Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewindvoering en krijg online een antwoord van de specialist in Bewindvoering

Zelf een vraag over Bewindvoering? Klik hier.
Meer vragen over Bewindvoering.
De huidige beheerder van de rubriek Bewindvoering:
Naam: Gerard van Maanen
Bedrijf: Werkgroep bewindvoering wsnp erf en pachtrecht
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Gerard van Maanen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via RSS. Klik hier.
RSS over Bewindvoering op jouw website?Vragen over Bewindvoering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via E-mail. Klik hier.

Is ieder beschermingsbewind/kantoor anders?

[Gesteld op: 09-05-2016]

Toelichting:
Beste Geert, ik heb u afgelopen weken gevraagd of wij kunnen trouwen daar ik onder beschermingsbewind sta. Zie
(Trouwen als ik onder beschermingsbewind sta?[Gesteld op: 25-04-2016])En mijn bewindvoerster mij antwoorden heeft geschreven zie verder in dit bericht.
U heeft mij n.a.v. 1e antwoord bewindvoerdster de volgende antwoorden gegeven. (Trouwen als ik onder beschermingsbewind sta?[Gesteld op: 25-04-2016])1e antwoord Natuurlijk kunt u trouwen als u onder beschermingsbewind staat. Gefeliciteerd, Geert en 2e antwoordU kunt gewoon trouwen en wellicht kan uw echtgenoot de bewindvoering op zich nemen. Geert en onder Trouwen onder bewind op huwelijksevoorwaarden[Gesteld op: 01-05-2016] uw 3e antwoord.U kunt gewoon trouwen en uw echtgenoot/genote hoeft niet ook onderbewind. Geert Dan vind ik het zeer vreemd dat ik van mijn bewindvoerdster onderstaand antwoord via email te horen krijg. shv@sbmhalsteren.nl 25 apr. Geachte mevrouw Theuns,Als u wilt trouwen, dan zullen wij het beschermingsbewind moeten stoppen. Als u bij de bewindvoering wilt blijven, dan zal uw partner ook onder bewind moeten komen. Anders kunnen wij uw zaken niet verder regelen. Indien u meer wilt weten, kunt u een afspraak maken. Met vriendelijke groet,Mevr. P. Geluk
Vandaag 9-5-2016 ontvang ik volgend antwoord van bewindvoerster. Geachte mevrouw Theuns, Ik heb niet gezegd dat u niet kunt trouwen.Ik heb aangegeven dat u niet bij ons kantoor onder bewind kan blijven, en als u dat wel graag wilt, dan is ons verzoek, onze eis, dat uw partner ook bij ons onder bewind komt of in budgetbeheer gaat.Nogmaals als u hier meer informatie over wilt, dan verzoek ik u een afspraak te maken. Met vriendelijke groet, Mevr. P. Geluk SBM, Postbus 802, 4600 AV Bergen op Zoom tel. 0164-244282 Waarom kan ik niet bij huidige bewindvoering blijven. Waarom eisen ze dat mijn vriend onder bewind moet komen of budgetbeheer, mijn vriend heeft niets te maken met bewind.Geert kan je mij daar duidelijk antwoord op geven.Ik wil weten hoe het nu zit vandaar dat ik u haar 2e antwoord mail. Wij willen gewoon trouwen met akte op huwelijkse voorwaarden zonder problemen/of veranderen bewind. Ander bewind kost mij geld! Graag uw juiste advies
Antwoord:

Trouwen kunt u hoe dan ook. Wat trouwen voor u als onder beschermingsbewind gestelde aan gevolgen heeft is het volgende.


Als uw aanstaande echtgenoot zelf voldoende bij machte is om de financien te beheren dan kan het bewind stoppen en kunt u gewoon trouwen.


Is uw nieuwe echtgenoot echter niet in staat zelf de financien op een rij te houden dan zal de bewinvoerding moeten voortbestaan en daarmee uw echtgenoot eveneens onderbewind worden gesteld.


Geert


 

 
Reactie vraagsteller:
Beste Geert,

Mijn aanstaande man is bij machte zijn financiŽn te beheren. Dat is het probleem niet, het is niet de bedoeling dat mijn aanstaande man het bewind overneemt. Mijn aanstaande man betaald ook zijn deel mee in de vaste lasten.

Maar mijn man die is overleden heeft mij met zeer grote schulden achter gelaten waarvan ik niet op de hoogte was daar kwam ik achter na het overlijden.
Het beschermingsbewind doet voor mij mijn financiŽle zaken daar ik doordat ik psychisch ziek ben het totale overzicht niet kan overzien, dus zij zorgt voor de betaling van mijn vaste lasten en dat de schulden ook betaald worden daarom sta ik onder beschermingsbewind.

Dus ik moet onder bewind blijven ivm de grote schulden die nu via beschermingsbewind worden betaald en tevens betaald ze ook mijn vaste lasten daar ik het niet aan kan omdat ik psychisch ziek ben.

Ik dien onder beschermingsbewind te blijven daar mijn bewindvoerster mijn financiŽle zaken en betaling schuldenvoor mij regelt dit is via de rechter vastgelegd.

Maar nu zegt ze onderstaande.
Geachte mevrouw Theuns,
Ik heb niet gezegd dat u niet kunt trouwen.
Ik heb aangegveen dat u niet bij ons kantoor onder bewind kan blijven, en als u dat wel graag wilt, dan is ons veroek, onze eis, dat uw partner ook bij ons onder bewind komt of in budgetbeheer gaat.
Nogmaals als u hier meer informatie over wilt, dan verzoek ik u een afspraak te maken.
Met vriendelijke groet,
Mevr. P. Geluk
SBM, Postbus 802, 4600 AV Bergen op Zoom tel. 0164-244282

Waarom moet als ik onder bewind wil blijven (ik heb geen andere keus) dus ik moet onderbewind blijven. Ik kan doordat ik psychisch zo ver heen was en het financieel niet meer kon overzien, om aan geld te komen fraude gepleegd en een salarisstrook van 100% ingeleverd om het ene gat met het andere te vullen, ik kwam financieel steeds verder in de shit omdat ik het totale overzicht kwijt was en ook niet wist wat de gevolgen waren. Hoe ik het precies heb gedaan weet ik niet meer. Daardoor kan ik ook niet in de schuldhulpverlening.
Maar waarom moet mijn aanstaande man die niets met bewind te maken heeft, geen schulden heeft, dan toch indien ik bij SBM onder bewin wil/moet blijven, waarom moet mijn vriend dan ook onder bewind komen of in budgetbeheer.
Mijn bewindvoerder zegt het volgende.Ik heb aangegveen dat u niet bij ons kantoor onder bewind kan blijven, en als u dat wel graag wilt, dan is ons veroek, onze eis, dat uw partner ook bij ons onder bewind komt of in budgetbeheer gaat.

Waarom eisen ze dat mijn partner bij hun onder bewind moet komen of in budget beheer. Ik heb toch schulden en ben onder beschermingsbeheer gesteld omdat ik het totale overzicht totaal kwijt ben omdat ik psychisch ziek ben. Waarom eisen ze dat mijn partner ook onder bewind moet komen of budget beheer en wat betekend dat of wat houdt dat precies in. Mijn vriend is zelf goed in staat, zijn financiŽle zaken te regelen. Bewind beheer mijn financiŽle zaken en betaald mijn vaste lasten en zorgt dat de schulden betaald worden. Daarom val ik onder beschermingsbewind schulden die ik voor ons voorgenomen huwelijk met mijn partner die ik nu heb al had.
 
Antwoord Beheerder:

Dan moet u de rechter vezoeken om een andere bewindvoerder.


 


Geert


 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bewindvoering:
Budgetbeheer
Onteigening
Schuldhulpverlening
WSNPGerelateerde vragen aan Is ieder beschermingsbewind/kantoor anders?:

Kan ik begeleiding krijgen in zelfdoding
      [Gesteld in Zelfdoding]
2008-02-27 15:26:50
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Bewindvoering: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+