Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Belastingen » Belastingen-Overijssel
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Belastingen-Overijssel en krijg online een antwoord van de specialist in Belastingen-Overijssel

Zelf een vraag over Belastingen-Overijssel? Klik hier.
Meer vragen over Belastingen-Overijssel.
De huidige beheerder van de rubriek Belastingen-Overijssel:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Belastingen-OverijsselVragen over Belastingen-Overijssel via RSS. Klik hier.
RSS over Belastingen-Overijssel op jouw website?Vragen over Belastingen-Overijssel op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Belastingen-OverijsselVragen over Belastingen-Overijssel via E-mail. Klik hier.

Stamrecht BV

[Gesteld op: 12-05-2015]

Toelichting:
ik heb een stamrecht BV vanaf jaar 2000,waarin verliezen zijn gemaakt op de beleggingen. Sedert januari 2014 worden er uitkeringen gedaan door de Stamrecht BV aan mij. Na een aantal jaren zullen er geen geldmiddelen meer zijn om de uitkeringen te doen. De stamrechtverplichting zal dan gedwongen vrijvallen = winst ! Deze winst zal gecompenseerd kunnen worden met de geleden verliezen. Het punt is echter dat de verliezen vanwege het verstrijken van de tijd niet meer compensabel zijn(max 9 jaar vooruit). Is het mogelijk om de uitkeringen nu zodanig te verhogen dat de geldmiddelen sneller op zullen zijn van de stamrecht bv zodat er nog wel verliescompensatie kan plaats vinden ?? Of is er een andere mogelijkheid?
Antwoord:

U heeft een stamrechtovereenkomst met uw B.V. getekend, en daarin is precies vermeld hoe de stanrechtverplichting jaarlijks moet worden verhoogd, hoe de uitkering moet worden berekend, en met ingang van wanneer de uitkeringen moeten worden gedaan. U mag niet afwijken van deze stamrechtovereenkomst, want dan zal dat door de Belastingdienst worden afgestraft; omdat u niet meer voldoet aan de fiscale voorwaarden kan alles ineens vrijvallen, en betaalt u de hoofdprijs met belastingen. Kijk uit, niet doen!


Als u nu zou komen te overlijden zou de stamrechtvoorziening wel binnen de regels volledig vrijvallen, en kan het oude verlies worden verrekend. Maar als u blijft leven, dan kunt u dat alleen doen door het rendement van de stamnrecht B.V. te maximaliseren.
De jaarlijkse toevoeging aan de voorziening moet u als kosten boeken. Maar tegenover deze voorziening staat een pot met geld, en als het rendement hierop hoger is dan de pensioendotatie, maakt de BV winst, en kan het fiscale verlies worden verrekend.
Hoe zorg je voor een hoog rendement? In ieder geval niet door uw geld op een spaarrekening te zetten, want dat levert niets meer op. Beleggen zou een idee kunnen zijn, maar dan heb je wel kennis van zaken nodig, omdat er ook risico's zijn. Obligaties lijken wat dat betreft veiliger dan aandelen.
Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Heeft u bijvoorbeeld nu een hypotheek bij een bank lopen? U kunt de B.V. deze hypotheek laten overnemen. U betaalt dan voortaan de rente/aflossing aan uw B.V. Die B.V. maakt daardoor een beter rendement. Voor u prive maakt dit geen verschil, de rente blijft gewoon aftrekbaar.


Wellicht heeft u meer aan een advies op maat. Dit platform leent zich slecht daarvoor, ik raad u dan aan daarvoor een deskundige in te huren. Waarom vraagt u uw accountant niet om advies?

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Stamrecht BV:

telt mijn koopsompolis mee?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-02-03 16:14:45
Splitsing Stamrecht BV na echtscheiding
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2009-05-21 10:02:34
Boeking initiele kosten stamrechtovereenkomst
      [Gesteld in Administratie]
2010-04-12 15:31:20
Delen BV na echtscheiding
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2011-01-13 15:21:28
Goedendag, Vraag ivm Stamrecht BV en toeslagen.
      [Gesteld in Gouden Handdruk]
2015-05-25 19:22:53

Gemiddelde score Belastingen-Overijssel: 7.1 (672x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+