Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Belastingen » Belastingen-Flevoland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Belastingen-Flevoland en krijg online een antwoord van de specialist in Belastingen-Flevoland

Zelf een vraag over Belastingen-Flevoland? Klik hier.
Meer vragen over Belastingen-Flevoland.
De huidige beheerder van de rubriek Belastingen-Flevoland:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Belastingen-FlevolandVragen over Belastingen-Flevoland via RSS. Klik hier.
RSS over Belastingen-Flevoland op jouw website?Vragen over Belastingen-Flevoland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Belastingen-FlevolandVragen over Belastingen-Flevoland via E-mail. Klik hier.

Termijn def aanslag inkomstenbelasting 2014

[Gesteld op: 25-03-2016]

Toelichting:
Ik heb een 4 tal vragen:

Wanneer kan ik mijn definitieve aanslag inkomstenbelasting 2014 uiterlijk verwachten? Ik lees over 3 jaren na het jaar van aangifte, maar ook over 15 maanden na het doen van aangifte.

Is het feit dat ik mijn definitieve aanslag nog altijd niet heb een teken dat ze waarschijnlijk niet akkoord zijn bij de belastingdienst?

Klopt het dat ik 6 weken plus 4 maanden uitstel van betaling krijg? (na de datum vd definitieve aanslag) Dit lees ik op de site van de belastingdienst, maar dan moeten ze de aanslag uiterlijk 30 juni 2016 opleggen staat op de site. Maar stel dat ze nog tot 3 jaar na het aangiftejaar op kunnen leggen zou ik daar toch niks aan hebben?

Ik ben vorig jaar van werkgever gewisseld, mijn werkgever betaalde mijn studiekosten. Maar omdat ik wegging voor 3 jaar na het afronden van mijn studie moest ik deze terugbetalen. Deze heb ik afgetrokken in mijn aangifte inkomstenbelasting 2014. Is dit terrecht?
Antwoord:

Als antwoord op de laatste vraag: als er studiekosten worden terugbetaald aan de werkgever dan kan het betaalde bedrag inderdaad in de aangifte inkomstenbelasting aftrekbaar zijn, onder het kopje scholingsuitgaven.


Maar deze aftrekpost kan direct reden zijn voor de tragere afwerking van de aangifte door de Belastingdienst. Wettelijk heeft de Belastingdienst 3 jaar de tijd om de aanslag op te leggen, maar men streeft naar een snellere afwerking, met hulp van de automatisering. Zoals ik het heb begrepen worden standaard eerst alle aangiftes inhoudelijk door de computer beoordeeld. Als de aangifte ongeveer gelijk is aan vorig jaar, en er zijn ook geen andere signalen dat er iets moet worden gecontroleerd, dan zal de computer de aangifte goedkeuren, en een aanslag opleggen. Maar als er iets bijzonders in de aangifte voorkomt dan zal deze aangifte worden uitgespuugd, en komt deze virtueel op het bureau van een ambtenaar. Dat kunnen enorme stapels worden, en daardoor gaat het veel langer duren voordat de aangifte is beoordeeld. Zolang de aangifte op deze stapel ligt kan er niets worden gezegd over hoe lang het nog gaat duren, en er is ook geen mogelijkheid om dit te bespoedigen. Het is dus een kwestie van gewoon afwachten, het komt vanzelf.
Het wil ook niet zeggen dat de aangifte waarschijnlijk niet akkoord is, het betekent alleen dat de computer dit niet kan afhandelen.


Als u moet betalen, dan heeft u 6 weken de tijd daarvoor. Maar voor alle aanslagen over 2014 is automatische een generiek uitstel verleend van 4 maanden extra, mits de aanslag wordt opgelegd voor 1 juli 2016. Als de aanslag later wordt opgelegd, dan kunt u nog wel zelf om deze 4 maanden extra vragen, als daar behoefte aan is.


Het wordt vanzelf dudeilijk als de Belastingdienst bezig is metd e aangifte. Of ze leggen een aanslag op, of ze sturen een brief met vragen. Dus nogmaals, gewoon afwachten.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Termijn def aanslag inkomstenbelasting 2014:

H81 en H91 vraagje
      [Gesteld in Belastingen-Flevoland]
2011-02-10 21:49:08
De Zuiveringsheffing wordt onaangekondigd verhoogd
      [Gesteld in Bestuursrecht]
2014-06-21 22:17:53
uitbetaling salaris veranderd
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Gelderland]
2014-09-12 11:30:54
De FOR deel 2
      [Gesteld in Administratie]
2015-03-20 21:05:28
Te laat bezwaar ingediend door onwetendheid.
      [Gesteld in Belastingen-Overijssel]
2016-03-24 22:11:17

Gemiddelde score Belastingen-Flevoland: 6.7 (548x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+