Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

Bridge: Snit nemen of kleur vrij troeven?

[Gesteld op: 30-09-2015]

Toelichting:
Als leider (Zuid) in 6 Sch beland. In de hand KQT98-KJ72-AKT-2
Dummy A752-T5-Q5- AQJ75. W komt uit met Sch 3 voor mijn 8. Er dreigen nu 2 verliezers, 1 in Ha en 1 in Kla. Ik koos ervoor om eerst een verliezende Ha in dummy af te gooien op de 3e Ru. Ik probeerde vervolgens de Kla vrij te troeven (die zaten 4-3 met de Heer bij west) maar deed dit in de verkeerde volgorde. Resultaat -1. Zowel mijn partner als de opps zeiden nu dat ik beter een snit had kunnen nemen op de Heer. Met een singleton in de hand en de Aas op tafel vind ik dit een bedenkelijk advies. De kans is immers 50% dat de Heer verkeerd zit en met een zekere verliezer in Ha ben ik dus down als Kla H bij Oost zit. Vrij troeven van klaver is m.i. kansrijker. Heeft uw hier een mening over?
Antwoord:

U gooit een harten af op de derde ruiten. En als u nu een kleine harten naar de HB speelt? tegenstander kan 1 harten maken en dan hebben ze een terugkomst probleem. Zeker als west harten aas heeft, want waarmee moet hij terugkomen?


Vervolgens kunt u een harten introeben en na klaveren aas een klaveren introeven, totdat er iets vrij komt. Wachten dus met troef trekken en een beetje "god zegene de greep".


Een snit op klaveren heer is wel leuk bedacht, maar inderdaad, als die fout zit, krijg je meteen harten aas na en ben je direct down. Voor klaveren brij troeven valt wat te zeggen, maar dan moet je wel de vrouw voorzetten om de heer uit te lokken. En dan nog houd je het risico dat het verkeerd zit en harten aas uit de kast komt.


Daarom ben ik er voorstender van naar de harten heer te spelen en de volgende hartens in te troeven. Wn als het aas voor de heer zit, heb je maar twee troeven nodig, dus kun je eerder troef trekken en risico's minderen.


Succes!!


 

 
Reactie vraagsteller:
Het probleem is dat West 3 van de 4 troeven heeft en slechts twee kaarten in Ruit. Ha verliezer afgooien op de 3e ruit kan dus pas nadat alle troeven getrokken zijn. Leider Zuid moet dus eerst na het nemen van Kla A een kleine Kla introeven in de hand, oversteken naar Ru Q opnieuw kleine Kla introeven. De Kla H valt en QJ zijn nu hoog. HQ van troef slaan en nu pas de hoge Ru spelen om een Ha af te gooien. Je staat dan alleen nog een Ha af. Contract binnen! Aan andere tafels heeft men meestal de snit genomen op Kla H wat ik geen goed plan vind want dit geeft een 50% kans dat het contract -1 gaat. Bij 7 ontbrekende Kla is de statistische kans op een 4-3 zitsel het grootst (de kans op een 5-2 zitsel is circa 5 x zo klein). Als de Kla H vierde zit wordt het wat lastiger om de Kla vrij te troeven. dank je voor de reactie. Met vriendelijke groet
 
Antwoord Beheerder:

Bridge is zodanig geverieerd, dat er geen vaste regels zijn vast te leggen voor alle omstandigheden. Je gaat uit van de informatie die je hebt (biedverloop, zichtbare kaarten en gespeelde kaarten) en dan bepaal je de beste strategie.


En als het anders zit dan je verwachtte, is het jammer maar helaas. Je moet uitkijken niet achteraf naar het resultaat of naar het zitsel toe te redeneren, want dan kom je er nooit uit.


Succes!!


 

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Bridge: Snit nemen of kleur vrij troeven?:

geen kinderopvangtoeslag door vrijwilligerswerk
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-01-20 15:38:02
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Wat is een verstandige keuze?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2008-03-25 20:30:22
SCO spaarfonds
      [Gesteld in FinanciŰle Planning]
2009-09-18 11:18:05
Mag ik op horeca evenement gebr mk v vrijwilligers
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2010-05-05 18:38:58

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1190x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+