Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Seksualiteit » Prostitutie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Prostitutie en krijg online een antwoord van de specialist in Prostitutie

Zelf een vraag over Prostitutie? Klik hier.
Meer vragen over Prostitutie.
De huidige beheerder van de rubriek Prostitutie:
Naam: Karel Danko
Bedrijf: Adult entertainment company
Reactiesnelheid: 24 uur
Waardering: 7.8 (van max. 10)
Meer informatie over Karel Danko vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ProstitutieVragen over Prostitutie via RSS. Klik hier.
RSS over Prostitutie op jouw website?Vragen over Prostitutie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ProstitutieVragen over Prostitutie via E-mail. Klik hier.

werken als prostituee tijdens de wsnp

[Gesteld op: 16-02-2017]

Toelichting:
hallo,
Ik zit nu een jaar in de wsnp met een wajong uitkering. Nu heb ik te horen gekregen dat ik nu arbeidsgeschikt ben en aan het werk te moeten. echter als alleen staande moeder van 2 kleine kinderen zie ik het niet zitten om een vaste baan te gaan zoeken (heb ook geen diplomas). Jaren geleden heb ik gewerkt als prostituee en dit wil ik dus graag weer doen. Ik sta liever 3 a 4 avonden achter de ramen dan 40 uur per week voor het zelfde bedrag te moeten werken. Nu is het alleen zo dat je een kvk nodig heb om achter de ramen te mogen werken en nu is dus mijn vraag of het mogelijk is om in de prostitutie te werken tijdens de wsnp. ik heb al een goede berekening gemaakt wat ik dan maandelijks zou moeten verdienen om een goed en beter inkomen te krijgen dat ik nu aan uitkering heb. Ik kan nergens op internet vinden hoe het zit met prostitutie tijdens de wsnp. graag advies in hoe ik dit probleemloos kan oplossen. Schulden zijn te hoog om te zeggen ik stap uit de wsnp en ik weet heel zeker dat dit is wat ik weer wil doen. maar welke regels zitten er aan verbonden. en hoe zit het met werken in een privehuis of club die met oting in werkt? het bied geen financiele zekerheid maar een baan zonder werkervaring of diploma bied me dat eigenlijk ook niet (als ik al een baan kan vinden)
Antwoord:

Tja als je echt werken moet van het UWV dan heb je het niet makkelijk omdat er ook nog 2 kleine kinderen bij komen kijken.

Misschien is het raadzaam om eerst even bij de Gemeente waar je woon aan te kloppen.
Daar vertellen dat je uitkering stopt maar dat je wel met 2 kleine kinderen zit... Normaal als je geen inkomsten krijgt moet je wel onderhouden worden zeker met 2 kleine kinderen.
Als dit niet lukt.

Je kan met wsnp ook werken in de prostitutie, alleen dien je op te geven wat je verdient en dit dan voor een deel af te staan. Maar je moet wel praten gaan met je financieel begeleider.
Vandaar eerst het advies ga eerst praten met de gemeente.

Voor jou zou ik adviseren om via de opting-in te gaan werken,  ook dan ben je voor jezelf werkzaam maar schuldeisers kunnen geen loonbeslag leggen op je uitbetalingen.
Dus een beetje zekerheid heb je hier wel. Daarnaast hoef je niet vooraf de kamer huur te voldoen omdat die pas betaald wordt door de klant als die met jou naar de kamer gaat. Dit in tegenstelling als je gaat werken achter het raam, daar betaal je kamer huur meestal vooraf en per week vooraf. Heb je geen klanten heb je ook pech dat je geld bij moet leggen en gezien jou situatie lijkt dat laatste mij niet verstandig.

Gewoon een goed privehuis zoeken en i.d.d 3 tot 4 vaste dagen werken dan zit je goed...

Wil je meer info kan je ook even bellen vanaf 12:00 tot 22:00 uur ben ik bereikbaar op 06-2345-7008

 
Reactie vraagsteller:
in een privehuis moet ik de helft van mijn verdiensten aan hun afstaan. Dat is het domste wat ik kan doen aangezien ik dan meer uren moet maken voor minder geld. Ik moet dan de helft afstaan van mijn verdiensten en vervolgens nog belasting betalen. Totaal houd ik dan dus veel minder over dan wanneer ik achter de ramen of prive ontvangst zou doen. Ik zou dan dus veel langere avonden/nachten moeten doorwerken. Daarnaast kan ik als zelfstandige mijn verdiensten prima bijhouden en 1x in de maand het verdiende salaris op een bedrijfsrekening storten zodat een boekhouder dit direct kan verwerken en het maandelijkste netto winst op mijn bewind rekening kan storten die dit ook weer direct kan verwerken met mijn vaste lasten e.d. Daarnaast mag er in de WSNP geen loonbeslag gelegd worden dus dat zit dan zowiezo veilig. Maar mijn vraag was of het mogelijk is een KVK te krijgen tijdens de wsnp, hier heb ik echter nog geen antwoord op gekregen. privehuis ga ik niet zitten dat vind ik dikke onzin en zou betekenen dat ik buiten de bewindvoerder en belastingdienst ook nog eens verdiensten moet afstaan aan een exploitant. huur voor een werkkamer of zelfs een raam zouden mij minder kosten dan de kosten die ik aan een exploitant moet afstaan. Maar iig bedankt voor uw antwoord. ik zal mijn plan en begrotingen voor gaan leggen aan mijn wsnp bewindvoerder en hem vragen of ik zijn toestemming kan krijgen voor een kvk (en of dat nodig is)
 
Antwoord Beheerder:

Beste,
Als je bij een goed privehuis werkt zit de verdeling ongeveer zo in elkaar.
De dame krijgt iets meer dan 40 procent netto , de belastingdienst 31 a32 procent en het huis 28/29 procent. Dat als je in een privehuis werkt welke correct werkt. Zo werkt de opting-in en de meeste legale seksinrichtingen. Want belasting betalen moeten we allemaal.

Bij een privehuis werkend in de opting in betaald de klant het bedrag en hoef jij niets te investeren. Als je achter het raam gaat werken moet je bijvoorbeeld 160 euro betalen voor je de kamer in mag. En vaak moet je 3 dagen of 5 dagen vooruit betalen als je dan niets verdient denk ik dat je het beste mijn oplossing als start kan aanhouden en als je wat spaargeld achter de hand hebt kan je dan een kamer huren... Nogmaals als je achter het raam niets verdient is aanemelijker dan in een privehuis, je loopt immers meer risico maar dat is jou keuze.

Normaal kan jij je gewoon inschrijven bij de KvK. Hoe de schuldeisers in de wsnp daar dan op reageren is weer iets anders, beste is dit door te bespreken met je bewindvoerder.
Dit is voornamelijk noodzakelijk als je achter het raam gaat werken of in clubs die werken met zelfstandig ondernemers. Hoe je dit dan met je WSNP en je bewindvoerder moet opzetten dat moet je met hen dus bespreken.

Als je prive wenst te ontvangen, zou ik je niet adviseren om je in te schrijven bij de KvK want op dat moment dat je daar ingeschreven bent, ben je als bedrijf actief en is het nog steeds in veel gemeente verboden om prive te ontvangen. Het gebeurt wel maar ik krijg regelmatig dames die bellen omdat zij hun huurhuis dreigen te verliezen omdat de gemeente met politie een uitzettingsprocedure willen opstarten. Deze opmerking is misschien niet op jou van toepassing maar er zijn wel andere die dit lezen en hierover denken.

Ondanks alles hoop ik wel dat je er met je bewindvoerder uit komt.

Heel veel succes

Beantwoord door:
Karel Danko
profielpagina


Gerelateerde vragen aan werken als prostituee tijdens de wsnp:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Prostitutie: 7.7 (88x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+