Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin » Ontwerp, Aanleg & Onderhoud
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Ontwerp, Aanleg & Onderhoud en krijg online een antwoord van de specialist in Ontwerp, Aanleg & Onderhoud

Zelf een vraag over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud? Klik hier.
Meer vragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud.
De huidige beheerder van de rubriek Ontwerp, Aanleg & Onderhoud:
Naam: Christian Bekhuis
Bedrijf: Bekhuis - advies
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over Christian Bekhuis vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Ontwerp, Aanleg & OnderhoudVragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud via RSS. Klik hier.
RSS over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud op jouw website?Vragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Ontwerp, Aanleg & OnderhoudVragen over Ontwerp, Aanleg & Onderhoud via E-mail. Klik hier.

beplantingen van de buren

[Gesteld op: 20-04-2015]

Toelichting:
Geachte,

De kerselaar van onze buren hangt ver over ons eigendom, boven het dak. De bloemen vallen op ons dak en maken lelijke vlekken. De bladeren komen in de dakgoot terecht en zorgen voor verstopping.
Zij hebben een mooie klimop die aan hun kant de hele afsluiting bedekt, maar onze kant is volledig overgroeid en wij moeten die steeds bijsnoeien.
Er is ook een heel oude en lelijke spar die tegen de afsluiting is geplant, en eigenlijk meer op onze kant hangt waardoor alle afval ook op onze oprit valt.
Die oprit is in kiezels, en het is heel lastig om al die bladeren en naalden op te ruimen. Wij vinden ook dat het ons werk niet is om de beplantingen van de buur te snoeien. Voor hen is het hun achtertuin, en zij inderhouden die helemaal niet. Voor ons is het de voorkant en het maakt een slordige indruk en zorgt voor veel onnodig werk.
Wij willen onze buur vragen om de reglementering ivm afstanden van beplantingen na te leven, maar vrezen daarmee slechte relaties te kweken.
Bestaat er een typebrief die we hem zouden kunnen zenden die het duidelijk maakt dat wij eigenlijk geen vijandige bedoelingen hebben?
Dank u bij voorbaat
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,


Een typebrief die u uw buurman zou kunnen zenden die het duidelijk maakt dat u eigenlijk geen vijandige bedoelingen heeft bestaat voor zover ik weet niet.


Ik raad ook sterk af om uw ongenoegens per brief kenbaar te maken of per brief te verzoeken om handhaving van de regels. Gewoon in goed overleg, bij een kop koffie in een ontspannen sfeer aangeven wat u graag anders zou zien. Misschien is uw buurman zich van geen kwaad bewust en best bereid mee te werken aan een goede oplossing.


Volgens de wet moet een boom minimaal 2.00m uit de erfgrens staan, maar er zijn uitzonderingen. Voor de details verwijs ik u bijvoorbeeld naar: www.mwiarda.nl/appeltern/buren_bomen_wet.doc.


Enige "overlast" van bomen en beplantingen is er altijd. Het is maar de vraag wat iemand als overlast ervaart. Misschien heeft uw buurman ook wel wat "overlast" van u of uw tuin. Zolang er wederzijds begrip is en de overlast zich tot blad, bloesem of enige schaduw beperkt is het vaak een kwestie van geven en nemen. Een verstoorde relatie met uw buren lijkt me veel kwalijker dan enige overlast van groenafval, wat u m.i. makkelijk samen kan oplossen.


Afgezien van de reglementering en tussenkomst van bijvoorbeeld de rijdende rechter is het echt een sociaal aspect, waar ik niet eenvoudig in kan adviseren zonder exact alle details te kennen. Ik hoop evenwel dat ik u met bovenstaande iets op weg heb kunnen helpen.


Ik wens u in ieder geval een goede constructieve oplossing met uw buren toe en veel woongenot voor de toekomst.


 


Christian Bekhuis


 


Bekhuis Advies
Adviesbureau buitenruimte


www.bekhuis-advies.nl

Beantwoord door:
Christian Bekhuis
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Ontwerp, Aanleg & Onderhoud:
Ontalging


Gerelateerde vragen aan beplantingen van de buren :

Wie betaalt verwijdering schadelijke klimop?
      [Gesteld in Tuin]
2009-07-06 16:55:13
Recht van overpad ontbinden
      [Gesteld in Tuin]
2007-11-11 10:19:28
Wie is waarvoor verantwoordelijk?
      [Gesteld in Tuin]
2008-10-17 09:16:29
Gezamenlijke riolering en ontstoppingskosten
      [Gesteld in Advocaten-Friesland]
2009-01-04 11:46:37
Achtergevel onbereikbaar voor onderhoud
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-05-19 05:50:08

Gemiddelde score Ontwerp, Aanleg & Onderhoud: 8.8 (13x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+