Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Persoonsrecht En Familierecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Persoonsrecht en familierecht en krijg online een antwoord van de specialist in Persoonsrecht en familierecht

Zelf een vraag over Persoonsrecht en familierecht? Klik hier.
Meer vragen over Persoonsrecht en familierecht.

Beheerder worden?

De rubriek Persoonsrecht en familierecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Persoonsrecht en familierecht Klik hier.

RSS over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via RSS. Klik hier.
RSS over Persoonsrecht en familierecht op jouw website?Vragen over Persoonsrecht en familierecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Persoonsrecht en familierechtVragen over Persoonsrecht en familierecht via E-mail. Klik hier.

MVV en verblijf van suriname naar nederland

[Gesteld op: 20-04-2015]

Toelichting:
ik heb vriendin 2 jaar die in suriname woont ik wil MVV aanvragen en verblijft echter wil zij tussen door ook op vakantie naar nedeland komen.
wat is nu de beste procedure? en het snelst?
hoe lang duurt het?
we zijn nog niet getrouwd is dat noodzakelijk?
als je MVV hebt aangevraagd moet je direkt gebruiken? of kan ze ook later komen en kan ik dan verblijf aanvragen voor haar als zij nog in suriname is?
Antwoord:

Geachte heer,


Hieronder zend ik u van belang zijnde informatie:


Machtiging tot voorlopig verblijf (MVV voor verblijf > 90 dagen)


Vul dit formulier in en neem het mee naar de Nederlandse ambassade of consulaat generaal in het buitenland.


Voor een verblijf in Nederland van meer dan drie maanden heeft u een machtiging tot voorlopig verblijf (mvv) nodig. Een mvv is het visum waarmee u Nederland kunt inreizen.


In de meeste gevallen zal uw gastheer in Nederland een mvv-aanvraag voor u indienen bij de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst). Op de website van de IND (www.ind.nl) is alle benodigde informatie te vinden.


Als de IND de aanvraag heeft goedgekeurd krijgen uw gastheer en de ambassade of het Consulaat –Generaal (CG) hiervan bericht. Kijk op deze website hoe u een afspraak kunt maken bij de ambassade of het CG voor de verstrekking van uw mvv. U moet het formulier voor mvv-verlening ingevuld meenemen naar uw afspraak met een geldig reisdocument en een pasfoto die voldoet aan de eisen van de fotomatrix. Ook neemt u de originele documenten mee, die nodig zijn voor de afgifte van de mvv. Welke documenten dat zijn hangt af van het doel waarvoor u naar Nederland gaat. Informatie daarover is te vinden op de website van de IND.


Als uw gastheer in Nederland geen mvv voor u heeft aangevraagd bij de IND, kunt u de procedure ook zelf starten door het indienen van een mvv-aanvraag bij de ambassade. Als u een afspraak heeft gemaakt neemt u, zoals hierboven staat, het ingevulde mvv-formulier, een geldig reisdocument, een pasfoto en de benodigde originele documenten mee naar de ambassade.


Het aanvragen van een Schengenvisum voor bezoek aan familie of vriendenLocatie en extra informatieAanvragen kunnen worden ingediend bij:Nederlandse ambassade van Roseveltkade 5 ParamariboVoor algemene informatie kunt u telefonisch tussen 13.00 en 14.30 uur terecht op nummer 473433. Over de status van een visumaanvraag kan via de telefoon geen informatie worden verstrekt.Wat heeft u nodig voor de aanvraag van een visum voor bezoek aan familie of vrienden


Hieronder volgen de voorwaarden en de documenten die u moet kunnen overleggen bij de aanvraag: 1. Eén volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier. Onvolledig ingevulde formulieren kunnen niet worden geaccepteerd.

 2. Eén recente, goedgelijkende pasfoto van 3x4 cm die voldoet aan de fotovereisten (foto niet vastmaken aan het aanvraagformulier).

 3. Paspoort met een geldigheidsduur van tenminste drie maanden na de geldigheid van het gevraagde visum en met tenminste twee blanco pagina’s.

 4. Kopie van pagina 2 van het paspoort en kopie van alle bestickerde en/of bestempelde pagina's.

 5. Uw familieboekje en een kopie daarvan.

 6. Bewijs van reisverzekering en een kopie daarvan; deze verzekering moet geldig zijn voor de gehele reisduur en moet een dekking van minimaal EUR 30.000 hebben voor medische kosten en repatriëringskosten voor alle Schengenstaten. Bij aanvragen voor een visum voor meerdere reizen moet de verzekering geldig zijn voor de gehele periode van het gevraagde visum.

 7. Eén of meer documenten waaruit uw economische binding met Suriname blijkt. Dit kan zijn:

 8. voor ondernemers: bewijs van registratie bij het KKF en bewijs van betaalde belastingen;

 9. voor werknemers: werkgeversverklaring waaruit uw inkomen en de tijd dat u bij dit bedrijf in dienst bent blijken, eventueel aangevuld met een bankafschrift waarop uw loon wordt bijgeschreven;

 10. voor studenten of scholieren: officiële brief van de school of universiteit waar u bent ingeschreven;

 11. voor hosselaars: eigen verklaring waarin u uitlegt hoe u in uw levensonderhoud voorziet en hoeveel u aan inkomsten per maand heeft;

 12. voor afhankelijke gezinsleden: de hierboven genoemde documenten van de persoon/personen van wie u afhankelijk bent;

 13. voor overige personen: bewijs van andere inkomsten (pensioenuitkering, lijfrente, etc.).

 14. Gelegaliseerde uitnodiging van de referent. Het legaliseren van een document kan uw referent in de regel laten doen bij het gemeentehuis van zijn woonplaats in Nederland.

 15. Een bewijs dat het voorgenomen verblijf kan worden bekostigd. • Indien u het verblijf zelf betaalt moet u aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt: tenminste EUR 35 per persoon per dag.

 • Indien het verblijf door de referent wordt betaald; 1. een gelegaliseerde garantstelling van de referent (zie ook bovenstaande punt 8);

 2. drie recente loonstroken van de referent;

 3. een kopie van het paspoort of de identiteitskaart van de referent.

 4. Voor minderjarigen: degenen die het wettelijk gezag uitoefenen over de minderjarige, dienen persoonlijk op de ambassade te verschijnen om hun toestemming voor het vertrek/de reis te geven.

 5. De kosten van een standaardvisum zijn EUR 60, voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar is het tarief EUR 35, voor kinderen jonger dan 6 jaar is het visum gratis. Het verschuldigde bedrag dient contant in EUR te worden voldaan.


De ambassade behoudt te allen tijde het recht om aanvullende documenten te vragen, wanneer zij dit noodzakelijk acht voor het nemen van een zorgvuldige beslissing. 


 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan MVV en verblijf van suriname naar nederland:

geldt het recht van voorkoop bij bouwgrond
      [Gesteld in Notaris-Belgie]
2008-09-29 18:37:27
Verjaring 20 of 30 jaar ????
      [Gesteld in Tuin]
2008-12-01 20:19:05
Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Waarom krijgt iemand geen verblijfsvergunning?
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-12-14 22:18:57

Gemiddelde score Persoonsrecht en familierecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+