Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relaties en krijg online een antwoord van de specialist in Relaties

Zelf een vraag over Relaties? Klik hier.
Meer vragen over Relaties.
De huidige beheerder van de rubriek Relaties:
Naam: Thijs van den Brink
Bedrijf: Nvs-automatisering
Reactiesnelheid: 39 uur
Waardering: 6.2 (van max. 10)
Meer informatie over Thijs van den Brink vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatiesVragen over Relaties via RSS. Klik hier.
RSS over Relaties op jouw website?Vragen over Relaties op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatiesVragen over Relaties via E-mail. Klik hier.

Hoe bescherm ik mezelf tegen uithuisplaatsing ?

[Gesteld op: 25-04-2015]

Toelichting:
Mijn ex partner pleegt al lange tijd huiselijk geweld. Vorig jaar ben ik naar de politie geweest. Ik heb het uiteindelijk bij een melding gelaten op voorwaarde dat mijn ex hulp ging zoeken en een nieuwe woning. Daar ging ze mee akkoord. Inmiddels loopt ze nu al een jaar bij een psychiater en slikt ze medicijnen. Afgelopen week heeft zij mij weer aangevallen. Ik kan dit niet meer accepteren en was doodsbang.. Ik heb 112 gebeld nadat ze was weggelopen. De alarmcentrale zei slechts: bel maar terug als ze terugkomt! Ik ben wederom naar politie geweest ,voor aangifte dit keer, maar aangezien mijn verhaal lang was, werd gevraagd of ik twee middagen hiervoor uit wilde trekken. Omdat ik bang was dat ze weer zou komen , vroeg ik of ik het slot mocht veranderen van de voordeur. De politie ging hiermee akkoord. Nog voordat ik aangifte heb kunnen doen, belde de politie mij en vertelde dat mijn ex op hun stoep stond. Ze wilde naar binnen en dat recht had ze, want het huurcontract staat op beide namen. Toen mijn ex binnen was in bijzijn van politie zei ze dat ze geen slaapplaats had en ook in dit huis wilde wonen. Desalniettemin. Nam ze haar waardevolle spullen mee. Vreemd als je beweert dat je niemand hebt en geen enkele plek om te verblijven. Aangifte doen had weinig zin, zei de politie. Ik heb tot nu toe geen aangifte gedaan, maar heb het gevoel dat de politie mij niet serieus neemt en waarom is er niets met mijn 112 hulproep gebeurd? Nu kwam mijn ex gisteren binnen om meer spullen te halen. Ze zei dat ze (ineens) een maatschappelijk werker had, in een crisisopvang zat , ook alle hulp van de psychiater had en ze liet wat zinnen vallen over juridische stappen gaat ondernemen om de huurwoning op haar naam te krijgen. Ik heb vele jaren moeten wachten op deze woning en heb haar uit vertrouwen dezelfde rechten gegeven als mijzelf. Mij eruit zetten zou zeer problematisch zijn, terwijl de situatie nu al ondraaglijk is. Ze boezemt me psychische angst in, ik weet niet wanneer of hoe agressief ze thuiskomt en haar verhaal tegen de politie klopt niet, ze nam hun mee om toegang tot het huis te krijgenen haar spullen mee te nemen door als slachtoffer te spelen en hun op een dwaalspoor te zetten dat ze geen plek had, terwijl ze ondertussen al plek had in van het crisisopvang, buiten ieders weten om. Mensen van de hulpverlening zeggen mij dat haar (vrijwillig) verblijf in opvang een troef is voor een mogelijke aankomende rechtzaak. Hoe bescherm ik mezelf nu zs
Antwoord:

Beste anoniem,


Lastig verhaal, ga daarmee vooral naar een vriend/vriendin om het emotionele gedeelte een beetje te kunnen ventileren.


Stel vast of je de relatie wilt verbreken, en als dat zo is, verbreek dan eenvoudigweg de relatie.


Vervolgens heb je beide recht op de woning, en ook beide recht om de sloten te vervangen, maar de ander hiermee buitensluiten lijkt me niet in de haak. Staat het huurcontract op beider namen, dan heb jij niet meer recht op de woning dan zij. Ook niet als ze vreselijk naar doet, of ze een crisis opvang heeft, want dat is een crisisopvang, die eindigt weer.


Dat ze agressief is geloof ik direct, maar zonder foto's van blauwe plekken, aangifte en een veroordeling lijkt het me gewoon 2 mensen met een huis. Dat gebeurt wel vaker.


Als jullie een huis delen deel je wellicht ook een gezamenlijke rechtsbijstandsverzekering, die vaak niet dekt tegen onderlinge issues, dus check of je verzekerd bent/juridische bijstand kunt krijgen en regel het dan gewoon.


Er is een kans dat je moet verhuizen, daarvoor kun je bij een woningbouwvereniging voorrang vragen vanwege dringende redenen, maar let erop dat je dan alles alleen betaalt, dat geld moet je wel hebben. Niet over miepen, dan ga je maar bij je moeder wonen of zo, dat is beter dan wonen in angst.


en dat de politie je toestemming geeft je sloten te veranderen? Een agent heeft wellicht gezegd dat dat een optie was, maar handig is het niet van je. en je 112 belletje is gearchiveerd, daar gebeurt ook niks meer mee. Niet afwachten, zelf regelen dus. Huurcontract doornemen, verhuisdozen bestellen, advocaat regelen, en als de sodemieter uit deze situatie komen.


En niet gaan zitten janken of gemene dingen naar haar doen, daar heb je helemaal geen tijd voor.

Beantwoord door:
Thijs van den Brink
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Relaties:
Alleenstaanden
Bemiddeling
Dating
Familie
Gezinstherapie
Huwelijk
Partnertherapie
Relatieproblemen
Relatietherapie
Gerelateerde vragen aan Hoe bescherm ik mezelf tegen uithuisplaatsing ?:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
flora en faunawet cointra bomenverordordening
      [Gesteld in Vleermuizen]
2010-05-28 13:25:16
in verpleeghuis. haar eigen huis verkoop/verhuur
      [Gesteld in Belastingrecht]
2010-07-11 15:38:54
bouwen in een gebied waar vleermuizen leven
      [Gesteld in Vleermuizen]
2010-09-23 15:11:05
welk recht heb ik als kind inspraak en inzage
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-04 21:22:47

Gemiddelde score Relaties: 6.7 (334x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258154
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+