Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Arbeidsrecht » Arbeidsrecht-Belgie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht-Belgie en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht-Belgie

Zelf een vraag over Arbeidsrecht-Belgie? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht-Belgie.

Beheerder worden?

De rubriek Arbeidsrecht-Belgie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Arbeidsrecht-Belgie Klik hier.

RSS over Arbeidsrecht-BelgieVragen over Arbeidsrecht-Belgie via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht-Belgie op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht-Belgie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht-BelgieVragen over Arbeidsrecht-Belgie via E-mail. Klik hier.

Wat is mijn opzegtermijn?

[Gesteld op: 21-05-2008]

Toelichting:
Ik heb drie dagen geleden een jaarcontract getekend, maar er stond niks niks in i.v.m. mijn opzegtermijn. Indien ik volgende week mijn ontslag geef, wat is dan mijn opzeg termijn?
Antwoord:
Een passend en correct antwoord hangt in de eerste plaats af van de vraag. U begrijpt dat een dergelijke korte vraag zonder veel gegevens zeer moeilijk te beantwoorden valt. Verschillende hypothesen dienen uitgewerkt te worden.


U bent arbeider en uw contract bevat een proefperiode van minimum 7 dagen en maximum 14 dagen. Tijdens de minimumduur van 7 dagen mag de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig beëindigd worden. Daarna mogen zowel U als de werkgever de arbeidsovereenkomst eenzijdig beëindigen zonder dat opzeg of verbrekingsvergoeding. De wet schrijft zelfs geen formaliteiten voor, MAAR het is altijd nuttig om voor het bewijs achteraf de verbreking schriftelijk te bevestigen en door de werkgever te laten tekenen of hem met een ter post aangetekende brief te bezorgen.è U dient dus minstens 7 dagen te wachten (arbeider èn proefperiode) en pas dan kan U uw opzeg geven en onmiddellijk vertrekken. U bent arbeider zonder proefperiode.U dient een opzeg te geven (in uw geval, de opzegtermijn verschilt naargelang de anciënniteit) van 14 dagen. De kennisgeving van de opzegging gebeurt door de arbeider door afgifte aan de werkgever van de opzeg en het voor ontvangst aftekenen door de werkgever of door een aangetekende brief (die uitwerking heeft de derde werkdag na de datum van verzending). Deze opzeggingstermijn begint te lopen de dag na het ogenblik waarop de opzegging uitwerking heeft.

 
U bent bediende en uw contract bevat een proefperiode van minimum 1 maand en maximum 6 maanden (12 maanden voor bedienden die een jaarloon van meer dan € 34.261 verdienen. Tijdens de minimumduur van 1 maand mag de arbeidsovereenkomst niet eenzijdig beëindigd worden. Daarna kan de arbeidsovereenkomst een einde nemen ofwel mits naleving van een opzeggingstermijn van 7 dagen ofwel mits betaling van een opzeggingsvergoeding, gelijk aan het loon voor een periode van 7 dagen.De kennisgeving van de opzegging gebeurt door de bediende door afgifte aan de werkgever van de opzeg en het voor ontvangst aftekenen door de werkgever of door een aangetekende brief (die uitwerking heeft de derde werkdag na de datum van verzending). Deze opzeggingstermijn begint te lopen de dag na het ogenblik waarop de opzegging uitwerking heeft.è U dient dus minstens 7 dagen te wachten (bediende èn proefperiode), vooraleer een opzeg van 7 dagen te geven, dewelke pas de dag daarna aanvang neemt. U bent bediende zonder proefperiode.U dient een opzeg te geven (in uw geval, de opzegtermijn verschilt naargelang de anciënniteit) van 1,5 maand. De kennisgeving van de opzegging gebeurt door de arbeider door afgifte aan de werkgever van de opzeg en het voor ontvangst aftekenen door de werkgever of door een aangetekende brief (die uitwerking heeft de derde werkdag na de datum van verzending). Deze opzeggingstermijn begint te lopen de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin het ontslag werd gegeven.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Wat is mijn opzegtermijn?:

Dubbele opzegtermijn werkgever 1 jaarcontract
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2010-08-23 11:51:36
jaarcontract met een opzegtermijn van 2 maanden
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Limburg]
2009-10-02 15:06:27
Opzegtermijn van 2 maanden bij jaar contract?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Zuid Holland]
2009-11-02 12:42:35
Nog een vraag betreffende uitkering
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2013-10-29 16:01:30
opzegtermijn baan: cao of contract?
      [Gesteld in Rechtshulp-Gelderland]
2010-03-02 16:24:53

Gemiddelde score Arbeidsrecht-Belgie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+