Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Jurist » Jurist-Limburg
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jurist-Limburg en krijg online een antwoord van de specialist in Jurist-Limburg

Zelf een vraag over Jurist-Limburg? Klik hier.
Meer vragen over Jurist-Limburg.
De huidige beheerder van de rubriek Jurist-Limburg:
Naam: Koen
Bedrijf: Koens
Reactiesnelheid: uur
Waardering: 0.0 (van max. 10)
Meer informatie over Koen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Jurist-LimburgVragen over Jurist-Limburg via RSS. Klik hier.
RSS over Jurist-Limburg op jouw website?Vragen over Jurist-Limburg op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Jurist-LimburgVragen over Jurist-Limburg via E-mail. Klik hier.

achteraf een hoge rekening

[Gesteld op: 22-10-2015]

Toelichting:
Hallo
Een hartsvriend van mij is in April dit jaar , na een ziekte , overleden , ik heb alleen wake moeten houden , geen aflossing hij had schulden maar schuldvrij verklaard en heeft zijn Bewindvoerder aan gehouden om de vaste lasten te betalen , dan had hij er geen zorgen meer over . in het ziekenhuis is zijn bewindvoerder op bezoek geweest , toen hij aan de hospice zou aangesloten worden.
en zijn bewindvoerder wilde met alle geweld een notaris voor zijn spaargeld , die hij had opgebouwd , ik moet u zeggen dat het zo vreselijk lijden was voor hem , en snakte naar adem ,en kon niets meer.ik zag dat aan ik laat hem nu uit zijn lijden verlossen en laat hem aansluiten voor de hospice maar die bewindvoerder bleef maar aan de gang , tot zij toch een notaris aan zijn bed kon krijgen , want als hij komt te overlijden , mag en kan de bewindvoerder niets meer doen heel even is hij een klein beetje overeind gekomen en er werd een pen in zijn hand geduwd , en hij kon alleen maar een klein streepje zetten door middel het helpen van zijn bewindvoerder , of dat geldig zou zijn werd er over gebeld , en werd goed gekeurd , hoe kan dat.
zelf ben ik ook onder bescherming bewind , en door mijn bewindvoerder moest er een benificair aan gevraagd worden.
ik heb ook helemaal alleen , zonder hulp de begrafenis moeten regelen , maar dan... de benificiar was ontvangen en de bewindvoerder van mijn hartsvriend heeft alles doorgestuurd naar mijn bewindvoerder en naar mijzelf , in verband wat er allemaal was , ben daarmee naar de woningvereniging gegaan om de spullen uit mijn overleden
hartsvriend zijn huis te halen , ik was vol andere gedachte die bij , hem waren , en het duurde en duurde bij de woningvereniging , van wat te doen , en het duurde , en in een opwelling heb ik dan gezegd om de woning op te zeggen , toen op dat moment konden ze vliegen , en ik moest maar tekenen daar wat voor mijn neus werd gelegd , wat daarna gebeurde met mijzelf weet ik niet , ik was zo beduusd , en ik heb later in dat huis gewerkt wat ik helemaal niet aankon , de opzichter heft het huis nagelopen wat ik allemaal moest doen , en moest weer tekenen , en dat wilde ik niet , teken ik niet moet ik een hoog bedrag betalen , en daar werd ik duizelig van , dreigen ook nog , na twee weken kon ik niets meer , ik heb toen een persoon aan geschreven , en die heeft de handtekening nietig verklaard , na maanden kreeg ik een hoge rekening , de vraag wat nu te doen.

Dank u
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,


Ik vind het lastig om uw vraag te beantwoorden, omdat een aantal dingen mij niet duidelijk zijn.


Ik begrijp uit uw verhaal, dat u aansprakelijk wordt gehouden door de verhuurder van de woning van uw vriend, voor de verplichtingen uit de huurovereenkomst, die uw vriend gesloten heeft? begrijp ik het dan goed dat u de enige erfgenaam bent van uw vriend en dat u deze erfenis beneficiair heeft aanvaard?


Wat voor een overeenkomst moest u ondertekenen van de verhuurder van de woning? Wie heeft u aangeschreven en wie heeft uw handtekening nietig verklaard en op grond waarvan? Wat voor rekening kreeg u van de verhuurder en waarvoor kreeg u deze rekening? Was dit voor achterstallig onderhoud van de woning of moesten er dingen hersteld worden in de oorspronkelijke staat van de woning?


Indien u deze vragen voor mij beantwoort, wordt het voor mij eenvoudiger om een goed antwoord te geven op uw vraag.


Met vriendelijke groet,

 
Reactie vraagsteller:
Goedenmiddag

Hierbij deel ik u mede dat ik de enige erfgename ben , maar ben geen familie , en heb de erfenis aanvaard , zonder tussenkomst van de Notaris , die bij mijn hartsvriend in het ziekenhuis aanwezig was
en maar een klein streepje kon zetten met de hulp van zijn toenmalige Bewindvoerder , daarna heb ik niets meer van die notaris vernomen , toen de beneficiair er was , kreeg ik vanzelf de erfenis , die naar mijn Bewindvoerder is gegaan , was een geldbedrag , automatisch zonder de notaris.
Toen ik met de beneficiair naar de woningvereniging gegaan , om gewoon de spullen die in het huis waren van mijn hartsvriend , en die bij de erfenis hoorde , aldaar op te halen , maar het duurde vreselijk lang , voordat ik ook maar een antwoord kreeg , wel heb ik nog gezegd , of ze het konden lezen en of ze mijn bril nodig hadden , ik ben chronisch ziek vooral de rug en beide benen
kan niet lang staan , en mijn gedachten waren bij mijn hartsvriend , mede dat ik helemaal alleen alles moest regelen , en ik ben ook nog onder bescherming bewind , toen heb ik in een opwelling gezegd de woning opzeggen , toen konden ze wel hard lopen en zeer snel werd er een formulier voor mijn neus gehouden , en hebben gezegd daar moet u tekenen , ik heb gevraagd wat er verder in staat , en als antwoord kreeg ik , oh niets heb ik al vast voor u ingevuld , teken daar maar .
en dacht het zal wel goed zijn , en achteraf moest ik de woning van mijn hartsvriend in de oorspronkelijke staat terug brengen , de opzichter heeft alles nagelopen in dat huis , alles opgeschreven , en moest weer tekenen , wat ik niet wilde , en als ik niet zou tekenen koste mij dat veel geld , wat later voor mij onmogelijk was , mede daardoor dat de handtekening nietig was verklaard , en veel later alsnog een hoge rekening heb ontvangen .

Hoop u hiermee van dienst te zijn geweest.

Dank u 
Antwoord Beheerder:

Geachte heer/mevrouw,


In hoeverre u de rechten en verplichtingen vererft op het moment dat u beneficiair erft, weet ik niet precies aangezien dit valt onder het erfrecht en dit niet mijn specialiteit is. 


Ik begrijp uit uw verhaal dat u doordat u de erfenis aanvaard heeft, aansprakelijk wordt gehouden voor de verplichtingen uit de huurovereenkomst van uw overleden vriend. Of het volgens het erfrecht zo is dat u ook daarvoor aansprakelijk bent, kunt u het beste navragen bij een jurist die gespecialiseerd is in het erfrecht of bij de notaris, die betrokken was bij het regelen van uw erfenis. Dit zou ik zeker laten uitzoeken.


Het is bij een huurovereenkomst zo dat u na beëindiging van de huurovereenkomst wettelijk gezien verplicht bent om de woning, het gehuurde, in de oorspronkelijke staat te herstellen. Meestal is er bij het begin/het sluiten van de huurovereenkomst een lijst opgemaakt van de staat waarin de woning is opgeleverd. Hiervoor heeft uw vriend en de verhuurder moeten tekenen. Alles wat zonder toesteming van de verhuurder afwijkt van deze lijst, moet door u, als huurder, dan hersteld worden.


Ik begrijp ook dat u in eerste instantie hebt getekend bij de verhuurder voor het herstellen van de woning in de oorspronkelijke staat en dat daarna deze ondertekening nietig is verklaard?


Mijn advies is:


1. Informeer eerst in hoeverre u aansprakelijk bent voor de verplichtingen uit de huurovereenkomst van uw overleden vriend. Dit kunt u doen, bij de notaris of een jurist die gespecialiseerd is in het erfrecht. Deze juristen zijn ook verbonden aan het Juridisch Loket. Het Juridisch Loket verwijst u door.


2. Indien u aansprakelijk bent voor de verplichtingen uit de huurovereenkomst, ga dan na of er bij het sluiten van de huurovereenkomst een lijst is opgemaakt van de oorspronkelijke staat van de woning. Aan de hand van deze lijst kunt u zien welke punten er daadwerkelijk afwijken van de oorspronkelijke staat van waarin de woning is opgeleverd en welke punten hersteld moeten worden in deze oorspronkelijke staat. Indien er geen lijst is opgemaakt, moet de verhuurder ook kunnen aantonen dat de gebreken of de punten die afwijken, er nog niet zaten bij het sluiten van de huurovereenkomst. Ook voor huurrecht kunt u terecht bij het juridsh loket. 


Ik hoop u zo voldoende geïnformeerd te hebben en ik wens u heel veel sterkte in deze kwestie.


Met vriendelijke groet,

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan achteraf een hoge rekening:

Kan mijn vakantiegeld worden terug gestort i?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-06-09 13:13:55
eenmanszaak zakelijk rekening en prive rekening a?
      [Gesteld in Accountancy]
2011-09-05 21:48:34
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55
hulpverlener haakt af
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-30 11:14:07
Activeren FOR
      [Gesteld in Administratie]
2014-01-26 20:37:22

Gemiddelde score Jurist-Limburg: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257467
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+