Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeelsmanagement » Arbeidsvoorwaarden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsvoorwaarden en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsvoorwaarden

Zelf een vraag over Arbeidsvoorwaarden? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsvoorwaarden.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsvoorwaarden heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsvoorwaarden Klik hier.

RSS over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsvoorwaarden op jouw website?Vragen over Arbeidsvoorwaarden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ArbeidsvoorwaardenVragen over Arbeidsvoorwaarden via E-mail. Klik hier.

Vraag over inloenersbeloning / ABU cao

[Gesteld op: 17-03-2016]

Toelichting:
Beste adviseur,

Ik werk al 6 jaar onafgebroken via een uitzendbureau (sinds 2 jaar een fase C-contract/vast dienstverband bij uitzendbureau) bij een bedrijf in de 5-ploegendienst en val onder de inlenersbeloning (CAO-metalectro) en de Abu cao. Nu heb ik een aantal vragen over het cao waar ik niet uit kom en hoop dat U deze vragen voor mij kunt beantwoorden. Vraag 1: Moet er over de ploegentoeslag ook vakantiegeld worden berekend? In het ABU-cao staat dat de uitzendkracht recht heeft op 8 % vakantiegeld van het feitelijk loon over de gewerkte dagen, vakantiedagen en feestdagen. feitelijk loon: het met inachtneming van deze CAO toegekende, naar tijdsruimte vastgestelde actuele brutoloonbedrag, exclusief vakantiebijslag, toeslagen, vergoedingen, overuren, compensatie-uren etc. Maar ik lees op jullie site ook bijvoorbeeld dit: Over toeslagen die samenhangen met de aard van het werk, zoals ploegentoeslag, prestatietoeslag en provisie, onregelmatigheidstoeslag en diplomatoeslag, behoren tot het loon. Hierover moet de werkgever dus vakantiebijslag berekenen. Hoort ploegentoeslag nu wel of niet bij het feitelijk loon?, volgens de CAO-metalectro wordt er overigens wel vakantiegeld over het salris +ploegengeld berekend. vraag 2: In het cao staat: De uitzendkracht met detacheringsovereenkomst heeft aanspraak op doorbetaling van het feitelijk loon gedurende zijn vakantie. Is dit doorbetaling inclusief of exclusief de ploegentoeslag? vraag 3 gaat over ziektegeld. In het cao staat: Gedurende de eerste 52 weken van de arbeidsongeschiktheid heeft de uitzendkracht recht op 91% van het geldende loon, met als minimumaanspraak het minimumloon en als maximumaanspraak het maximumdagloon. Nu weer mijn vraag, is dit inclusief of exclusief de ploegentoeslag? Ik hoop dat U mij aan de antwoorden kunt helpen.
vraag 4) heb ik recht op vakantierechten opbouw als ik arbeidsongeschikt ben?

Met vriendelijke groet,

Antoon van Veen
Antwoord:

Beste heer van Loon,


Toeslagen die samenhangen met de aard van het werk behoren tot het loon waarover de vakantietoeslag moet worden berekend. Vakantietoeslag wordt berekend over het bruto loon. Tot het loon behoort ook ploegentoeslag.


Kent de werkgever de ploegentoeslag structureel toe, dan behoort dit tot het
gebruikelijke loon van de werknemer en moet hij dit ook doorbetalen bij ziekte of vakantie.


Op 1 januari 2012 is de wetgeving rondom de opbouw van vakantiedagen gewijzigd. In de opbouw van vakantiedagen wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen de (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte of gezonde werknemers. Arbeidsongeschikte werknemers hebben derhalve dezelfde aanspraken op minimumvakantie als alle andere werknemers.


Mocht u nog verdere uitleg of hulp nodig hebben dan kunt u mij bereiken door het contactformulier op onze internetsite: http://www.de-arbeidsrechtspecialist.nl in te vullen.


Met vriendelijke groet,


E.A. Vonsee                                                                                                     Adviseur Arbeidsrecht/HR


 


!Dit advies is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. We zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen van handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Vraag over inloenersbeloning / ABU cao:

Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Arbeidsvoorwaarden: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+