Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Zuid Holland

Zelf een vraag over Interieur-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Zuid HollandVragen over Interieur-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

nieuw huisje; vloeren en woonkamerkleuren

[Gesteld op: 20-05-2008]

Toelichting:
ik heb een nieuw benedenhuis. nu heb ik een rode leren bank en vind ik zwarte laminaatplazuizen erg mooi. Nu lijkt het mij helemaal mooi wanneer ik mijn hele huis met dezelfde (zwarte laminaattegels)vloer laat stofferen en de muren wit verf. Mijn vraag is; maakt dat zwarte mijn huis dan te somber met een zwarte vloer en kan dit wel in mijn woonkamer met rode bank en witte muren... ???woonkamer is 6,30 bij 4,30
graag advies. Ik twijfel om toch een standaard lichte vloer te nemen maar weet niet of mijn rode bank daar mooi bij uitkomt??? Ik denk zwarte vloer en rode bank...... toch mooier
Antwoord:

Ik kan zo niet beoordelen of een zwarte vloer uw huis té somber maakt. Wat is té somber? Wat vindt ú te somber? Ik zou de ruimte dan eerst moeten zien. Het hangt er vanaf hoeveel licht er binnenkomt, en of er ook zonlicht is. Het is natuurlijk zo dat donkere kleuren licht absorberen, waardoor een donkere vloer een ruimte kleiner laat lijken. Lichte kleuren weerkaatsen het licht en daardoor lijkt de ruimte groter. Verder heeft het te maken met uw eigen voorkeur. Houdt u van veel licht,of mag het wel wat donker zijn? Wanneer gebruikt u de kamer het meest, ’s avonds of overdag?Verder is van belang waarmee u die zwarte vloer wilt combineren. Wat voor meubels heeft u, lichte of donkere? Een rode bank kan natuurlijk goed gecombineerd worden met de kleur zwart, maar heeft u verder vooral donkere meubels, bedenk dan dat ze wegvallen tegen een zwarte vloer. Het kan wel, maar donkere meubels komen mooier uit op een lichte vloer. Door (kleur)contrasten aan te brengen wordt een inrichting spannender. Allemaal punten waar u rekening mee moet houden, voordat u een vloer kiest.

Voor kleinere ruimtes raad ik af grote contrasten op grote oppervlakken te gebruiken. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Ik zou in uw geval een zwarte vloer dus niet combineren met vier witte muren. Het contrast lijkt met te groot worden. Door de muren verschillende, net andere kleurnuances te geven, en een kleurtoon te gebruiken die dichter bij de kleur van de vloer ligt, lijkt de ruimte groter. Verschillende lichte grijzen bijvoorbeeld? Een (donker) grijze vloer is wellicht ook een optie. Met één zwarte muur en de overige muren in grijstinten? Wordt het met zwart toch té somber/te donker, dan kunt u die muur makkelijker veranderen dan een vloer.

Een rode bank komt overigens ook mooi uit op een lichtere houten vloer, dat kan de kleur van whitewash zijn of een naturel eiken (of grijs!). Maar het gaat erom die keus te maken waar u zich het prettigst bij voelt en die u het mooist vindt.

Het is voor de rust en eenheid in huis mooi om overal dezelfde vloer te leggen. Nog belangrijker om zeker van uw keus te zijn. Ik raad u aan eerst een moodboard te maken. Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies beelden van kleuren, vormen, materialen en combinaties daarvan die u heel mooi vindt. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

Een zwart, wit en grijs interieur, met voldoende materiaal- en vormcontrasten en enkele rode accenten?  En blijkt dat u steeds valt voor  donkere vloeren, dan moet u dat gewoon doen!

Veel succes. Wilt u dat ik uw woning kom bekijken of hulp bij het maken van een moodboard, neem dan vrijblijvend contact op voor nadere (prijs)informatie.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan nieuw huisje; vloeren en woonkamerkleuren:

Welke interventies zijn van toepassing ?
      [Gesteld in Service Management]
2011-11-21 15:25:53
Risico/gevolg na overgang ene BV naar andere BV
      [Gesteld in Bedrijfsformules]
2010-11-03 20:26:08
nieuwe dagloonregels
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2016-04-01 16:31:04
nieuw contract en lagere salaris bij overname
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2008-06-23 23:05:03
hoe vernieuwend is de republiek tijdens 17de eeuw
      [Gesteld in 18e Eeuw]
2011-10-21 21:27:54

Gemiddelde score Interieur-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+