Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Kinderen » Seksueel Misbruik
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Seksueel Misbruik en krijg online een antwoord van de specialist in Seksueel Misbruik

Zelf een vraag over Seksueel Misbruik? Klik hier.
Meer vragen over Seksueel Misbruik.
De huidige beheerder van de rubriek Seksueel Misbruik:
Naam: Anja
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Anja vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Seksueel MisbruikVragen over Seksueel Misbruik via RSS. Klik hier.
RSS over Seksueel Misbruik op jouw website?Vragen over Seksueel Misbruik op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Seksueel MisbruikVragen over Seksueel Misbruik via E-mail. Klik hier.

Vond seks. misbruik lekker, is dit normaal?

[Gesteld op: 18-03-2007]

Toelichting:
Vanaf mijn twaalfde ben ik seksueel misbruikt geweest door 'n oudere man (50+), moest dagelijks ook heel veel andere mannen ontvangen bij hem thuis. Begon dit zelf al snel ook lekker en spannend te vinden, steeds 'n ander en al die aandacht ed. Heb heel erg veel mannen gehad in die tijd (ong. 4 jaar lang). Misschien stom maar heb er achteraf geen spijt van. Bijna niemand weet ervan, mensen hebben gauw hun oordeel klaar. Komt dat vaker voor? en is dit niet abnormaal?
Antwoord:
Hallo vraagstelster,

Het antwoord heeft iets langer geduurd dan binnen 48 uur. Ik ben net gestart als nieuwe beheerder en zag als eerste jouw vraag en heb deze meteen beantwoord voor je.

Wat jij beschrijft is helemaal niet abnormaal. Het komt heel vaak voor dat kinderen of jongeren die seksueel misbruikt worden het lekker vinden. De buitenwereld snapt dit inderdaad vaak niet. Slachtoffers praten hier vaak niet over. Onder andere ook om deze reden. Het komt zelfs vaak voor dat kinderen die seksueel misbruikt worden zelf het initiatief nemen om seks te hebben met degene die hen misbruikt. Ze vragen soms zelfs om seks te hebben.

Vaak lopen deze kinderen dan hun leven lang met een schuldgevoel rond. Maar dit is niet nodig. Wat er gebeurd tijdens seks en ook tijdens seksueel misbruik is dat het lichaam bepaalde reacties heeft op hetgeen er gebeurd. Vaak is dit hormonaal. Dit kan best een fijn gevoel geven. Hier kan jij niets aan doen.

Alhoewel, wat er met je is gebeurd is niet okÚ. Jij was minderjarig. Het is niet toegestaan dat volwassenen seks hebben met minderjarigen. Ook al vind de minderjarige het lekker. Het is de verantwoordelijkheid van de volwassene om voor het kind te zorgen en ervoor te zorgen dat een kind opgroeit in een veilige omgeving waarin het zich kan ontwikkelen tot een stabiel volwassen persoon. Dit hebben de mannen die jou misbruikt hebben zeker niet gedaan. Zij hebben misbruik gemaakt van de machtspositie die ze hadden als volwassene. Dit hadden ze niet mogen doen. Jij was als kind afhankelijk van de zorg en begeleiding van de volwassenen om je heen. Deze verantwoordelijkheid hebben ze misbruikt. Het is zelfs zo, dat ook al had je je geheel ontkleed aangeboden vanuit jezelf aan een volwassen persoon, dat zij nog niet aan je hadden mogen zitten op die manier. Zij hadden de verantwoordelijkheid moeten nemen en je moeten beschermen. Dus voel je vooral niet schuldig. Jouw gevoelens zijn dus niet abnormaal. Ik vind het moedig dat je dit hier durft te vragen. Ik weet zeker dat je hiermee veel andere slachtoffertjes helpt die zich hetzelfde afvragen maar de vraag niet openbaar durven te stellen. Sterkte.

Vriendelijke groet, Brigitte
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Seksueel Misbruik:
Incest


Gerelateerde vragen aan Vond seks. misbruik lekker, is dit normaal?:

wat houdt kinkie sex presies in
      [Gesteld in Kinky Sex]
2013-01-04 09:36:12
wanneer is iets seksueel misbruik?
      [Gesteld in Seksueel Misbruik & Geweld]
2010-03-13 18:12:53
Mijn man is sexverslaafd en wil geen hulp zoeken.
      [Gesteld in Sexverslaving]
2007-06-15 12:58:10
vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
is dit wel halal??
      [Gesteld in Islam]
2013-04-29 23:54:08

Gemiddelde score Seksueel Misbruik: 8.7 (9x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+