Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Huurrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Huurrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Huurrecht

Zelf een vraag over Huurrecht? Klik hier.
Meer vragen over Huurrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Huurrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HuurrechtVragen over Huurrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Huurrecht op jouw website?Vragen over Huurrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HuurrechtVragen over Huurrecht via E-mail. Klik hier.

Kans rechter mbt vergoeding derving woongenot

[Gesteld op: 22-04-2016]

Toelichting:
Ik probeer het kort te houden.
Al van voor betreden woning wezen we op natte plekken in een kast, hier zou wat aangedaan worden. Deze lekkage is door WoningSt. telkens weggewuifd als meer luchten, meer ventilatie. Ook was er ander onderhoud wat niet meteen verholpen werd. 3 x voor kozijn zolder (en nog niet netjes, isolatie aangetast en niet hersteld) 3 x voor het egaliseren van de vloer in de gang (wat gedaan zou zijn voor sleutel overdracht) Extra werk ivm niet door hun verwijderde lijmresten trap. Woning niet in orde kunnen maken vanwege meerdere lekkage plekken binnezijde woning. Telkens werden die lekkages weggewuifd met meer ventileren of... je moet bellen als het regent (maar na 5 uur komen ze echt niet meer hoor!) Kortom we zitten al vanaf betreden woning met allerlei dingen die hersteld moeten worden. Enkele zaken zijn hersteld. Sommige dingen lopen nog steeds. Schimmel op de muur in de wc. Schimmel op voedsel in de trapkast. Maar woningbouw wil geen tegemoetkoming doen, want die vinden dat ze al meer dan genoeg doen. Nadat ik rechtsbijstand had ingeschakeld is er pas een onderzoek gekomen door een onafhankelijk bureau. Vertrouwen is geschaad. Verven kunnen we nog steeds niet doen. En nu blijkt de isolatie van 2 muren (achter en zijkant) niet goed te zijn. Doorweekt van het vocht wat naar binnen doorslaat. Nu wil ik een schadevergoeding inzake derving woongenot. Het niet in orde kunnen maken van de woning. Een energielabel B woning, met isolatie problemen want isolatie is gewoon nat (als een spons) Het telkens niet correct oplossen van kleinere problemen, pas na meerdere keren. We hebben de halve winter met koude tocht van buiten rechtstreeks naar binnen gezeten ivm extra bijgemaakt gat in muur kast en in de deur van die kast die grenst aan keuken er recht tegenover. Uren aan bellen, en mailen en hulp, maar ook spanning en stress omdat je er na een jaar nog niet bij zit zoals je redelijkerwijs zou doen als alles in orde was geweest.

Mijn vraag kan ik nu vergoeding derving woongenot aanvragen? En zo ja, hoe doe ik dat? Want dit valt niet onder mijn rechtsbijstandverzekering. Op het moment zijn ze nog bezig met herstellen en woon ik ruim een jaar in deze woning
Antwoord:

Beste vraagsteller,
Zoals u het omschrijft lijken de kansen goed *. Ik begrijp niet goed waarom dit niet onder de dekking zou vallen. Bel me gerust even voor vrijblijvend overleg. Huurrecht is mijn specialisatie (net als beoordelen polisdekking) en ik help u hier graag bij. Zie www.UwJurist.nl voor het telefoonnummer enz. Als u wil kan ik u ook bellen; dan moet u mij even uw telefoonnummer mailen. Dat kan via vraaghet@UwJurist.nl.


Er bestaat recht op een vergoeding van geleden en nog te lijden schade en evenredige huurvermindering. De wet bepaalt dit in de artikelen 7:207 en 7:208 BW:
7:207 lid 1. De huurder kan in geval van vermindering van huurgenot ten gevolge van een gebrek een daaraan evenredige vermindering van de huurprijs vorderen van de dag waarop hij van het gebrek behoorlijk heeft kennis gegeven aan de verhuurder of waarop het gebrek reeds in voldoende mate bekend was om tot maatregelen over te gaan, tot die waarop het gebrek is verholpen.
7:208. Onverminderd de gevolgen van niet-nakoming van de verplichting van artikel 206 is de verhuurder tot vergoeding van de door een gebrek veroorzaakte schade verplicht, indien het gebrek na het aangaan van de huurovereenkomst is ontstaan en aan hem is toe te rekenen, alsmede indien het gebrek bij het aangaan van de huurovereenkomst aanwezig was en de verhuurder het toen kende of had behoren te kennen, of toen aan de huurder heeft te kennen gegeven dat de zaak het gebrek niet had.

Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Kans rechter mbt vergoeding derving woongenot:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Huurrecht: 8.3 (493x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+