Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Zuid Holland

Zelf een vraag over Advocaten-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Advocaten-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Advocaten-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Advocaten-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-Zuid HollandVragen over Advocaten-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

betreft twee vragen over internationaal recht

[Gesteld op: 27-05-2016]

Toelichting:
Ik ben van plan om een bedrijf op te zetten voor het helpen van mensen die in de schuld zitten. De bedoeling is dat ik een tweetal diensten aan gaat bieden. Het eerste is dat ik beslag wil tegen gaan door met een contract alle inboedel van de schuldenaren te verhuren voor een schappelijke fee van € 50,- per jaar. Zodra deze mensen schuldenvrij zijn dan schenk ik de goederen aan deze mensen. Het bedrijf dat ik opzet is in dit scenario wel gevestigd op de seychellen. Is dit gerechtelijk mogelijk?

Ten tweede wil ik ervoor zorgen dat er geen loonbeslag meer gelegd kan worden. Dit wil ik doen door de desbetreffende werknemer over te nemen in ons bedrijf. Het bedrijf betaald ons een fee voor het uitlenen van de werknemer dat gelijk is aan het loon van de werknemer en de werknemer doet in het Nederlandse bedrijf vrijwilligerswerk. Met een contract krijg de werknemer gewoon zijn loon gestort op een prepaid creditcard zodat daar ook geen beslag op gelegd kan worden. Op een bedrijf op de seychellen kan er toch geen loonbeslag gelegd worden op een Nederlandse werknemer. Graag verneem ik van u of dit allemaal mogelijk is en of u eventueel voor de contracten kan zorgen.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,


Indien u inboedel wenst te verhuren dan dient u daarvan eigenaar te zijn/worden. Koop ligt dan voor de hand. Schenking kan ook. Er zullen dan twee contracten nodig zijn. Nadeel bij schenking is dat een curator dat kan aanmerking als zijnde een benadeling van de crediteuren. Bij koop dient de betreffende schuldenaar dan niet failliet te gaan , dan wel in de WSNP te komen omdat anders de curator/bewindvoerder de transactie kan terugdraaien wegens paulianeus handelen. Een derde contract is dan nodig om de goederen tzt weer terug te schenken.


Indien u dat bedrijfsmatig wenst te handelen dan kan dat bedrijf ook op de Seychellen zijn gevestigd. Bedoelde contracten kan ik voor u maken. Voor overleg daartoe kunt u telefonisch contact met mij opnemen: 0619371726.


Wat betreft uw tweede vraag ligt de kwestie gecompliceerd. U wilt de werknemer overnemen in uw bedrijf. De vraag is in welke hoedanigheid? Ik begrijp dat u dan als uitlener de werknemer vrijwilligerswerk wilt laten doen bij zijn - aanvankelijke - werkgever. Arbeidsrechterlijk is de constructie vrijwilligerswerk - en uitvoeren werk , zoals door u bedoelt niet mogelijk. Het Nederlandsbedrijf heeft dan geen grondslag om aan u te betalen. Overigens wordt er geen beslag gelegd op een prepaid creditcard maar - eventueel onder u als werkgever. Afhankelijk van de wetgeving in het buitenland is dat mogelijk. Voor een telefonische toelichting kunt u - zonder kosten - contact met mij opnemen tijdens kantooruren.


Met vriendelijke groet,


Herman A. Albersen


Jurist

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan betreft twee vragen over internationaal recht:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16

Gemiddelde score Advocaten-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+