Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Administratie » Loonadministratie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Loonadministratie en krijg online een antwoord van de specialist in Loonadministratie

Zelf een vraag over Loonadministratie? Klik hier.
Meer vragen over Loonadministratie.

Beheerder worden?

De rubriek Loonadministratie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Loonadministratie Klik hier.

RSS over LoonadministratieVragen over Loonadministratie via RSS. Klik hier.
RSS over Loonadministratie op jouw website?Vragen over Loonadministratie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over LoonadministratieVragen over Loonadministratie via E-mail. Klik hier.

Zorgkostenvergoeding wanneer heb je daar recht op?

[Gesteld op: 02-02-2016]

Toelichting:
Heb je als werknemer recht op zorgkostenvergoeding ? Wat kan een werkgever als reden zijn, om daar een vergoeding voor te geven?
Antwoord:

Wanneer er sprake is van aftrekbare zorgkosten, kosten dus die je normaalgesproken bij jouw belastingaangifte zou aftrekken om minder belasting te betalen, dan MAG een werkgever die belastingvrij vergoeden. Dit is geen recht ten aanzien van de werkgever maar een recht dat u heeft ten opzichte van de belasting die je dient te betalen.


Een reden voor een werkgever om dit soort kosten te vergoeden kan zijn dat men dat als extra voordeel voor de eigen personeelsleden wil verstrekken om zo de mensen meer te binden aan het bedrijf. Het voordeel voor het personeel is niet het verstrekken van die vergoeding (die had men via de belastingaangifte ook wel gekregen) maar het feit dat men nu niet zelf alsnog hiervoor een aangifte moet indienen. Het scheelt je gewoon veel werk.


Zijn er (aftrekbare) zorgkosten vergoed, dan kun je die kosten daarna niet ook nog eens opvoeren bij jouw aangifte voor de belastingen; ze zijn n.l. al gecompenseerd, door een werkgever  in dit geval.


  


Heb je uitgaven voor specifieke zorgkosten afgetrokken in jouw aangifte en hierdoor weinig of geen belasting betaald? Dan heb je mogelijk recht op een tegemoetkoming in de specifieke zorgkosten. Je hoeft deze niet apart aan te vragen, je krijgt vanzelf bericht van de belastingdienst. Wel moet je voldoen aan de voorwaarden. 


 Als je een laag inkomen hebt, houdt je een laag belastbaar inkomen over. Dan hoef je ook maar weinig belasting te betalen. Misschien heb je recht op heffingskortingen. Dat zijn kortingen op de belasting, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Door jouw recht op heffingskortingen kan het zelfs zijn dat je geen belasting hoeft te betalen. Dit komt dan omdat het bedrag aan heffingskortingen hoger is dan de belasting die je moet betalen.


Hebt je uitgaven voor specifieke zorgkosten afgetrokken in jouw aangifte en weinig of geen belasting betaald door jouw recht op heffingskortingen? Dan maakt de belastingdienst op basis van jouw aangifte  een nieuwe berekening van de verschuldigde belasting; dit keer zonder aftrek van de specifieke zorgkosten. Want als je die uitgaven voor specifieke zorgkosten niet had gehad, had je misschien een hoger bedrag aan heffingskortingen kunnen gebruiken.


Krijg je dan op basis van deze nieuwe berekening een teruggaaf? Dan krijg je dat bedrag alsnog door de belastingdienst uitbetaald. Dit is de tegemoetkoming zorgkosten.


 


Kijk even op www.belastingdienst.nl voor de voorwaarden en of je in aanmerking komt voor een heffingskorting en/of tegemoetkoming.

 
Reactie vraagsteller:
Voor een groot deel is het voor mij duidelijk geworden. Maar is het wel zo dat de werkgever de zorgkosten vergoed( i.p.v. bij de belastingdienst teruggaaf) het de werkgever wel extra geld kost? En waarom geeft de werkgever zorgkostenvergoeding is dat de reden als die ziek is geweest of rugklachten heeft ,bijv. of een nieuwe bril en door middel van de werkgever terug word betaald?
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Zorgkostenvergoeding wanneer heb je daar recht op?:

Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
de minuren van 2011 worden gekort op mijn salaris
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2011-12-17 13:28:20

Gemiddelde score Loonadministratie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+