Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Jurist » Jurist-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Jurist-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Jurist-Utrecht

Zelf een vraag over Jurist-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Jurist-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Jurist-Utrecht:
Naam: UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
Bedrijf: Uwjurist.nl
Reactiesnelheid: 5 uur
Waardering: 8.0 (van max. 10)
Meer informatie over UwJurist.nl mr. Monique Doomernik vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Jurist-UtrechtVragen over Jurist-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Jurist-Utrecht op jouw website?Vragen over Jurist-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Jurist-UtrechtVragen over Jurist-Utrecht via E-mail. Klik hier.

gedeeld pad naar voordeuren ongevraagd aanpassen?

[Gesteld op: 15-10-2015]

Toelichting:
Ik woon in een tussenwoning. Met de buren hebben we een gezamenlijk pad naar onze voordeuren. De nieuwe buurvrouw was al enige tijd bezig haar voortuin aan te passen. Tijdens onze vakantie van twee weken heeft zij ons gedeelde pad naar de voordeuren opnieuw laten bestraten, zonder overleg met ons. Wij zagen dit pas bij thuiskomst. Mag zij dit zomaar doen? De rest van de tegels in onze voortuin passen niet bij het nieuwe pad naar de voordeur. Die zal ik moeten aanpassen aan haar gekozen kleur en stijl. Bovendien is het pad aan mijn kant niet mooi vlak gelegd en sluit niet mooi aan op mijn tuin. Wat kan ik hier aan doen?
Antwoord:

Beste vraagsteller,
U hoeft hiermee geen genoegen te nemen. U kunt bijvoorbeeld vragen om herstel in oude staat voor wat betreft uw zijde of om een schadevergoeding. Ik raad aan het eerst mondeling aan te kaarten. Als u er onderling niet uitkomt kunt u een brief (laten) schrijven. Bel gerust even voor vrijblijvend overleg.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Deze reactie is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. Handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord is voor eigen risico.

 
Reactie vraagsteller:
Heb het mondeling aangekaart, na een paar dagen begreep ze mijn probleem ermee en hebben we gezocht naar een oplossing, en gevonden. Dacht ik tot gisteravond. Haar tuinman vindt ze inmiddels ook niet goed meer, dus heb ik zelf een tuinman geregeld. Besproken idee was om het gedeelde pad opnieuw te laten bestraten met een andere steen, uiteraard in onderling overleg, door mijn tuinman, en dat zij de rekening daarvan zou betalen. Gisteravond deed ze eerst niet open en na een telefoontje van mij deelde ze me mee dat ze haar helft wil laten liggen en dat ik mijn helft maar moet zien te regelen. Goed, niet leuk, maar dat ga ik nu ook doen. Tuinman heeft een tekening gemaakt, mijn beplante tuin wordt wat smaller en hij maakt nu een eigen pad voor mij, met een hekje als afscheiding van haar gedeelte, uiteraard helemaal op mijn grond. Daarmee wordt haar loopgedeelte wel heel smal en er moet een extra tegel van haar uit, omdat die deels op mijn helft ligt. Die moet dan weer door haar op maat gezaagd (laten) worden. Hoe kan ik het nu het beste aanpakken? Mondeling doorgeven wat ik ga doen? Of moet ik dat (ook) op papier zetten? Ik vind het heel naar om zo met mijn buurvrouw te moeten omgaan, maar wil me ook niet laten afschepen met niets Ik moet een hoop tijd en geld stoppen in het herstel van iets waar ik niet om heb gevraagd. Wat is een reŰel bedrag?
 
Antwoord Beheerder:

Beste vraagsteller,
Wat wijsheid is in deze is lastig. Ik raad aan ook dit eerst mondeling aan te kaarten. U kunt altijd nog een brief (laten) schrijven. De vraag is ook wat u wil. U hoeft namelijjk niet voor deze kosten op te draaien, maar dan moet u het wel anders aan gaan pakken (formeel, met brieven). Bel gerust even voor vrijblijvend overleg.
Met vriendelijke groet,
UwJurist.nl
mr. Monique Doomernik
Deze reactie is vrijblijvend en enkel gebaseerd op de vaak summiere vraagstelling. Het kan geen volwaardig juridisch advies vervangen. Handelen/nalaten naar aanleiding van dit beknopte antwoord is voor eigen risico.

Beantwoord door:
UwJurist.nl mr. Monique Doomernik
profielpagina


Gerelateerde vragen aan gedeeld pad naar voordeuren ongevraagd aanpassen?:

hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
hoe maak je een spreekbeurt over kickboksen
      [Gesteld in Kickboksen]
2010-03-30 18:30:49

Gemiddelde score Jurist-Utrecht: 9.0 (8x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+