Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewindvoering en krijg online een antwoord van de specialist in Bewindvoering

Zelf een vraag over Bewindvoering? Klik hier.
Meer vragen over Bewindvoering.
De huidige beheerder van de rubriek Bewindvoering:
Naam: Gerard van Maanen
Bedrijf: Werkgroep bewindvoering wsnp erf en pachtrecht
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Gerard van Maanen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via RSS. Klik hier.
RSS over Bewindvoering op jouw website?Vragen over Bewindvoering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via E-mail. Klik hier.

dvoering en trouwen!

[Gesteld op: 19-03-2015]

Toelichting:
Ik heb bewindvoerder, ivm de hoge schulden waar mijn man mij mee achterliet toen hij was overleden. Ik val nu onder bewindvoering daar ik totaal het overzicht kwijt ben en ik te kampen heb met een ernstige depressieve stoornis en bordeline dat onlangs vastgesteld is.Ik wordt hiervoor behandeld bij de GGZ bij afdeling Fact en heb zeer zware medicatie om enigzins de dag en nacht goed door te kunnen komen. Ik krijg nu x bedrag leefgeld per maand. Als wij zouden trouwen, is dan mijn vriend verlpicht zijn inkomen en dus ook uitgaven via die beschermingsbewindvoerder te laten lopen of mag mijn vriend zijn eigen financiŰn blijven regelen? Hij betaald nu, daar ik in bewind zit, zijn bijdrage vastgesteld door de bewindvoerder in de vaste lasten.Mijn vraag aan u is kunnen wij trouwen of anders gezegd we willen graag trouwen maar daar mijn bewind nog jaren duurt willen we eerder en dus tijdens bewind trouwen. Maar willen eerst zeker weten of mijn vriend er dan financieel niet op achteruit ga of met andere woorden dat hij meer moet gaan betalen aan bewind. Of dat mijn vriend verlpicht zijn inkomen en dus ook uitgaven via die beschermingsbewindvoerder te laten lopen mijn vraag is dus ook of mijn vriend zijn eigen financiŰn mag blijven regelen? Ik heb een eigen huis en wel of niet trouwen in gemeenschap van goederen, het huis waar ik al vele jaren aan betaal blijft op mijn meisjesnaam staan, tenminste zo wil ik het wel houden, en hoe zit t met belastingaangifte? Kan u mij aangeven of dat verstandig is om niet in gemeenschap van goederen te trouwen of is het misschien verstandiger in gemeenschap van goederen te trouwen maar we moeten toch naar de notaris vor beschrijving trouwen niet in gemeenschap van goederen. Ik hou liever het huis op mijn naam maar wil wel voordat we kunnen trouwen officieel beschreven hebben dat ik niet in gemeenschap van goederen wil trouwen en dat het huis ten alle tijden op mijn naam blijft maar mocht ik eerder komen te overlijden dat mijn vriend (dan mijn man) in het huis kan blijven wonen na mijn overlijden. Indien hij na mij komt te overlijden dan wil ik dat het huis daarna naar mijn zussen en broer toegaat. Maar ik weet nu even niet wat de beste oplossing is. Als we trouwen dan neem ik de naam aan van mijn vriend. Moet ik dan ook het kadaster weer inlichten daar het huis nu op mijn meisjes naam staat. Kortom kunnen wij trouwen zonder problemen inkomen/financieen mijn vriend. Dat deze nooit onder bewind kunnen komen te vallen
Antwoord:

Laat u voor het huwen een akte van huwelijkse voorwaarden opmaken. Als dan uw inkomen vanwege het huwen wegvalt zal men de schulden niet kunnen verhalen op uw nieuwe echtgenoot. Omdat u de schulden had voor het huwelijk kan uw vriend nimmer aansprakeloijk worden gehouden en kunt uw bewind stoppen daar uw vriend zelf mondig genoeg is.


Geert

 
Reactie vraagsteller:
Beste,

Wij hebben beiden een inkomen en mijn inkomen valt door het huwen niet weg.

We hebben beiden een Wia uitkering en ik heb er nog een weduwepensioen bij vanwege het overlijden van mijn man.

Mijn inkomsten gaan direct naar de bewindvoerster en ik krijg x bedrag aan leefgeld per maand en mijn vriend betaald in verhouding zijn bijdrage aan de vaste lasten.

Ik zit zeker de komende vijf tot 8 jaar nog onder bewind en we willen graag eerder trouwen maar wel zo dat met het inkomen van mijn vriend niets mee kan gebeuren dat ze daar geen beslag op kan leggen.

Daar zoals u zegt ik de schulden al had voor het huwelijk. Ik kan het bewind niet stoppen ik zit pas in het bewind en moet nog de nodige jaren in bewind blijven.

Kortom kunnen wij wel trouwen als ik onder bewind sta en zonder problemen i.v.m. het huidige inkomen/financiŰn mijn vriend. Dat deze nooit onder bewind kunnen komen te vallen. Of dat ze meer bijdrage aan vaste lasten gaan eisen, als we getrouwd zijn. Bedrag wat hij nu bijdraagt is vastgelegd.

U zegt laat voor het huwen een akte van huwelijkse voorwaarden opmaken.

Daar zal dan in komen te staan dat het huis op mijn naam blijft. Het huis staat nu op mijn meisjesnaam Theuns, indien ik de naam van mijn vriend aanneem met het trouwen dan heet ik weer officieel Mw. AAM Westerland-Theuns.

Alleen de inboedel is van ons samen.

Ook zal er in komen te staan dat ik de schulden voor dit huwelijk had en dat mijn vriend er nimmer voor aansprakelijk kan worden gehouden

Daar het huis van mij blijft of op mijn naam,moet ik de naamswijziging dan ook weer aan het kadaster doorgeven?

En Ik hou liever het huis op mijn naam maar wil wel voordat we kunnen trouwen officieel beschreven hebben dat ik niet in gemeenschap van goederen wil trouwen en dat het huis ten alle tijden op mijn naam blijft maar mocht ik eerder komen te overlijden dat mijn vriend (dan mijn man) in het huis kan blijven wonen na mijn overlijden zolang hij leeft.

Indien hij na mij komt te overlijden dan wil ik dat het huis daarna naar mijn zussen en broer toegaat.

Dit zal er dan mijns inziens in moeten komen te staan

Kan u mij nu nog een duidelijker antwoord geven en wellicht een voorbeeld van een akte van huwelijkse voorwaarden opmaken.

Deze akte van huwelijkse voorwaarden kan u sturen naar aamtheuns@gmail.com

Wat zijn de kosten van de akte (inclusief notaris) deze moeten toch door de notaris getekend worden en dan kunnen we toch pas aan gaan geven op het gemeentehuis dat we willen gaan trouwen op huwelijkse voorwaarden. Of moet er eerst enige tijd tussen zitten tussen de akte van huwelijkse voorwaarden en trouwen. We zijn inmiddels al verloofd.
 
Antwoord Beheerder:

Dat is fout. U moet beide bijdragen in de vaste lasten daar uw vriend nu meebetaald in uw schulden.


U kunt gerust trouwen maar dan op vooraf overeen gekomen huwelijkse voorwaarden.


 


Gefeliciteerd alvast.


Geert

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bewindvoering:
Budgetbeheer
Onteigening
Schuldhulpverlening
WSNPGerelateerde vragen aan dvoering en trouwen!:

Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
meisje kan geen kinderen krijgen, trouwen of niet?
      [Gesteld in Islam]
2010-03-08 19:16:00
trouwen uit buitenland
      [Gesteld in Schuldhulpverlening]
2011-02-14 19:06:00
Trouwen als ik onder beschermingsbewind sta?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2016-04-25 10:46:27
Is ieder beschermingsbewind/kantoor anders?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2016-05-09 11:22:49

Gemiddelde score Bewindvoering: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+