Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

Terugbetaling toeslag

[Gesteld op: 08-06-2015]

Toelichting:
In het verleden is er teveel huurtoeslag uitbetaald, over 3 jaar ging het om ongeveer 4400 euro. Je krijgt dan diverse keuze's. Je kunt het via bijgevoegde acceptgiro voldoen, en als je niets doet dan verrekenen zij het openstaande bedrag in 24 maanden met je lopende toeslag. Dit is in mijn geval gebeurd.

In maart heb ik met hen een betaalafspraak gemaakt om 106 euro per maand (24 maanden) te betalen om zo het teveel betaalde af te lossen. Er stond op dat moment nog een bedrag van 2504 euro open.

Wat ik echter niet n de gaten had was dat ik op dat moment al 95 euro per maand afbetaalde middels eerder genoemde de automatische inhouding op de lopende huurtoeslag

Dus in feite betaal ik nu 201 euro per maand.

Mag men nu er een betalingsregeling is afgesproken (die de hele schuld afdekt) alsnog doorgaan met het automatisch inhouden van een deel van mijn lopende huurtoeslag ?

Volgens een kennis van mij mag dit niet en is de betaalafspraak geldend. Nu de periode van betalen bijna weer is aangebroken adviseerde
hij mij om maar 11 euro over te maken, omdat de BD al 95 euro inhoudt op de lopende huurtoeslag en ik met die betaling van 11 euro toch aan een maandelijkse betaling van 106 euro kom.

Ik heb contact met de Belastingdienst gehad, die beloven steeds terug te bellen, maar er gebeurt niets.
Antwoord:

Het mag duidelijk zijn dat de maandelijkse incasso van € 95 per abuis doorloopt. men is eenvoudigeweg vergeten dit stop te zetten. En dat zou eenvoudig op te lossen moeten zijn door contact op te nemen met de Belastingdienst. Jammer dat ze niet terugbellen, zo hoort dat niet te gaan.
Maar wat u absoluut NIET moet doen is dan zelf maar andere bedragen betalen dan die zijn afgesproken. U loopt het risico dat u dan daarvoor aanmaningen krijgt met boetes etc., en er zal enige tijd en ergernis overheen gaan voordat deze van tafel zijn.
Het is veel eenvoudiger om zoals gezegd contact met de Belastingdienst hierover op te nemen om dit recht te zetten. Maar als u er niet door komt via de Belastingtelefoon, dan raad ik u aan eens te kijken naar de papieren die u heeft over de betalingsafspraak. Is daar wellicht een andere telefoonnummer op vermeld? Zo ja, probeer die dan.
Zo niet, probeer het dan toch via de belastingtelefoon. Neem geen genoegen met vage toezeggingen, maar eis dat u dezelfde dag wordt teruggebeld. Lukt dat niet, dien dan een klacht in. Dit soort financiele problemen moet snel worden opgelost.

 
Reactie vraagsteller:
Bedankt voor uw reactie, ik heb vanochtend wederom de Belastingtelefoon gebeld, en gebluft dat ik contact heb gehad met De Nationale Ombudsman, na enige ruggespraak werd mij verteld dat ik binnen 2 uur teruggebeld zou worden, wat ook gebeurde.

Wat blijkt nu, de verrekenning vindt niet maandelijks plaats (dat denk je omdat je maandelijks minder krijgt),maar vindt plaats in december op het moment dat de totale huurtoeslag voor het nieuwe jaar bekend is, daar houden ze dan gelijk een deel van in. Heb met de persoon ie mij terugbelde een nieuwe betalingsregeling getroffen waardoor ik maandelijks veel minder kwijt ben en tevens is in het systeem een melding gemaakt dat er in december geen inhouding volgt maar ik mijn volledige huurtoeslag ontvang. Rare dienst die BD, ben een paar keer verschrikkelijk (op het onbeschofte af) asociaal te woord gestaan, vandaag een heel vriendelijk persoon die alle begrip voor de siituatie op kon brengen en ook positef meedacht, zo kan het dus ook.
Zaak is afgehandeld
 
Antwoord Beheerder:

Jammer dat u vervelende ervaringen heeft met de Belastingtelefoon, mijn ervaring is juist dat bij de Belastingdienst veel mensen werken die graag meedenken. Maar als intermediair heb ik andere ingangen bij de Belastingdienst, ik heb minder te maken met de Belastingtelefoon. In ieder geval is het fijn dat u nu eindelijk wel bent teruggebeld, en dat het is gelukt om goede afspraken te maken.
Dank u voor uw terugkoppeling! 

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan Terugbetaling toeslag:

wat te doen
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2010-12-19 12:37:02
Beslag op ZORGTOESLAG
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2013-08-18 15:36:18
Beslag op mijn zorgtoeslag
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2012-08-16 20:19:31
beslag zorgtoeslag en broninhouding CVZ
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2013-07-19 14:16:45
Kan er beslag worden gelegd op mijn zorgtoeslag?
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2011-03-07 19:34:04

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+