Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Accountancy
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Accountancy en krijg online een antwoord van de specialist in Accountancy

Zelf een vraag over Accountancy? Klik hier.
Meer vragen over Accountancy.
De huidige beheerder van de rubriek Accountancy:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AccountancyVragen over Accountancy via RSS. Klik hier.
RSS over Accountancy op jouw website?Vragen over Accountancy op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AccountancyVragen over Accountancy via E-mail. Klik hier.

Aantal vragen over het starten als zzp'er

[Gesteld op: 17-03-2016]

Toelichting:
Wat ik zelf al zeker weet is dat een zzp'er ook recht op kinderopvangtoeslag heeft. Dat is belangrijk voor mij want ik kan niet werken en kinderen thuis hebben. Het enige lastige hier in vind ik dat je een urenschatting moet maken. Ik weet namelijk nu nog niet hoeveel klanten ik zal hebben dus ook niet hoeveel uur ik exact werk. Hierin zal ik een tussenweg moeten nemen toch? Ik wil niet het risico lopen om een hoop geld terug te moeten betalen

Ik wil eigenlijk per 1 oktober starten voor mezelf als kindercoach, maar ik heb dan niet meteen klanten. Het enige dat ik kan doen is mezelf voor die tijd al kenbaar maken doormiddel van een website en hopen op klanten. Anders krijg ik dus onterecht kinderopvangtoeslag? Of is de investering in mijn bedrijf ook al voldoende om kinderopvangtoeslag te krijgen?
Dan hoop dat ik in elk geval een klant per maand zal hebben om te beginnen. Dat levert me natuurlijk niet veel op. Dan ga ik in januari aangifte doen, ziet de belastingdienst mij dan wel als ondernemer met zo weinig winst?

- Kan ik dan überhaupt wel een kvk aanvragen dit jaar? Want dat is niet echt een winstgevend bedrijf dit jaar.

- Het startersvoordeel. Ik heb een rekenhulp op de website van de belasting ingevuld. Ik heb zomaar even wat ingevuld, maar in dit voorbeeld heb ik een voordeel van 3300,- Werkt het zo hier in Nederland, dat ik dus niet of nauwelijks winst maak en dan nog geld toe krijg ook. Of is dat om je het eerste jaar te helpen en dan zul je je het jaar erop wel moeten bewijzen.

Ik hoop een jaaromzet van € 2600,- te hebben het eerste jaar. Dan heb ik een goed jaar gedraaid.
Mijn klanten zijn alleen particulieren.
Antwoord:

Iedereen heeft in principe recht op kinderopvangtoeslag, dus ook ondernemers. Maar het aantal uren dat deels wordt vergoed is wel afhankelijk van het aantal gewerkte uren. Voor ondernemers gaat hethierbij om alle gemaakte uren op jaarbasis, direct of indirect.
U kunt dit lezen op http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen /kinderopvangtoeslag/kinderopvangtoeslag_2016/welk_deel_van_de_opvangkosten_krijg_ik_vergoed/maximaal_230_uur_kinderopvangtoeslag/ik_werk


Natuurlijk is dit moeilijk in te schatten, maar alsu weinig werkt, dan heeft u meer tijd voor de kinderen, en is er geen reden om ze naar de opvang te sturen. U moet daar zelf een beetje flexibelmee omgaan. En als u ziet dat uw eerdere inschatting van de uren niet juist was, dan kunt u dit direct aanpassen via www.toeslagen.nl Daarmee voorkomt u dat u achteraf veel geld moet terugbetalen.


Ik begrijp waarom u de overige vragen stelt, maar u moet dit stap voor stap doen. U gaat eerst naar de KvK, en legt daar uit wat uw plannen zijn, hoeveel tijd u verwacht te gaan besteden, hoe u denkt aan klanten te komen, hoeveel u denkt te gaan verdienen etc. Op basis van een aantal antwoorden zal de KvK beoordelen of u voldoende deel gaat nemen aan het economische verkeer. En dan kunt u zich inschrijven.


Daara volgt de beoordeling door de Belastingdienst, ook op basis van de door u verstrekte informatie over uw activiteiten. Deze zal nagaan of er fiscaal gezien wel sprake is van een echte onderneming. Zo ja, dan krijgt u bericht dat u de inkomsten moet opgeven als winst uit onderneming. Maar wellicht zijn er twijfels over, en dan moet u de inkomsten opgeven als overige inkomsten. En als de Belastingdienst helemaal niet geloofd dat u hier geld mee gaat verdienen (omdat de kosten hoger zijn dan de inkomsten), dan krijgt u bericht dat u niets in uw aangifte hoeft op te geven.


Het is dus niet relevant hoeveel u in het eerste jaar hefet verdiend, het gaat om heel veel meer andere factoren.


Het door u genoemde startersvoordeel is een extra aftrekpost voor startende ondernemers, welke op de winst uit onderneming in mindering mag worden gebracht. Het is mogelijk dat u daardoor belasting zal terugontvangen, maar dat is mede afhankelijk van de vraag of er nog meer inkomsten zijn. U merkt dat vanzelf als u uw belastingaangifte heeft ingediend.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Accountancy:
Code TabaksblatRA-Accountancy


Gerelateerde vragen aan Aantal vragen over het starten als zzp'er:

Mijn Acer 5630 laptop , start op niet meer op?
      [Gesteld in Computer Reparatie]
2007-12-18 15:11:08
ACER : mijn laptop is slecht afgesloten
      [Gesteld in Laptops]
2008-04-13 12:44:40
ik wil eigen zaak openen hoe moet ik dat doen
      [Gesteld in Detailhandel]
2008-06-30 17:00:57
Wat is de verhouding letters in het spel Scrabble?
      [Gesteld in Bordspellen]
2009-03-25 12:27:29
mag je klanten ontvangen in een geboekte locatie?
      [Gesteld in Prostitutie]
2011-09-15 16:32:54

Gemiddelde score Accountancy: 7.2 (995x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+