ik dus nu weer zwanger ben van ons tweede kindje en dus gelijk ben gestopt.

Ik heb me niet laten informeren over de achternaam voor ons kind. Ik had al getrouwd met hem kunnen zijn, hij heeft me 2 keer ten huwelijk gevraagd. De eerste keer werd ik voordat we gingen trouwen een diagnose gesteld bij mij waardoor ik geopereerd moest worden dus werd de bruiloft afgeblazen. De tweede keer heeft hij me gevraagd toen we ons eerste kindje hebben gekregen, ik heb wel ja gezegd maar ik kan mn ja woord niet aan iemand geven die zn beloftens niet nakomt en die liegt tegen mij. Dus ipv van dat hij de focus legt dat de kinderen zijn achternaam krijgen moet hi leren zich te beheersen en mij de respecteren en zn beloftens waar te maken. Dat is ook wat ik wil hoe onze kinderen opgevoed worden. En als hij dat zelf niet eens kan hoe moet hij dat onze kinderen dan leren......

Ik vertel mijn moeder wat er aan de hand is, zij is op de hoogte, zij stelt ook voor om in relatietherapie te gaan. Maar daar zal ik hem niet mee naartoe kunnen krijgen. Hij is hardnekkig dat het allemaal aan mij ligt. En dan zeg ik hem nou dat wil ik dan wel van een derde horen. En als het zo is dat het allemaal mij schuld is dan kan ik dat incasseren. Ik ben niet bang om ongelijk te hebben.

Ik heb gezegd tegen mn partner dat ik er met de huisarts over zal gaan praten. Maar wil zeker weten dat alles vertrouwelijk blijft en daar ben ik niet zo zeker van bij deze praktijk. Assitenten kunnen toch ook in jouw medisch rapport kijken. Bijv. als ik een afspraak maak, merk ik op dat ze kunnen zien waarvoor ik de laatste keer ben geweest. Dus daar zie ik dan liever vanaf.

Ik heb hem een email gestuurd met de link van deze site maar hij heeft hem nog niet geopend dus nog niet gelezen. Ik heb hem gezegd dat hij loyaal aan mij en ons kind moet zijn, zijn antwoord was ik ben loyaal aan iedereen. Daar heb ik dan niks meer van/op te zeggen. Wat moet ik daarop zeggen??? Hij blijft doorgaan met beledigen. Ik ben een mongool en ik ben een aansteller. Dat laatste komt omdat we naar de echo zijn geweest en waarschijnlijk een leeg vruchtzakje zit maar helemaal zeker is het nog niet dus moet binnenkort weer terug komen voor een volgende echo. Ik kreeg geen troost of steun van hem en toen ik zelf mn openstelde hoe ik erover dacht en voelde en toen ik moest huilen deed hij niks. Ik vroeg om een arm maar met veel moeite deed hij dat en toen begon hij gelijk over dat ik niet aardig was voor hem en dat hij mij haat en me net zoveel pijn wil doen als ik hem doe. Daarna kreeg ik er nog achteraan te horen dat ik een aansteller ben. Verschrikkelijk. Ik heb tegen hem gezegd dat hij zich moet leren beheersen en volwassen moet worden maar dan zegt hij dat ik dat moet terug nemen en dat niemand hem zo heeft uitgemaakt. Wat moet ik daarop zeggen???

Dank je wel voor je reactie en ik heb alle sterkte nodig het is voor mij heel moeilijk om aan te zien hoe het eraan toegaat dit heb ik altijd willen voorkomen voor mijn kinderen en toch gebeurt het, pijnlijk.
 
Antwoord Beheerder:

Hallo, dank voor toelichting. Ik denk dat het een moeilijk relatie zal blijven. Dingen beloven en niet kunnen nakomen is vervelend, daar kan je partner ook niet veel aan doen. Ik denk dat hulp geboden is, er is meer aan de hand dat speciale aandacht nodig heeft. Daar kun je niet op wachten, je zult je partner moeten nemen zoals hij nu is en duidelijk zijn in je grenzen. verwacht niet dat hij verandert op basis van beloftes alleen. Sterkte, groet Jan


heb je nog vragen dan kun je mij ook een mail sturen janduits@reeel.nl

Beantwoord door:
Jan Duits
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Geestelijke Gezondheid:
Counselling
Hoogsensitief Persoon
Hulpverlening
Kind & Jongeren
Psychiatrie
Psychologie
Psychotherapie
Stoornissen
Trauma
Gerelateerde vragen aan drama om achternaam:

Achternaam veranderen
      [Gesteld in Recht-Friesland]
2010-05-03 08:20:55
voorvoegsel vast aan achternaam
      [Gesteld in Recht-Friesland]
2010-07-19 22:47:42
naamswijziging ongedaan maken
      [Gesteld in Familierecht]
2012-10-08 22:20:42
Hoe en kan ik mijn achternaam nog wijzigen?
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2014-02-20 01:36:38
volledige achternaam (dubbele achternaam)
      [Gesteld in Familierecht]
2015-02-06 22:41:32

Gemiddelde score Geestelijke Gezondheid: 9.3 (120x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+