Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Burenrecht Advocaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Burenrecht advocaat en krijg online een antwoord van de specialist in Burenrecht advocaat

Zelf een vraag over Burenrecht advocaat? Klik hier.
Meer vragen over Burenrecht advocaat.

Beheerder worden?

De rubriek Burenrecht advocaat heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Burenrecht advocaat Klik hier.

RSS over Burenrecht advocaatVragen over Burenrecht advocaat via RSS. Klik hier.
RSS over Burenrecht advocaat op jouw website?Vragen over Burenrecht advocaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Burenrecht advocaatVragen over Burenrecht advocaat via E-mail. Klik hier.

Buurvrouw weigert herstel mandelige schutting

[Gesteld op: 26-03-2015]

Toelichting:
Wij willen graag onze kleine stadsachtertuin laten renoveren, opnieuw inrichten en een terras herbestraten.
Daarvoor dient echter eerst een 8,5 meter lange mandelige houten schutting die precies op de erfgrens staat drastisch te worden gerepareerd of worden vervangen. Alle steunpalen zijn helemaal doorgerot aan de onderkant. Op de plaats waar de buurvrouw een verhoogde border tegen de schutting heeft gemetseld zijn de schuttingplanken doorgerot. Dat is uiteraard alleen aan onze kant te zien. Het terras van de buren is verhoogd waardoor de buurvrouw de totaal doorgerotte palen aan de grond zelf niet ziet. De schutting staat feitelijk alleen nog overeind dankzij een soort fietsenafdakje dat de buurvrouw aan de schutting heeft gemonteerd. Ze vind de schutting prima zo en wil niet dat hij vervangen wordt.
We hebben voorgesteld de gezamenlijke schutting te laten herstellen. Echter de buurvrouw weigert elke verantwoordelijkheid, wil over niets praten, wilt ook aan niets meebetalen. Communicatie is niet mogelijk, zij weigert elke medewerking aan herstel of vervanging en staan ook niet toe dat iemand op haar perceel komt voor onderhoud of reparatie van de schutting. Het wrange is dat de schutting destijds door een klusjesman van de buurvrouw is geplaatst op een manier die de rotting heeft veroorzaakt. Wij hebben daar destijds (14 jaar geleden) al voor gewaarschuwd maar na het meebetalen (we hebben de helft betaal en namen zelfs nog enig meerwerk voor de afwerking (o.a. een stenen rand) voor onze eigen rekening maar hadden na betaling geen enkele inbreng meer in de bouw ervan...
Wat kunnen we doen? We willen nu graag een deugdelijke schutting die niet gaat omvallen de komende jaren, die er netjes uitziet en voldoende privacy biedt. Is de buurvrouw verplicht mee te werken aan een oplossing ? Kunnen wij op eigen initiatief de mandelige schutting laten repareren of vervangen? Overleg met de buurvrouw is niet mogelijk. Moeten wij de kosten in het geheel zelf betalen? Is het beter om dan maar (om van alle problemen af te zijn) een nieuwe schutting geheel op eigen grond te plaatsen vlak tegen of naast de mandelige schutting? Wat zijn in dat geval dan de rechten en plichten m.b.t. tot de erfgrens en de mandelige schutting? En stel dat de verrotting van de mandelige schutting dan overslaat naar de nieuwe schutting? Kortom, wat kunnen wij wel of niet doen, wat zijn onze rechten.. wat zou de beste oplossing zijn in deze situatie?
Antwoord:

Geachte heer , mevrouw,


Indien uw buurvrouw niet wil praten, dan  bent u gerechtigd zelf de muur te vervangen en de helft van de kosten bij haar in rekening te brengen, voor waarde is dat het een mandelige muur betreft.


Ik adviseer u om nogmaals te proberen om met haar in gesprek te en als dat niet tot resultaat leidt dan adviseer ik u om haar te sommeren en te refereren dat u geprobeerd heeft om in overleg tot een oplossing te komen en dat dat niet tot resultaat heeft geleid.


Verder adviseer ik u om haar in de sommatie ook te informeren welke muur u wilt plaatsen en wat de kosten daarvan zijn.


Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.


Met vriendelijke groet,


H.A. Albersen


Jurist

 
Reactie vraagsteller:
Geachte heer,
Dank voor uw reactie / advies.
We moeten hier nog even afwachten hoe onze buurvrouw reageert op een schriftelijk voorstel van ons om de schutting voor gedeelde kosten vakkundig te laten herstellen. Het lijkt dat er geen reactie zal komen. Ik geloof niet dat ik vervolgens iets op eigen initiatief (zonder toestemming van de buurvrouw)(overleg is niet mogelijk) met de mandelige schutting mag doen.. Bovendien heeft onze buurvrouw er iets tegenaan gemonteerd (een soort afdakje). Ik kan zoiets toch niet op eigen initiatief op haar terrein afbreken. Er is een lage stenen onderrand van 15 cm hoog. Deze is breder dan de schutting zelf. Misschien mag ik alleen die onderrand weghalen en vervolgens een totaal nieuwe schutting plaatsen tegen de erfgrens aan op eigen terrein (vlak voor of tegen de mandelige houten schutting). Misschien doen we dit als er geen enkele reactie komt... Het voelt niet fijn een nieuwe erfafscheiding te plaatsen op de erfgrens als de buurvrouw geen enkele verantwoordelijkheid (dus ook niet financieel) zal dragen.
 
Antwoord Beheerder:

Geachte heer, mevrouw,


Indien blijkt dat uw buurvrouw - na schriftelijke sommatie - niet bereid is om mee te werken bent u krachtens de wet gerechtigd om zelf die onderhoudswerkzaamheden te verrichten en/of de mandelige muur te vervangen.


Ik gebrijp dat dat voor u niet fijn voelt , maar zo is de wet.


Ik adviseer u om foto's te maken van de huidige situatie.


Voor een telefonische toelichting kunt u - zonder kosten - contact met mij opnemen. 0619371726.


Met vroendelijke groet,


H.A. Albersen


Jurist

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Buurvrouw weigert herstel mandelige schutting:

schutting plaatsen
      [Gesteld in Tuin]
2010-04-19 14:47:24
Gedeeltelijk slopen schutting
      [Gesteld in Tuin]
2009-06-04 11:10:50
prikkeldraad op schutting
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2011-06-30 22:07:27
Vraag over Mandeligheid Schutting.
      [Gesteld in Burenrecht advocaat]
2013-04-23 13:20:06
Hoe komen we van een mandelige schutting af?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2009-09-08 23:42:42

Gemiddelde score Burenrecht advocaat: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258139
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+