Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Belgie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Belgie en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Belgie

Zelf een vraag over Rechtshulp-Belgie? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Belgie.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Belgie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Belgie Klik hier.

RSS over Rechtshulp-BelgieVragen over Rechtshulp-Belgie via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Belgie op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Belgie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-BelgieVragen over Rechtshulp-Belgie via E-mail. Klik hier.

Schrijven bijzondere recherche leuven

[Gesteld op: 29-05-2008]

Toelichting:
goedenmiddag
Op mijn prive-adres in Belgie is heden per post een brief aangekomen met een uitnodiging voor een gesprek bij de recherche in Leuven. (Geen dagvaarding). Aangezien ik in het Buitenland werk en graag duidelijkheid wilde hebben over wat er aan de hand wa, heb ik heden contact opgenomen met de betreffende rechercheur teneinde enige info te verkijgen. Ik heb daarbij ook aangegeven dat ik uiteraard (en liefst sneller dan op de uitnodiging aangegeven: 4 juni) langs wilde komen. Men heeft aangegeven dat men telefonisch geen inlichtingen kon verstrekken ivm ontbreken van duidelijkheid over legitimatie van mij per telefoon. Ik begrijp de procedure, maar aangezien een en ander mij toch bezig houdt heb ik voorgesteld om mijn legitimatiebewijs in te scannen hier en aansluitend per e-mail toe sturen. Ook dat was echter niet mogelijk.
Ik heb vervolgens voorgesteld om niet op 4 juni langs te komen doch al morgen, 30 mei. Aangezien ik in Hamburg werkzaam ben is het onmogelijk om al voor de middag in Leuven te zijn. Men had daar in de namiddag geen ruimte meer voor een gesprek.
Ik heb vervolgens gevraagd of ik de brief in de sfeer van getuige moest zien of als verdachte. Hierop werd geantwoord dat het laatste het geval was doch dat ik me geen zorgen moest maken en het tijdens het gesprek opgelost ging worden.
Er is nu een afspraak gemaakt voor aanstaande maandag om 09.30 u.

Aangezien het hele gebeuren de nodige spanning oplevert en ik geen idee heb waar het betrekking op heeft vraag ik u of u weet of er op enigerlei wijze hier iets aan te doen valt

met vriendelijke groet
Antwoord:

Aangezien het over een gewone uitnodiging per brief gaat, zullen de tenlaste gelegde feiten niet al te zwaarwichtig zijn, of zullen de klachten niet al te gegrond zijn, op het eerste zich voor de rechercheurs.

Het is de normale procedure dat men niet telefonisch ingelicht wordt omtrent het voorwerp van de procedure. Zelfs een advocaat slaagt hier (zeker niet officieel, soms al eens off the record) niet in, aangezien het onderzoek in beginsel geheim en niet-tegensprekelijk verloopt. De rechercheurs zijn in principe overigens zeer plichtsbewust, zodat er m.i. weinig risico is dat U aangehouden zou worden.

Dat U als verdachte wordt beschouwd, houdt wel in dat deze zaak een staartje zal krijgen (ofwel tegen U (als er feiten zouden zijn tegen U), ofwel tegen diegenen die klacht neerlegde tegen U (als die feiten niet bestaande zouden zijn). U dient dan ook vrij snel een raadsman te kiezen.

Ik sta (als advocaat van de Balie te Leuven) tot uw dienst. Mijn gegevens vindt U op de profielpagina. Desgevallend stuurt U mij een e-mail met wat meer tekst en uitleg. Deze pagina's zijn inderdaad door eenieder te raadplegen, zodat een meer vertrouwelijke communicatie aan te bevelen is.

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schrijven bijzondere recherche leuven:

Geld?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2008-11-24 16:20:29
Ik heb een vraag over Bijzondere Bijstand
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-05-07 01:38:47
hallo ik bens een alleenstaande moeder van 19 jaar
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-07-01 15:02:40
HELP! IK BEN ZWANGER, HEB GEEN BAAN EN GEEN HUIS..
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-11-28 11:03:01
Na lening geen recht meer op bijzondere bijstand?
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2011-03-23 21:07:27

Gemiddelde score Rechtshulp-Belgie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+