Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Burenrecht Advocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Burenrecht advocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Burenrecht advocaat

Zelf een vraag over Burenrecht advocaat? Klik hier.
Meer vragen over Burenrecht advocaat.

Beheerder worden?

De rubriek Burenrecht advocaat heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Burenrecht advocaat Klik hier.

RSS over Burenrecht advocaatVragen over Burenrecht advocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Burenrecht advocaat op jouw website?Vragen over Burenrecht advocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Burenrecht advocaatVragen over Burenrecht advocaat via E-mail. Klik hier.

problemen gemeenschappelijk riool op privegrond

[Gesteld op: 11-09-2015]

Toelichting:
Ik woon in een appartementencomplex, waar 5 woningen aangesloten zijn op een gemeenschappelijk riool. Dat is al meer dan 30 jaar zo. Maar 1 van de bewoners, die aan het einde van het riool woont, heeft last van rioolproblemen, waardoor zooi via de wc omhoog komt. Gebeurt 2x per jaar. Hij zegt dat het door een verzakte pijp op terrein komt. Na doorspuiten van riool waaraan we meebetalen, ging het tijdje goed. Maar 3 maanden geleden, toen het weer gebeurde, heeft de boze buurman de rioolpijp open gezaagd. Gemeente kwam, want het is dan mileu-delict. Pijp is weer gerepareerd, maar de gemeente zou willen dat de gem.rioolbuis die al 30 jaar boven langs de balustrade loopt en afgedekt is met hout, door de grond gaat lopen. Klein stukje loopt buiten, dus hebben ze gezien ,maar eerst jaren gedoogd. Maar de gemeenschappelijke rioolbuis loopt dus op prive-terrein, langs alle huizen.Gemeente gaat verder niks doen omdat prive terrein is. Moeten onderling oplossen. Nu wil de boze buurman dat iedereen van het ariool af gaat omdat hij 2x per jaar last heeft. Ik woon op de 1ste verdieping en zit als enige met mijn 2 verdiepingen op achterriool. De andere 4 huizen zitten er met 2 van hun 3 verdiepingen op. Zij zitten nog met benedenverdieping op voorkant-riool.Maar die heb ik dus niet. Ik kan niet onder vloer of huis door.Is allemaal bekeken. Maar de buurman kan toch niet gemeenschappelijk riool voor zichzelf eisen? Probleem is dat het gemeenschappelijke riool de grond in gaat, op het stukje grond achter woning boze buurman. Ik zou het liefst een buis door de grond naar de aansluiting laten leggen en op achter-riool blijven. Alles werkt gewoon. Er zijn nu ook 2 huishoudens minder op dus volgens mij is er geen probleem meer. Maar buurman probeert dus iedereen van het achterriool af te krijgen met dreigmails enz. Wat zijn mijn rechten?Is het niet zo dat hij mee moet meewerken als ik op het achterriool wil blijven en door de grond een aansluiting wil maken? Ik heb recht op een riool. Volgens het rioolbedrijf is er ook een mogelijkheid voor een terugslagklep waardoor hij geen last meer heeft van terugkomende rotzooi in huis. En anders kan hij toch zelf van het riool af gaan? Maar als ik het aanpas, kan ik alleen mijn riool aansluiten door via zijn grond naar het gemeenteriool.Het riool aan de voorkant aansluiten, kan ik alleen als ik onder het huis van een buurman door ga. Dat is dure complexe oplossing.Wat zijn mijn rechten?Niks doen? Aansluiten voorkant? Achterkant blijven?
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,


Uw buurman kan niet van u eisen dat u geen aansluiting meer heeft op het riool, tenzij u zelf voor een andere oplossing kiest. De beslissing is aan u en niet aan uw buurman.


Indien u overweegt voor een andere oplossing en daaraan zijn kosten verbonden, dan kunt u wellicht aan die buurman vragen of hij die kosten voor zijn rekening neemt.


Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.


Met vriendelijke groet,


H.A. Albersen


Jurist

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan problemen gemeenschappelijk riool op privegrond:

Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Kan iemand een onrechtmatige geldclaim op mij doen
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2008-06-09 02:06:47
Mijn dochtertje is bang om te gaan slapen...
      [Gesteld in Peuters & Kleuters]
2010-09-28 12:45:27
Kunnen wij aanspraak maken bij de verkopende parti
      [Gesteld in Woningen]
2010-11-29 17:03:25
Hoe kan de buurvrouw van mijn riool af?
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2014-07-20 05:38:36

Gemiddelde score Burenrecht advocaat: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+