Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

moet dit gealerteerd worden, mijn p opent

[Gesteld op: 22-07-2016]

Toelichting:
met 1 harten, mijn re opps bied doublet, ik pas, heb maar 4 pnt, mijn li opps bied 1 schop, mijn p bied 2 harten, mijn re opps past, ik ook en mijn li opps bied 3 schoppen, deze had 14 pnt, waarop iedereen past?
wat blijkt, mijn re opps bied doublet met 8 punten, uiteraard wel 4 krt sch, kan dit zomaar????.
hij noemt dit een negatief doublet, maar dit klopt toch zeker niet!!!!
ik veronderstel met zijn doublet, kort in harten, min 12 pnt of meer en geen 5 krt
Antwoord:

Er zijn twee regels in de alerteerregeling die elkaar mogelijk tegenspreken. Maar omdat er een prioriteit gesteld is, is het maar voor één uitleg vatbaar.


Een doublet mag in de regel niet gealerteerd worden.


Indien partner een bieding doet waarvan je kunt verwachten dat de tegenstanders hier een andere betekenis aan geven, moet gealerteerd worden. Dit is de hoofdregel en gaat dus voor alle andere regels.


U verwacht (op basis van boekje 1 en 2) dat een doublet na een opening een informatiedoublet is met twee mogelijke situaties:
- Openingskracht en tolerantie in alle niet geboden kleuren
- Sterke hand (17+)


Met een 8 punter een doublet geven zet de tegenstanders direct op het verkeerde been. Als dit afspraak of gebruik is, moet partner dat doublet alerteren op grond van de hoofdregel. Als de doubleerder de eigen afspraak schond en daarmee zijn eigen partner op het verkeerde been zette, komt hij ermee weg, zij het dat als hij hetzelfde binnen een maand of twee weer doet, er alsnog gealerteerd had moeten worden.


Wist zijn partner ervan? Ik denk van wel. Met een partner met openingskracht en zelf een opening met een goede zeskaart schoppen, zou een direct 4 schoppen bod het enige juiste bod zijn. Door nu eerst 1 schoppen te bieden (normaal 0-8 punten), geeft partner al aan dat hij er rekening mee houdt, dat het doublet op "tramkaartjes" gebeurde. En ook dat 1 schoppen bod moet gealerteerd worden en worden uitgelegd als "zegt niets over de punten".


Volgende keer arbiter erbij halen. Dan kan hij de spelers uitleggen dat ze moeten alerteren en hij kan een score vaststellen die recht doet aan de opgelopen schade.


Succes!!

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan moet dit gealerteerd worden, mijn p opent:

speel de Montreal conventie.
      [Gesteld in Bridge]
2009-07-30 11:07:10
Montreal opening
      [Gesteld in Bridge]
2011-07-30 09:50:39
alerteren
      [Gesteld in Bridge]
2012-01-10 10:15:18
Brozel vergeten
      [Gesteld in Bridge]
2012-04-16 03:27:44
Wat te bieden? Mag dit allemaal of scheids erbij
      [Gesteld in Bridge]
2016-01-12 11:15:00

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+