Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Uitkomen.

[Gesteld op: 17-01-2017]

Toelichting:
Als ik een Aas en 3 kleintjes heb is het dan verstandig om met de aas uit te komen of liever met een andere onbeduidende kleur?
Ik heb geleerd als je de Aas laatien beloof je ook de heer.
Dan: als mijn partner doublet legt en ik heb een vierkaart harten en een vijfkaart klaver welke noem ik het eertst? Ik noemde de harten , dus 2 harten, en daarna mijn vijkaart klaver , 3 klaver, omdat ze niet met mijn harten meeging.
Zij bood toen 3 harten met een driekaart en zei je belooft de harten een vijfkaart, moeilijk meningsverschil.alvast hartelijk dank, groet Antonette
Antwoord:

Hallo Antoinette,

De standaard regel is, dat als je het aas start, je de heer belooft. Door met het aas te starten, geef je de heer cadeau, terwijl je die misschien best zou kunnen vangen als die heer rechts van je zit. Maar tegen een 6 ruiten contract heb je best kans dat je dat hele aas niet meer maakt als de leider een singleton schoppen weg kan werken. Maar de algemene regel geldt zeker tegen gewone manche contracten.


Bij een informatiedoublet vraagt je partner je langste kleur te bieden. Als je zonder sprong biedt, beloof je 0-8 punten, dus normaal gesproken zal partner dan passen. De doubleerder belooft steun in alle niet geboden kleuren. Steun moet je lezen als minstens driekaart.


Als je in een positief biedverloop eerst een hoge kleur biedt en daarna een lagere kleur, beloof je een vijfkaart in die hoge kleur. Want als het twee vierkaarten zijn, begin je met de laagste en daarna bied je SA.


Bij het antwoord op een informatiedoublet bied je dus eerst je langste kleur en van twee vierkaarten bied je de hoogste. Als je daarna nog een keer aan de beurt komt, kan dat twee oorzaken hebben:
- partner biedt verder: in dat geval belooft partner kracht en ga je waarschijnlijk richting manche. Als je geen SA kunt bieden, bied dan de kleur van de tegenpartij als vraag of partner een stop in die kleur heeft
- de tegenpartij biedt verder: in dat geval heb jij je kleur en punten range al aangegeven, dus laat je het over aan partner: pas.


Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Uitkomen.:

Drie kleuren genoemd
      [Gesteld in Bridge]
2010-02-28 15:55:01
Hoe uitkomen tegen 6 SA?
      [Gesteld in Bridge]
2011-08-14 15:10:45
Wat is De regel van 20 bij uitkomst
      [Gesteld in Bridge]
2013-02-15 19:33:50
heer single?
      [Gesteld in Bridge]
2014-06-19 10:36:25
uitkomen met troef
      [Gesteld in Bridge]
2016-01-10 11:30:01

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1164x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+