Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Incasso
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Incasso en krijg online een antwoord van de specialist in Incasso

Zelf een vraag over Incasso? Klik hier.
Meer vragen over Incasso.
De huidige beheerder van de rubriek Incasso:
Naam: Merlon
Bedrijf: Merlon b.v.
Reactiesnelheid: 41 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Merlon vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over IncassoVragen over Incasso via RSS. Klik hier.
RSS over Incasso op jouw website?Vragen over Incasso op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over IncassoVragen over Incasso via E-mail. Klik hier.

vervolg op vraag van 22-04 EDR-proassist

[Gesteld op: 12-09-2016]

Toelichting:
Ik heb op 22-04 een vrg hier gesteld mbt EDR-ProAssist. daar is contact van gekomen tussen EDR/mij.ik heb aangegeven dat de aanmaning verjaard was en dat ik een bevestiging wilde hebben dat het dossier gesloten zou worden, daarnaast dat ik nooit herinneringen heb gehad en geen openstaande vorderingen heb staan bij proassist. ook dat ik in 2010 al geruime tijd geen diensten had afgenomen van proassist (10-05-16 verstuurd). daar heb ik(12-5-16) als antwoord op gehad dat ze mijn betwisting hebben ontvangen en dat ze mijn reactie hebben voorgelegd bij proassist. op 5 september krijg ik ineens een brief dat ze de aanmaning hebben opgevraagd en hebben ze t ineens over 12-8-2010 en dat het dus niet verjaard is..ik als reactie op gegeven dat onze eerste correspondentie is geweest op 21-04-2016 en dat ookal zou de vermeende aanmaning op 12-8-10 zijn verstuurd dan nog verjaard..dit verstuurd op 10-09-16. daar heb ik vandaag als reactie op gekregen:
De aanmaning is verzonden door onze cliënt op 12 augustus 2010. Onze eerste aanmaning is verzonden op 20 juli 2015. Dit is geweest naar uw laatst bekende adres.
Op grond van artikel 3:317 lid 1 BW wordt de verjaring van een rechtsvordering tot nakoming van een verbintenis gestuit door een schriftelijk aanmaning of door een schriftelijke mededeling waarin de schuldeiser zich ondubbelzinnig zijn recht op nakoming voorbehoudt. Onze cliënte en ons kantoor hebben u aangeschreven op het laatste bij haar en/of ons bekende adres waardoor stuiting van de verjaring heeft plaatsgevonden.Door een omissie van u heeft u de aanmaningen niet ontvangen. Conform artikel 3:37 lid 3 BW heeft ook een verklaring die hem - tot wie zij was gericht - niet of niet tijdig heeft bereikt haar werking indien het niet of niet tijdig bereiken het gevolg is van zijn eigen handelen. Aangezien u heeft nagelaten uw nieuwe adres door te geven aan onze cliënte, is het niet bereiken van de schriftelijke aanmaning/mededeling door u het gevolg van uw eigen handelen. Dit kan onze cliënte niet worden aangerekend.
Uw beroep op verjaring van de vordering wordt hiermee afgewezen.ik moet nu binnen 5 dagen betalen en ze gaan vlg brief ook niet meer inhoudelijk op mijn correspondentie reageren.
ik woon sinds 3-2013 niet meer op oude adres.hoe kan ik weten dat ze iets hebben gestuurd daarna.continu allerlei verschillende data, nog geen bewijzen of wat. hoe nu?
Antwoord:

Beste vragensteller,


De verschillende data en wetartikelen moeten u zo intimideren dat u over gaat tot betaling.


Maar…


De schuldeiser moet aantonen dat zij een aanmaning /stuitbrief hebben gestuurd en dat deze u heeft bereikt. Dit gaat alleen als u heeft getekend voor ontvangst. (ook dit is onderdeel van het wetsartikel).


Een belangrijke vraag is; waarom zij nu wel op het juiste adres aanschrijven en toen niet.


Daarbij komt dat het “feit” dat u het adres niet zou hebben doorgegeven aan de schuldeiser, een aanname is van het incassobureau. Die aanname is vervolgend een belangrijk deel van de vermeende rechtsgrond in deze kwestie.


Blijkbaar was uw adres toch bekend, maar heeft de schuldeiser/ incassogemachtigde het verkeerde adres gebruikt.


Ondanks dat zij niet meer willen reageren zou ik hen op de hoogte stellen dat de vermeende aanmaning van 20/7/2015 u nimmer heeft bereikt als deze al is verstuurd. Dat u adres op moment van 20/7/2015 het zelfde is als nu en u het verhaal daarom in twijfel trekt omdat nu wel het juiste adres is gebruikt.


Dat als u niet in het bezit wordt gesteld van een bewijs dat de aanmaning van 20/7/2015 u heeft bereikt u de zaak sluit en verder verschoond wenst te blijven van de onzin brieven van EDR.


Doe dit op een wijze dat je kan aantonen dat je het hebt verstuurd en dat zij het hebben ontvangen. Bijvoorbeeld www.rpost.nl, kan je gratis een aangetekende email verzenden.


Heeft u nog vragen dan hoor ik het graag.


Met een vriendelijke groet,


Merlon.nl

Beantwoord door:
Merlon
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Incasso:
Incasso Belgie


Gerelateerde vragen aan vervolg op vraag van 22-04 EDR-proassist:

wel of niet aansprakelijk. Is beroep mogelijk.
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2008-02-29 18:47:55
Blinddoek en zwaard van Vrouwe Justitia
      [Gesteld in Strafrecht]
2008-06-01 21:32:55
Thuis trainen met halters, gewichten EN bankje.
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-02 10:39:56
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Verjaring misdrijf is onduidelijk
      [Gesteld in Strafrecht]
2011-02-23 23:32:52

Gemiddelde score Incasso: 8.9 (65x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+