Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie » Kinderpsychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Kinderpsychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Kinderpsychologie

Zelf een vraag over Kinderpsychologie? Klik hier.
Meer vragen over Kinderpsychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Kinderpsychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over KinderpsychologieVragen over Kinderpsychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Kinderpsychologie op jouw website?Vragen over Kinderpsychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over KinderpsychologieVragen over Kinderpsychologie via E-mail. Klik hier.

accuut gedragsverandering, zoontje is angstig.

[Gesteld op: 06-04-2016]

Toelichting:
M'n zoontje (7) vertoont opeens heel raar gedrag... vh ene op andere moment is hij heel erg angstig... hij wil niet meer naar z'n voetbal (tenzij we langs de lijn staan)... wil niet meer bij zn vriendje blijven slapen en hij wil niet mee op school reisje naar n dierentuin waar hij echt al n half jaar naar uitkeek... dat soort dingen... maken ons toch wel wat zorgen... het enige wat er gebeurd is... is dat we tijdens ÚÚn vd voetbal trainingen 1 minuut te laat waren (maar ze waren niet eens vh veld dus hij 3's bij z'n Trainer en vriendjes)... en vlak erna was z'n school n paar minuten eerder uit (dus hij stond te wachten samen met de Kids en juf) maar barstte in tranen en was in paniek... omdat hij mij niet zag... enig advies?
Antwoord:

Beste,


Heeft u aan uw zoon gevraagd waar hij bang voor is? Een plotselinge gedrags verandering is meestal niet zonder reden. De reden hoeft niet zwaar of zorgelijk te zijn. Maar geeft wel aan dat er iets speelt bij het kind. 

 
Reactie vraagsteller:
We hebben inderdaad gevraagd... hij geeft aan dat hij bang is dat we niet op tijd komen om hem op te te halen... zelfs als we aangeven dat we niet eens weg gaan maar op het voetbal blijven... gelooft hij dit niet... voetbal is sinds jaar en dag z'n lust en leven... dus hij moet wel heel angstig zijn wil hij dit opgeven. We hebben nu enige twijfel welke richting we op moeten... of dwingen te gaan en bewijzen dat er niks mis is en hij dus niet angstig hoeft te zijn... zodoende zou hij over zijn angst heen kunnen komen... of zijn stelling accepteren en niet dwingen... maar uitleggen dat voetbal niet belangrijk is en als hij niet wil gaan dat hij niet hoeft... we hebben met name angst dat het dan steeds erger gaat worden... we begrijpen overigens dat er geen situatie/reactie hetzelfde zal zijn... maar enige professionele sturing is wel gewenst... thanks
 
Antwoord Beheerder:

Beste,

Het is niet goed om er met uw zoon diep op in te gaan. Met praten komt u er vaak toch niet achter, en hij is ook nog te jong om met woorden op andere gedachten gebracht te worden (één keer zeggen dat u terugkomt is voldoende).


Het is ook niet verstandig om de omstandigheden waarin uw zoon angstig wordt te gaan vermijden. Dit zal de angst op den duur doen toenemen. Het bieden van voldoende veiligheid, en het helpen met zelfstandig worden is en goede richting. Gewenst gedrag zou u kunnen gaan versterken door complimentjes of beloninkjes.


Het is van belang om aandacht te hebben voor dingen die wèl goed gaan of leuk zijn. Dit is natuurlijk niet eenvoudig, maar het kan uw zoon helpen omdat uw zoon het rol model van u kan overnemen om een reëelere, "volwassen" kijk op de wereld: voetbal is niet eng, en er gebeurt niets verschrikkelijks als u iets later bent. U kunt laten zien dat waar u bent en laaat zien dat u terug komt.


Succes. Het spreekt voor zich dat u hulp moet zoeken als dit nog lang aanhoudt.

 
Beantwoord door:
DEVOTAS
profielpagina


Gerelateerde vragen aan accuut gedragsverandering, zoontje is angstig.:

Mijn ex is aan het immigreren en woont in america
      [Gesteld in Familierecht]
2008-02-26 15:58:39
oudst zoon bang voor puppy
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-12 11:37:47
Zieke alleenstaande ouder regelen nalatenschap
      [Gesteld in Relaties]
2009-08-02 09:15:19
vader van zoon steeds nieuwe vriendin
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-11-13 19:55:25
Hoe kan ik mijn zoontje helpen?
      [Gesteld in Familierecht]
2010-07-19 13:25:40

Gemiddelde score Kinderpsychologie: 7.1 (124x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+