Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Tandheelkunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tandheelkunde en krijg online een antwoord van de specialist in Tandheelkunde

Zelf een vraag over Tandheelkunde? Klik hier.
Meer vragen over Tandheelkunde.
De huidige beheerder van de rubriek Tandheelkunde:
Naam: Toors
Bedrijf: Toors dental expertise (tde)
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Toors vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via RSS. Klik hier.
RSS over Tandheelkunde op jouw website?Vragen over Tandheelkunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TandheelkundeVragen over Tandheelkunde via E-mail. Klik hier.

pijn in het tandvlees bovenkaak en oor suizen.

[Gesteld op: 10-12-2015]

Toelichting:
Mijn leeftijd is 72 jaar: In 2014 ben ik vanaf mei elf maal bij een tandarts geweest in Amersfoort. Twee maal een wortelkanaalbehandeling!! De pijn bleef. Ging naar een tandarts in Nijkerk. Kies getrokken, pijn bleef. Verwees mij door naar een kaakchirurg. Volgende week kom ik voor de twaalf maal bij de kaakchirurg. Twee kiezen getrokken de pijn bleef. Kreeg injecties met een stof welke bij operaties wordt gebruikt. Nu blijkt, dat ik een botvlies ontsteking heb in mijn kaak met het gevolg van een zeurderige pijn in het tandvlees de gehele dag. Anderhalf jaar gebruik ik Naproxen na een maagbeschermer. Deze hielpen niet tegen de zeurderige pijn. De kaakchirurg schreef mij Amitriptyline voor tegen de pijn. Na de eerste tablet was ik helemaal dissy en liep als een somby door het huis. Nu moet ik de tabletten in vieren snijden tot ik vorige week donderdag kreeg ik last van een oorsuizingen. De assistent van de chirurg verwees mijn de apotheker en deze adviseerde mij te stoppen met de Amitripline. De zeurderige gons in mijn oor,Tinnitus bleef. Gisteren ben ik bij mijn huisarts geweest en zij heeft een verwijsbrief gegeven voor een K&O arts in Amersfoort. Helaas is deze op vakantie en kan ik niet eerder dan 18 januari bij hem/haar terecht. De huisarts adviseerde mij ook om de Amitripline te laten staan. Volgende week heb ik dus weer een afspraak met kaakchirurg in Amersfoort. Nu zit ik dus met een zeurderige pijn in mijn kaak en erger vind ik de ergerlijke gons in mijn oor. Ik ben weer begonnen met een halve tablet Amitriptyline, 10 mg. Ik wil best wel pijn lijden maar dit duurt al meer dan anderhalf jaar en nu ben ik soms bang dat ik in paniek raak wetende dat de pijn en het zeurderige fluittoon in mijn oor niet meer over gaat. Soms ben ik ten einde raad (paniek) en tast het de zin mijn leven aan. Vriendelijke groet Klaas Hoekstra.
Antwoord:

Geachte mijnheer Hoekstra,


uit uw beschrijving maak ik op dat uw klachten van Tinnitus begonnen zijn nadat u bij de kaakchirurg twee kiezen moest laten trekken. Toen de pijn niet over ging bent u terug gegaan en bleek u een botvliesontsteking te hebben.


Ik neem aan dat die inmiddels is genezen, maar dat de pijn bleef. Op recept van de kaakchirurg bent u overgestapt Op Amitriptyline. Dat is overigens in de eerste plaats een anti-depressivum ( om de stemming te verbeteren) en pas op de tweede plaats een pijnstiller.


Als tandarts kan ik uit uw beschrijving geen verband opmaken tussen uw oorsuizingen ( Tinnitus) en de voorgaande behandelingen van uw gebit. Neem aan dat uw tandarts en de kaakchirurg mogelijke gebitsoorzaken voor uw pijn hebben uitgesloten. Als u binnenkort opnieuw de kaakchirurg bezoekt vraag hem dan een panoramische Röntgenfoto te maken van uw hele gebit en voor alle zekerheid nog eens te kijken of er zich misschien nog ergens ontstekingen in de kaak, of rondom tanden of kiezen zijn te zien.


Een relatie tussen Tinnitus en het gebit is mij niet bekend.


sterkte en succes

Beantwoord door:
Toors
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tandheelkunde:
KaakchirurgieMondhygieneTandarts


Gerelateerde vragen aan pijn in het tandvlees bovenkaak en oor suizen.:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Pijn onder in de rug/Tintelingen benen
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-01-05 14:08:41
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
Amitriptyline voor het slapen gaan
      [Gesteld in Geneeskunde]
2009-08-20 13:09:52
Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56

Gemiddelde score Tandheelkunde: 8.9 (362x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+