Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Advocaten-Flevoland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Advocaten-Flevoland en krijg online een antwoord van de specialist in Advocaten-Flevoland

Zelf een vraag over Advocaten-Flevoland? Klik hier.
Meer vragen over Advocaten-Flevoland.
De huidige beheerder van de rubriek Advocaten-Flevoland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Advocaten-FlevolandVragen over Advocaten-Flevoland via RSS. Klik hier.
RSS over Advocaten-Flevoland op jouw website?Vragen over Advocaten-Flevoland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Advocaten-FlevolandVragen over Advocaten-Flevoland via E-mail. Klik hier.

Gekocht paard is niet betrouwbaar.

[Gesteld op: 23-03-2016]

Toelichting:
Drie weken geleden heb ik een paard gekocht bij een handelaar. Ik heb duidelijk aangegeven dat ik een ervaren maar door mijn laatste paard een wat onzekere ruiter ben en dat ik een super braaf paard zoek dat ik dressuurmatig kan rijden en bosritjes mee kan maken. Hij bood mij een 7 jarig Hongaars paard aan dat volgens hem Top Braaf moest zijn. Ik heb een proefrit op het paard gemaakt het paard was op dat moment braaf maar erg moe omdat er s morgens al op gereden was. Ook vertelde hij dat hij dit paard zelf uit Hongarije ge´mporteerd heeft en dat het paard nog maar 2 dagen bij hem op stal stond. Omdat de verkoper mij verzekerde dat dit paard goed was heb ik hem gekocht en de volgende dag klinisch laten keuren waarna hij bij mij gebracht is. Ik heb het paard 2 dagen laten wennen en ben hem toen gaan rijden. Het viel gelijk op dat het paard overal van schrok en er dan meteen vandoor ging. Natuurlijk heeft een paard tijd nodig om te wennen aan de nieuwe omgeving en nieuwe ruiter dus heb ik hem de dagen erna weer gereden en geprobeerd het vertrouwen te winnen. Maar het schrikken en er vandoor gaan bleef en werd steeds erger. De 4e keer dat ik op het paard zat ging hij er weer vandoor zonder reden en ging hij bokken waardoor ik van hem afgevallen ben. Het paard was een week in mijn bezit. Ik heb de handelaar gelijk op de hoogte gesteld dat het paard niet zo braaf was als hij bij de verkoop beweerd heeft en dat ik de koop wil ontbinden. Hij beweerd dat het paard Top braaf is en dat dit door mijn onkundige handelen komt. en dat dat beaamd zal worden door de ruiters bij hem op stal. (het paard heeft daar maar 2 dagen gestaan) En dat hij niet van plan is om het paard terug te nemen en mij het aankoopbedrag terug te betalen. Ik heb hier nog geen reactie op terug gegeven. Omdat ik mij bij de val behoorlijk bezeerd heb zijn er nu andere ervaren ruiters die het paard proberen te rijden. Maar van de drie zijn er nu 2 op dezelfde manier door het paard eraf gegooid en hebben zich ook behoorlijk bezeerd. Nu wordt het onderhand levensgevaarlijk om op dit paard te rijden. Kunt u mij adviseren wat ik nu moet doen?
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,


U kunt ontbinding inroepen door een aangetekende brief aan de verkoper te zenden en daar uw constateringen in neer te leggen, eventueel aangevuld met bewijsstukken.


Ik adviseer u om nog eenmaal in overleg te treden met de verkopende partij. Alleen in geval van onwilligheid van de verkoper kan een vordering tot ontbinding van de overeenkomst bij de rechter worden ingediend.


Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.


Met vriendelijke groet,


Herman A. Albersen

Beantwoord door:
Herman Albersen
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Gekocht paard is niet betrouwbaar.:

paard bokt tijdens rijden.
      [Gesteld in Fries]
2009-10-18 01:02:48
Paard met gebreken
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2009-11-02 12:17:04
Moeten wij het paard terug nemen?
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-01-13 22:52:41
Eerlijk zijn of vriendschap?!
      [Gesteld in Relaties]
2012-01-02 11:24:59
Sta ik sterk juridisch?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-03-17 19:02:17

Gemiddelde score Advocaten-Flevoland: 10.0 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+