Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Samed
Bedrijf: Parlan kind en jeugd
Reactiesnelheid: 1295 uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Samed vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Relatie na scheiding?

[Gesteld op: 19-03-2007]

Toelichting:
Hallo, mijn vriend('E.', 23 jaar nu) z'n ouders zijn, toen hij 16 was gescheiden. Dit omdat M. (E.'s vader) was vreemdgegaan. Er zijn veel ruzies geweest en E. was erg boos op z'n vader.M. heeft veel gelogen tegen zijn kinderen (E. en zijn zus)en zijn vrouw,toen het allemaal gebeurde.De relatie tussen M. en E. is daarna altijd slecht geweest.M wil de laatste jaren steeds afspreken met E. en mij, waarbij het niet echt 'gezellig'is, en E. wordt elke keer 'herinnerd' aan de leugens en ruzies, ook omdat het nooit is uitgepraat en M. zegt bij poging tot gesprek dat hij nooit heeft gelogen. E. denk erover t contact te verbreken,maar voelt zich ook schuldig omdat t wel z'n 'vader' is.M blijft bellen om af te spreken en duld geen 'liever niet'.Wat kan E. het beste doen?
Antwoord:
Hallo vraagstelster,

Hier is geen eenvoudig antwoord op te geven. Het verbreken van contact met ouders is niet eenvoudig. Dit gaat vaak veel dieper dan men aanvankelijk denkt. Vooral als een aantal zaken nog niet goed zijn uitgepraat kan dit veel onrust geven of gaan geven in de toekomst. Het in stand houden van contact op deze manier is ook niet prettig voor je vriend. Dit geeft zo te horen ook veel stress en spanning.

Als zijn vader stand houdt bij het punt dat hij nooit heeft gelogen is het vaak erg moeilijk hem te dwingen het van de kant te zien van jouw vriend. Zijn vader heeft een eigen realiteit, wat lang niet altijd zegt dat deze ook de waarheid is. Maar iemand overtuigen van jouw kant van de zaak terwijl deze hier niet open voor staat lukt lang niet altijd. Wellicht zal er nooit een excuses komen of zal er nooit toegegeven worden dat hij heeft gelogen. Hier zal je vriend wel rekening mee moeten houden.

Er zijn een aantal dingen die hij kan doen:
- Hij kan een brief schrijven en daarin al zijn vragen, gevoelens en pijn zetten. Alles wat hij je vader zou willen zeggen, of vragen. Soms is het schrijven van de brief alleen al voldoende om het gevoel kwijt te kunnen. Soms is het ook goed om deze naar de vader toe te sturen. Maar houdt hierbij dan wel rekeming met bovenstaande.
- Hij kan hulp inroepen van een maatschappelijk werker, RIAGG of andere hulpverlener om hem te begeleiden in deze situatie. De situatie zoals u hier beschrijft is niet uniek. Deze komt vaker voor dan je denkt. Hij zou dan begeleiding kunnen krijgen bij hetgeen hij wil doen of bij het eventueel verbreken van het contact.
- Soms is het mogelijk om op een bepaalde manier met de probleemouder om te leren gaan door bepaalde communicatietechnieken aan te leren. Vaak in combinatie met inzicht leren krijgen in hoe en waarom de ander reageert zoals hij doet. Zo kan de relatie wat gestabiliseerd worden.
- Soms kan een gesprek met de vader onder begeleiding van een therapeut ook veel ophelderen en een nieuwe draai aan de situatie geven. Juist doordat er iemand anders bij zit die het gesprek professioneel leidt is het, vaak ook voor de vader, mogelijk om zaken uit te spreken die normaal gesproken niet goed meer verwoord konden worden.

Dit zijn enkele adviezen die ik zou kunnen geven aan jouw vriend. Ik wens jullie sterkte en succes toe.

Vriendelijke groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Relatie na scheiding?:

Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
zoon heeft problemen wisselmoment co-ouderschap
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2012-02-09 14:50:08
wat betekent het als je veel slijmverlies hebt
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2009-05-26 14:41:45
is dit normaal?
      [Gesteld in Onvruchtbaarheid]
2010-08-11 12:18:21

Gemiddelde score Psychiatrie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+