Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewindvoering en krijg online een antwoord van de specialist in Bewindvoering

Zelf een vraag over Bewindvoering? Klik hier.
Meer vragen over Bewindvoering.
De huidige beheerder van de rubriek Bewindvoering:
Naam: Gerard van Maanen
Bedrijf: Werkgroep bewindvoering wsnp erf en pachtrecht
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Gerard van Maanen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via RSS. Klik hier.
RSS over Bewindvoering op jouw website?Vragen over Bewindvoering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via E-mail. Klik hier.

Wat is leefgeld wachtend op antwoord UWV

[Gesteld op: 12-01-2017]

Toelichting:
Ik val onder beschermingsbewind. Ivm mijn schulden en dat ik het gehele financiële overzicht niet meer kan overzien. Ik ben getrouwd onder huwelijkse voorwaarden met mijn man die ook gedeeltelijk de vaste kosten betaal. Mijn man betaal verkapte huur €150 direct aan mij en ik krijg dan leefgeld van €80,00 per maand van mijn bewindvoerdster zo heeft ze dat berekend ik krijg dus totaal 230,00 leefgeld per maand is €57,50. per week
Ik krijg sinds november 2014 ik onder bewind sta nu t/m december 2016 €57.50 per maand aan leefgeld. PER MAAND!!! Bezwaarschrift UWV mbt herkeuring ingediend en zit nu op antwoord te wachten. WIA uitkering t/m november 2016 + weduwepensioen €81,20 = €1562,06 en kreeg ik leefgeld €57,50 per week met inkomen van €1562,06 dat klopte dan toch ook niet! In december inkomen €970,72 in januari krijg ik €602,48 Daarnaast ontvang ik iedere maand nog weduwepensioen van €281.20 dat ik levenslang blijf krijgen sinds overlijden van mijn eerste man. Het UWV is mij per december 2016 al wel gaan inkorten zoals u heeft kunnen lezen op mijn WIA uitkering. Echter ik moet eerst antwoord van hoorzitting voordat ik bijstand kan gaan aanvragen.Dus mijn vraag aan u is nu wat krijg ik nu aan leefgeld of anders gezegd waar heb ik recht op wat leefgeld betreft gezien mijn situatie, met inkomen UWV €602,48 en weduwepensioen van €281.20 is dat totaal nu €883,68 inkomen per maand wat ik nu krijg. Ik kreeg altijd met inkomen van UWV €1280,86 + €281.20 = €1562,06 € 57,50 per week. Nu wil ze mij nog maar €50,00 per maand geven dat is 12,50 per week met inkomen totaal €883,68
Wat dien ik dan officieel per maand of per week aan leefgeld te krijgen. Mijn man heeft een eigen inkomen en betaald €327,50 per maand aan kostgeld van inkomen van UWV €930,00 U zegt leefgeld officieel heeft u recht op 70 euro per week per persoon.
Dus wat dien ik officieel te krijgen met nu totaal inkomen van €883,68 daar u nu zegt van 70 euro per persoon per week is het minimum indien u niet tekort moet komen. Vaste lasten zijn totaal per maand €906,58 Maar is tijdelijk zit op antwoord hoorzitting te wachten of dit gegrond wordt verklaard anders bijstand aanvragen maar wat dien ik nu officieel met mijn inkomen €883,68 en vaste lasten €906,58 te krijgen aan leefgeld, daar wil ik duidelijk antwoord op daar ze mij nu €50,00 per maand wil geven is €12,50 per week. Wat dien ik officieel te krijgen per week aan leefgeld met mijn inkomen en vaste lasten, wil u mij dat zsm laten weten.
Antwoord:

Er van uitgaande dat uw huidige man geen aandeel heeft in de schulden van u hoeft hij daarin ook niet mee te betalen. Wat hij wel moet betalen is:€ 300,00 per maand aan kostgeld, het is niet anders maar dan maakt hij ook op.


U heeft daarnaast recht op:€ 10,00 per persoon per dag, uw man niet mee gerekend.


reken maar eens uit wat u minimaal gebruikt per dag.


 


Dus van uw bewindvoerder moet u 300 euro per maand ontvangen en van uw man 300 euro aan kostgeld en anders is het niet.


 


Geert


 

 
Reactie vraagsteller:
Dus mijn bewindvoerdster moet mij per maand €300,00 betalen aan leefgeld per maand met totaal inkomen van heden totaal €883,68 en mijn vaste lasten totaal €906,58

Dan houd to mijn bewindvoerdster nog maar €583,68 netto over daarvan moeten mijn vaste lasten betaald worden en Indien over (wat er al niet meer is) ook inlossen de schulden.

Feite is dat ik nu onder de bijstand enorm krijg uitgekeerd tot ik antwoord heb gekregen van het UWV van de hoorzitting met mijn herkeuring. En dan pas indien mijn bezwaarschrift en wat we op de hoorzitting verteld hebben mogelijk ongegrond zou worden verklaard ik pas bijstand aan kan vragen.

Maar indien ik in de bijstand terecht kom, dan wordt mijn financiele situatie nog erger daar Mijn man en ik ondanks dat we op huwelijkse voorwaarden zijn getrouwd en alleen in gemeenschap van inboedel zijn getrouwd wij toch gezien als fiscally partners.
Dat betekend dat ondanks dat mijn man een eigen inkomen heeft ook een WIA uitkering van ongeveer €940,00 we toch als fiscally partners worden gezien en ik dan in de bijstand voor ons samen het bedrag van (gehuwden, beide echtgenoten jonger dan de pensioengerechtigde leeftijd) bedrag 2017 €1403,78 en Dan wordt mijn weduwepensioen ook ingehouden daar dit ook als inkomen telt Dus krijg ik het bedrag aangevuld tot bedrag van bijstandsnorm voor mij ( of zoals Hun zeggen voor gehuwden) van totaal €1403,78

Waar moeten wij mijn man en ik van leven daar ik onder bewind daar bewind mijn vaste klanten betaal en maar bij paar bedrijven mijn schulden inlos. De rest van de schuld blijft openstaan.

Ik ben doordat ik fraude heb gepleegd bij credit Agricole op de externe verwijzingslijst geplaatst voor gelijk 8 jaar. Waarvan er in April 2017 Dan drie jaar om zijn. Ik heb daarvoor mijn taakstraf gehad en heb die voldaan. Echter doordat ik nog op op die externe lijst t
Sta kan en mag ik geen leningen meer openen masr ook kan ik niet de over waarde van mijn huis gebruiken daar ik anders gelijk de openstaande schuld nu gelijk zou kunnen voldoen.
Ik vraag mij af of ik nu wel van die notering af zou kunnen komen daar ik de taakstraf heb voldaan en ze hebben nooit mijn kant van het fraude gebeuren komen na trekked Nee ik kreeg gelijk in de ziekte wet ontslag en kreeg gelijk brief credit Agricole waar in staat dat ik voor 8 jaar genoteerd sta op die externe lijst. Waarom hebben ze mijn Kant van die fraude zaken niet nagetrokken? Ik had 100% loonstrook ingeleverd ipv de 70% loonstrook die ik had. Ik deed dit omdat ik het financieel niet meer kon over zien, en zo kleine reported leningen tot 1 lening wilde over brengen.
Weet u wellicht of ik nu van die notering af kan komen nu ik mijn taakstraf heb volbracht. Daarom heeft mijn bewindvoerdster mij ook nog niet bij de schuldsanering aangemeld, maar wellicht kan dat nu wel daar ik mijn taakstraf heb volbracht. Ik heb haar gevraagd mij aan te melden maar moet ik afspraak maken, maar krijg haar telefonisch niet te spreken dus vroeg ik om alle betalingen die zij heeft gedaan op mijn naam een goede bewindvoerder kan dit binnen bij dagen mij toe sturen en ook vroeg ik overzicht schulden en betere communicatie die is er van haar uit niet, en ze houd mij nergens van op de hoogte en kreeg ik volgend antwoord van haar daar ik haar alleen via email kan bereiken. Telefonisch niet en zelf belt ze mij ook niet Dus blijft email over. Goedemorgen mevrouw Westland,Ik verzoek u om een andere bewindvoerder te zoeken.

Uw manier van communiceren is niet mijn manier.

En ik kan niet voldoen aan uw verwachtingen, het lijkt mij verstandiger dat u een ander bewindvoerder zoekt.

Zodra u die gevonden heeft, kan er een wijzigingsverzoek worden verstuurd naar de rechtbank.

Is ongeveer al de 10 e keer dat ze mij verzoek bewind op te heffen maar ik ga nu na twee jaar ipv een hoog bedrag nu €22,50 administrative kosten per maand aan mijn bewindvoerdster ga betalen, maar aan andere kant bewindvoerdster die niet communiceer, afspraken niet na kom, mij niet op de hoogte hou en als ik vraag om alle betalingen en schuld overzicht waar ik recht op inzake heb krijg ik bovenstaand antwoord. Ik heb ook recht op inzake dossier dat heb ik nog niet gevraagd. Ook staat er op Hun site dat ze binnen vijf jaar mij van een schone lei kunnen voor zien en heb ik gevraagd waarom ze mij nog niet heeft aangemeld bij de schuldhulpverlening daarom zeg ze maak Dan een afspraak. Maar Dan bel ik ze en krijg ze niet of nooit te spreken, is zeer moeilijk ze zou terug bellen masr moet na dat ik haar op 2 januari belde voor afsprask te maken mij nog steeds terug bellen. Nu Dan kan ik toch alleen nog maar communiceren via de email, maar waarvan ze ook te kennen heeft gegeven dat ze mij niet meer via de email ga beantwoorden, nu hoe moet ik Dan communiceren, Dan blijft er niets meer over, 0,0 zero.

Ik hoop dat u mij van een goed advies kan voor zien en antwoord leefgeld €300,00 als dit zo is betreft de Rebels en weten mbt leefgeld moet mijn bewindvoerder die €300,00 Dan echt betalen. Sta ik dan volledig in mijn recht!
Weet u voor mij een goede betrouwbaar even en meewerkende bewindvoerder, die wel gewoon inzage in de gevraagde gegevens akkoord vind, mocht het nodig zijn. Ik ga wel een klacht over haar in dienen ze zegt ik kan niet aan uw verwachtingen voldoen, maar ik vraag gewoon waar ik recht op heb op vraag alle gegevens die zij op mijn naam betaald heeft, en gezien haar antwoord wil ze daar geen gehoor aan geven.

Kan u mij van een goed advies voor zien hoe nu verder met mijn bewindvoerdster,

Graag uw advies over wat nu het beste is en hoe u iemand als mij zou kunnen helpen,
 
Antwoord Beheerder:

Dan moet u toch uw gegeven aan mij toevertrouwen wil ik een duidelijk beeld van uw situatie krijgen.


 


Info@bureau-vor-schuldenpreventie.nl


 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bewindvoering:
Budgetbeheer
Onteigening
Schuldhulpverlening
WSNPGerelateerde vragen aan Wat is leefgeld wachtend op antwoord UWV:

recht op teruggave weekgeld en kinderbijslag
      [Gesteld in Bewindvoering]
2009-08-29 11:35:32
Mag bewindvoerster leefgeld stopzetten/staken
      [Gesteld in Bewindvoering]
2015-03-14 00:13:05
wat is minimaal leefgeld
      [Gesteld in Bewindvoering]
2017-01-09 14:26:31
Wat dien je minimaal te krijgen aan leefgeld.
      [Gesteld in Bewindvoering]
2016-12-30 14:34:16
Wat moet ik met medische verklaring doen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2018-08-10 11:29:00

Gemiddelde score Bewindvoering: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+