Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Aansprakelijkheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aansprakelijkheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Aansprakelijkheidsrecht

Zelf een vraag over Aansprakelijkheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Aansprakelijkheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Aansprakelijkheidsrecht:
Naam: Edgard Bogers
Bedrijf: Tact letselschade-juridisch advies-coaching
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Edgard Bogers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website?Vragen over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via E-mail. Klik hier.

Zijn wij echt aansprakelijk?

[Gesteld op: 05-07-2016]

Toelichting:
Goedendag
In de maand april was er een dag met hele erge storm wij staan op een camping in waddinxveen waar regels gelden. Op de dag van die storm is onze partytent die vast geankerd stond aan de tegels en vast aan de schutting weg gegewaaid met terrastegels en al over de 2 meter hoge schutting. Op dat moment stond daar een auto geparkeerd die daar niet had mogen staan ÚÚn van de regels op de camping zijn namelijk dat de auto alleen bij eigen kavel geparkeerd mag worden. En zij stond met haar auto op ons priveterrein, de partytent was dus boven op haar auto terecht gekomen als zij zich aan de regels had gehouden had er niks aan de hand geweest. Maar nu worden wij aansprakelijk gesteld voor de schade aan haar auto. Wij dachten een aansprakelijkheids verzekering te hebben maar dat bleek dus niet zo te zijn. Nou dreigt haar verzekering met een incasso bureau omdat wij geen verzekering door geven maar persoonlijk een brief sturen. Wij hebben op verschillende sites gelezen dat wij alleen aansprakelijk gesteld kunnen worden als wij nalatig zijn geweest maar dat is absoluut niet het geval geweest. Mevrouw is all risk verzekerd dus ook tegen storm schade maar haar verzekering vind dat wij het moeten betalen. Wat moeten wij nu doen kunt u ons helpen?
Mvg,
Jaimy
Antwoord:

Beste Jaimy, 


In Nederland geldt de regel dat in principe iedereen zijn eigen schade draagt tenzij iemand anders daarvoor aansprakelijk is te achten. Van aansprakelijkheid kan enkel sprake zijn als er onrechtmatig/onzorgvuldig is gehandeld of is nagelaten. 


Door een storm is uw partytent met terrastegels weggewaaid en heeft hierbij schade aan een auto veroorzaakt. Indien er sprake is geweest van een flinke storm en de partytent goed verankerd was, dan zou je kunnen spreken van overmacht. En dan is de autoschade niet te verhalen. Als de wederpartij daarentegen kan aantonen dat de autoschade ook was ontstaan bij minder wind doordat de tent niet goed vast stond, dan kun je wel spreken van onrechtmatigheid. 


U beschrijft dat de storm dermate was, dat de tent inclusief de bestrating over een schutting van 2 meter zijn gewaaid. Dit lijken erg extreme omstandigheden, die voor u als eigenaar niet te verwachten zijn. Dit kan men u niet kwalijk nemen. Er zou dus sprake kunnen zijn van overmacht. Dit dient u wel zelf aannemelijk te maken. 


Daarnaast speelt de omstandigheid dat de wederpartij de auto heeft geparkeerd waar dat niet mocht. Dit kan - als je al zou uit gaan van aansprakelijkheid - eigen schuld opleveren, waardoor zij haar schade volledig of gedeeltelijk zelf zal moeten draegen. 


Ik adviseer u richting de verzekeraar aan te geven om welke weersomstandigheden het de betreffende dag ging. Dit kunt u vinden op internet. Geef ook inzicht in de situatie ter plekke, over hoe de tent was verankerd, waar de schutting staat,enz. Met al deze gegevens kunt u aannemelijk maken dat er sprake is van overmacht. Geef daarnaast aan dat u in veronderstelling was een aansprakelijkheidsverzekering te hebben, maar dat u die niet heeft. Ik adviseer u wel deze verzekering opnieuw te activeren. Dat is voor dit soort gevallen wel interessant. 


Kunt u zo verder? Succes. 


Met vriendelijke groet, 


Edgard Bogers 

Beantwoord door:
Edgard Bogers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Zijn wij echt aansprakelijk?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Aansprakelijkheidsrecht: 8.8 (125x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258155
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+