Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Overheid » Verklaring Omtrent Het Gedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Verklaring omtrent het gedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Verklaring omtrent het gedrag

Zelf een vraag over Verklaring omtrent het gedrag? Klik hier.
Meer vragen over Verklaring omtrent het gedrag.

Beheerder worden?

De rubriek Verklaring omtrent het gedrag heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Verklaring omtrent het gedrag Klik hier.

RSS over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website?Vragen over Verklaring omtrent het gedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Verklaring omtrent het gedragVragen over Verklaring omtrent het gedrag via E-mail. Klik hier.

RA worden met strafblad

[Gesteld op: 13-01-2016]

Toelichting:
Beste,

Ik heb een vraag: 'is het mogelijk register accountant te worden met een strafblad?'

Ik ben momenteel bezig met de opleiding tot RA. Hierbij ben ik werkzaam bij een accountantskantoor (Geen VOG verklaring nodig gehad bij sollicitatie). Ik heb vernomen dat indien je een strafblad hebt, er geen enkele mogelijkheid bestaat dat je nog RA kan worden.

Zelf ben ik nu 23 jaar. In de leeftijd tussen 16 en 20 ben ik wel eens in aanraking geweest met politie. Ik ben ÚÚn keer voor mijn 18de bij de rechtbank veroordeeld voor mishandeling, maar kreeg hiervoor geen straf. Verder heb ik ÚÚn of twee keer (voor en na 18de) een boete(>Ç100) gehad voor verstoring van de openbare orde. Ook ben ik twee keer opgepakt waarbij ze mij verdachten van een strafbaar feit, echter is dit geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Ik heb deze dingen gedaan in tijden dat het ook niet goed ging met mij zelf. Op een gegeven moment de keuze gemaakt om door te gaan in een andere levensstijl. Gefocused op mijn studie en werk.

Ik ben 3,5 jaar geleden voor het laatst in aanraking geweest met politie. Verder moet ik nog 3,5 jaar tot het afronden van de RA studie. Dan zou ik in totaal 7 jaar niet in aanraking zijn geweest met politie.
Als ik het goed begrijp hoef ik mij geen zorgen te maken omtrent VOG (>4 jaar geleden).

Echter weet ik dat met inschrijving in het register van registeraccountants meer gevraagd word dan enkel een VOG. Gezien de integriteitseisen, is het nog mogelijk dat ik in aanmerking kom voor de RA titel? Waar word er allemaal extra na gekeken bij het aanvragen van de RA titel?

IK ben momenteel ook bezig met het opvragen van mijn exacte strafblad. Welke misdrijven uit het verleden zouden nog een rol kunnen spelen voor de toekomst?

Ik ben benieuwd na de antwoorden. Dit zou duidelijkheid kunnen verschaffen in mijn toekomst perspectief. Wanneer ik niet ingeschreven kan worden in het register van registeraccountants, ga ik overwegen een andere studie/beroep keuze te maken.

De geseponeerde zaken hebben betrekking op poging tot inbraak (wat niet het geval is). daarom ook zaak geseponeerd.
Antwoord:

Geachte mevrouw/heer,


Wie en/of wat is uw bron dat u met een strafblad nimmer (meer) RA zou kunnen worden?Hieronder treft u de vereisten aan:


Aanvraag lidmaatschap NBANaast een volledig ingevuld aanvraagformulier dient u aan een aantal andere eisen te voldoen voor inschrijving in het accountantsregister. 


Vereisten voor inschrijving accountantsregister  • Gewaarmerkt afschrift van het diploma/getuigschrift afgegeven op grond van het met goed gevolg afgelegd hebben van het theoretische deel van de accountantsopleiding. 

  • Gewaarmerkt afschrift van het diploma/getuigschrift afgegeven op grond van het met goed gevolg afgelegd hebben van het praktijkgedeelte van de accountantsopleiding. 

  • Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen. Het aanvraagformulier dat door de NBA wordt verstrekt is deels ingevuld door de NBA en moet aangevuld worden met de eigen gegevens, dag- en handtekening, en bij de gemeente in worden gediend. De gemeente stuurt de aanvraag vervolgens door naar het Ministerie van Justitie.

  • Aanvraagformulier lidmaatschap van de NBA. 


VOG


Houdt u er rekening mee dat de ‘Verklaring Omtrent het Gedrag Natuurlijke Personen' (VOG) bij de aanvraag van inschrijving in het register niet ouder is dan 3 maanden. Om de inschrijving in behandeling te kunnen nemen is het verder nodig dat het inschrijfgeld
(€ 275,-)  is overgemaakt op bankrekeningnummer NL25ABNA 0549310819 t.n.v. NBA te Amsterdam.


Tot uw dienst.


Hartelijke groet, Gert van de Griendt.


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan RA worden met strafblad:

Kun je met een strafblad nog op vakantie in USA
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-07-05 07:30:27
Krijg ik nu een strafblad en voor hoelang
      [Gesteld in Strafrecht]
2009-10-23 20:58:54
Hoe lang heb ik een strafblad?
      [Gesteld in Strafrecht]
2010-05-01 13:33:01
hogere verzekering prmie met een strafblad?
      [Gesteld in Accountancy]
2010-06-02 19:32:16
Hoe lang sta je in the Waarschuwingsregister
      [Gesteld in Strafrecht]
2010-12-13 21:26:30

Gemiddelde score Verklaring omtrent het gedrag: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+