Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franηaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiσn espaρola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bewindvoering
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bewindvoering en krijg online een antwoord van de specialist in Bewindvoering

Zelf een vraag over Bewindvoering? Klik hier.
Meer vragen over Bewindvoering.
De huidige beheerder van de rubriek Bewindvoering:
Naam: Gerard van Maanen
Bedrijf: Werkgroep bewindvoering wsnp erf en pachtrecht
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 10.0 (van max. 10)
Meer informatie over Gerard van Maanen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via RSS. Klik hier.
RSS over Bewindvoering op jouw website?Vragen over Bewindvoering op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BewindvoeringVragen over Bewindvoering via E-mail. Klik hier.

Mag bewindvoerster leefgeld stopzetten/staken

[Gesteld op: 14-03-2015]

Toelichting:
Mijn bewindvoerster van SBM Halsteren heeft per ingang februari mijn leefgeld a €225.00 p/mnd stopgezet daar mijn vriend niet mee betaalde aan vaste lasten maar onderstaande betaalt hij. Dhr. Westland betaal te weten autobelasting 2x €70.00 en 1x 71.00 per maand is €211.00 per kwartaal. Dan de diverse verzekeringen van mijn huis en de verzekering auto die Mijn vriend en ik bij de SNS bank ondergebracht hebben met uw goed keuring bedrag van €82.53 per maand Dus Mijn vriend betaald per maand €82.53 en per kwartaal €274.05 aan vaste lasten per kwartaal. Per maand komt dit voor Mijn vriend op €70.00 + €82.53 = €152.53 Donderdag jl. met gesprek heeft u opnieuw een berekening gemaakt en dient mijn vriend per maand €150.00 in de vaste lasten bij te dragen. Nu 150.00 + €152.53 = €302.53 Dus mijn vriend betaald aan vaste lasten nu dan €302.53 en betaald Mijn vriend nu infeite €27.53 meer daar u het bedrag op €275.00 had doorgegeven. Nu dan kan u ook nu mijn vriend dus meer betaal mij ook mijn leefgeld van €225.00 per maand doodblijven betalen. Mw. P. Geluk u blijft zeer onduidelijk wat ik nu aan leefgeld zal krijgen na gesprek met u in aanwezigheid van de Fact en mijn vriend en ik.U geeft aan dat Dhr. Mijn vriend u €150.00 dient te betalen als bijdrage in de vaste lasten. Dus willen wij het volgende voorstellen. Wij hebben met elkaar zitten praten en vinden dat het beter en makkelijker is als Mijn vriend mij gelijk €150.00 rechtstreeks kan betalen i.p.v. via u. ( mijn vriend betaald anders aan u en u maakt het weer over aan mij, het lijkt ons makkelijker en handiger dat mijn vriend het bedrag van €150.00 rechtstreeks aan mij geef. En u dient het dan alleen aan te vullen met €75.00 leefgeld zodat ik zoals voorheen mijn leefgeld van €225.00 per maand kan krijgen. En waarmee ik net de maand rond van kan komen. Indien u dit niet wil dan zal het €50.00 minimaal zijn zodat het leefgeld €200.00 is, echter dan zal ik mijn enige hobby (muziek maken) die ik nu heb in het sociale leven op moeten geven en beland ik weer wekelijks/jaarlijks thuis tussen die vier muren. Want dan kan ik mijn hobby niet meer voortzetten en zo ook mijn sociale leven niet meer, ik wordt dan gedoemd altijd thuis te blijven. Ik heb echt minimaal €225.00 leefgeld p/mnd nodig! Vrijdag jl. krijg ik van u een email waarin u schrijft Ook heb ik nog steeds geen bijdrage in de vaste lasten mogen ontvangen van uw vriend. Als ik deze niet ontvang, ben ik genoodzaakt de betaling van het maandgeld te staken.
Antwoord:

Ik zal het kort houden.


Ik pleeg eerlijkheidshalve te zeggen dat uw bewindvoerder u het leefgeld niet mag onthouden omdat deze zich op deze wijzen niet jegens de rechter kan verantwoorden. U omschrijft uw situatie dermate uitgebreid dat ik vraagtekens bij de doelmatigheid van uw onderbewindstelling plaats. Enerzijds staat u onder bewind mogelijk heeft u schulden welke door de bewindvoerder betaald moeten worden dus wordt uw inkomen beheerd en de besteding gecontroleerd uitgegeven en anderzijds laat u uw vriend uw tekorten betalen dat is waar het op neer komt. Als u mijn client was geweest had ik mijn diensten aan u middels de rechter beëindigd daar mijn inzet niemand tengoede komt maar gebruikt wordt.


Geert

 
Reactie vraagsteller:
Beste Geert ,
Bedankt voor uw antwoord. Ik zal het echter toch nog even verder toelichten. Per november heeft SBM beschermingsbewind mijn gehele financiλle zaken overgenomen daar ik na het plotseling overlijden van mijn man op nog geen 2 uur tijd en verscheidene live events met een ernstige depressieve stoornis 6 augustus 2012 bij de GGZ terecht kwam om dat ik het totale overzicht kwijt was en ook dat er onlangs door een psychische diagnostische test ook onlangs borderline is vast gesteld.

Mijn man heeft mij met veel schulden achter gelaten en zelf ben ik daar ook debet aan zo'n €6000,00 waarvan ik zelf €4000,00 nog heb afgelost. Ik heb in psychische toestand echter ook de vier kleinste leningen dmv 100% salarisstrook een nieuwe lening aangevraagd met een 100% salarisstrook om zo de maandlasten te kunnen besparen echter niet wetende wat de consequenties daarvan zouden kunnen zijn ik ontving toen 70% salaris, maar heb dus een 100% salarisstrook ingeleverd om zo de vier kleine leningen bij elkaar te krijgen, nogmaals me niet bewust van de consequenties en gevolgen daar ik psychisch helemaal in zak en as zat. Nu om een lang verhaal kort te houden is de bank daarachter gekomen en heeft mijn werkgever ingelicht en ik kreeg gelijk per directe ingang op staande voet ontslag.

Op dat moment zat ik bijna 2 jaar in de ziektewet en ontslag zou toch aan de orde zijn. Daar ik nu zoals ze het noemen fraude heb gepleegd sta ik bij credit acrecole op een lijst en staat daar met die notering voor 8 jaar lang waar nu bijna ( op 14 april 2015) het eerste jaar verstreken is.

Echter zijn ze nooit mijn kant van het verhaal komen navragen en waarom en wat mijn huidige toestand wasmaar kreeg gelijk die brief met de post en met de notering dat ik 8 jaar lang nergens geld kan lenen, rekening openen, of veranderen van verzekering noem maar op.

De bewindvoerster zei tijdens intake gesprek daar kan ik wel wat mee doen maar nu blijkt dat ze die fraude zo zwaar aanslaan bij mij dat er niets meer mogelijk is, anders had ik met de overwaarde van mijn eigen huis de openstaande schulden ongeveer €64000.00 daarmee kunnen betalen, maar door die notering bij credit acrecole gaat dat niet, iedere bank weigert mij verder te helpen zegt de bewindvoerdester. Nu mijn vriend betaald nu de vaste lasten van de autobelasting en verzekeringen huis en auto bij de SNS bank, de auto hebben we op zijn naam gezet, daar ik die nodig heb voor afspraken met de GGZ, dus kunnen ze daar niet aankomen.

Mijn vriend dient toch eigen bijdrage wat betreft vaste lasten aan bewind te betalen. En hebben haar volgende voorgesteld afgelopen vrijdag 13 maart 2015

Mijn bewindvoerster van SBM Halsteren heeft per ingang februari mijn leefgeld a €225.00 p/mnd stopgezet daar mijn vriend niet mee betaalde aan vaste lasten. Ik kreeg met pijn en moeite het schamele bedrag van slechts €50.00 per maand dus voor februari.

Dhr. Westland betaal te weten autobelasting 2x €70.00 en 1x 71.00 per maand is €211.00 per kwartaal. Dan de diverse verzekeringen van mijn huis en de verzekering auto die Mijn vriend en ik bij de SNS bank ondergebracht hebben met uw goed keuring bedrag van €82.53 per maand Dus Mijn vriend betaald per maand €82.53 en per kwartaal €274.05 aan vaste lasten per kwartaal. Per maand komt dit voor Mijn vriend op €70.00 + €82.53 = €152.53

Donderdag jl. met gesprek heeft u opnieuw een berekening gemaakt en dient mijn vriend per maand €150.00 in de vaste lasten bij te dragen. Nu 150.00 + €152.53 = €302.53 Dus mijn vriend betaald aan vaste lasten nu dan €302.53 en betaald Mijn vriend nu infeite €27.53 meer daar u het bedrag op €275.00 had doorgegeven. Nu dan kan u ook nu mijn vriend dus meer betaal mij ook mijn leefgeld van €225.00 per maand doodblijven betalen. Mw. P. Geluk u blijft zeer onduidelijk wat ik nu aan leefgeld zal krijgen na gesprek met u in aanwezigheid van de Fact en mijn vriend en ik.U geeft aan dat Dhr. Mijn vriend u €150.00 dient te betalen als bijdrage in de vaste lasten.

Wij hebben SBM bewind dus de bewindvoerster die de gehele financiλle zaken voor mij behartigd dus ook de vaste lasten daar ik dit momenteel niet aankan en het totale overzicht kwijt ben, maar ook dat loopt niet perfect en van goede communicatie is er ook geen sprake met bewind, daar ben ik ook zeer ontevreden over ik heb aantal vragen en verzoeken waaronder ook voorstel betaling mijn vriend haar via email gesteld.

Krijg ik als antwoord Mw. Theuns wilt u uw emails zakelijk en kort houden uw email kan ik niet lezen. Dat was dus die email waar ik met vele. Vragen zat en die we niet hebben kunnen bespreken tijdens gesprek met haar en waarin ook mijn verzieken stonden zoals maandelijks overzicht vaste lasten alle inkomens en uitgaven en ook maandelijks bankafschrift VAB de bank waar zij mijn financieen beheert, ook gevraagd wat ik nu aan leefgeld krijg en wat ik nog krijg VABn februari van leefgeld wat is nu €50.00 en wat ik in maart krijg.

Ze zegt ik kan als uw vriend €150.00 betaal niet meer de €225.00 zoals was afgesproken betalen maar slechts €150.00 heel misschien €200.00

Bepaalde posten zijn inmiddels helemaal betaald dus houdt ze €124.00 over nu dan kan ze zoals ik het bekijk mijn leefgeld van €235.00 gewoon blijven betalen, hoeft ze als ze op ons voorstel inga er slechts €75.00 mij te betalen aan leefgeld en kan ik mijn leefgeld van €225.00 wat is afgesproken behouden en waarmee ik net de maand mee rond kan komen. Ik betaal aan boodschappengeld €125.00 en dan nog €10.00 kippenvoer en hou dan voor persoonlijk
Ijle verzorging kleding mijn hobby sociale leven nog €90.00 over.

Wij hebben dus Mw. P. Geluk onderstaande voorgesteld na gesprek donderdag jl.

Dus willen wij het volgende voorstellen. Wij hebben met elkaar zitten praten en vinden dat het beter en makkelijker is als Mijn vriend mij gelijk €150.00 rechtstreeks kan betalen i.p.v. via u. ( mijn vriend betaald anders aan u en u maakt het weer over aan mij, het lijkt ons makkelijker en handiger dat mijn vriend het bedrag van €150.00 rechtstreeks aan mij geef. En u dient het dan alleen aan te vullen met €75.00 leefgeld zodat ik zoals voorheen mijn leefgeld van €225.00 per maand kan krijgen. En waarmee ik net de maand rond van kan komen. Indien u dit niet wil dan zal het €50.00 minimaal zijn zodat het leefgeld €200.00 is, echter dan zal ik mijn enige hobby (muziek maken) die ik nu heb in het sociale leven op moeten geven.

En beland ik weer wekelijks/jaarlijks thuis tussen die vier muren. Want dan kan ik mijn hobby niet meer voortzetten en zo ook mijn sociale leven niet meer, ik wordt dan gedoemd altijd thuis te blijven. Ik heb echt minimaal €225.00 leefgeld p/mnd nodig!

Vrijdag jl. krijg ik van u de email die ik nooit heb ontvangen waarin u schrijft Ook heb ik nog steeds geen bijdrage in de vaste lasten mogen ontvangen van uw vriend. Als ik deze niet ontvang, ben ik genoodzaakt de betaling van het maandgeld staken.

Dus mijn vriend betaald nog niet de bijdrage van €150.00 maar wij hebben haar dat voorstel gedaan zoals hierboven beschreven. Dus wij vragen haar om akkoord te gaan met ons voorstel.

Voorts heb ik in februari €50.00 aan leefgeld gehad ipv €225.00 heeft ze zomaar mijn leefgeld stopgezet terwijl ik die email die ze mij vrijdag stuurde om het te staken nooit heb ontvangen en ik weet nu nog niet wat ik aan leefgeld krijg.

MIJN VRAAG IS MAG ZIJ ZOMAAR MIJN LEEFGELD DOEN EN LATEN WAT ZIJ WIL, IK ZIT NU DUS ZONDER GELD EN WIJ MOETEN OOK BOODSCHAPPEN DOEN ETC IK BLIJF TOCH RECHT HEBBEN OP DIE €225.00

Ze heeft eerder uitstel gegeven aan mijn vriend en nu stellen we dit voor.

Maar hoe nu met leefgeld februari krijg ik infeite nog €175.00 om aan leefgeld €225.00 te komen en hoe verder in maart en volgende maanden. Ik blijf zeker de komende 5 jaar maar met die notering credit acrecole nog acht jaar onder bewind.

Weet u wellicht hoe ik alsnog van die notering af kan komen ben ook al verhoord door de politie maar ook nog steeds geen antwoord over het verhoor gekregen.

Ik hoop dat u mij echt verder kan helpen met mijn leefgeld van €225.00 wat zo is afgesproken en wellicht met die notering acrecole zodat ik met overwaarde huis mijn schuld kan betalen.

Graag zsm reactie.

Met vriendelijke groet,

Mw. AAM Theuns 
Antwoord Beheerder:

Kunt u een periodiek overzicht van uw bewindvoerder aan mij zenden?


wsnp@bureau-voor-schuldenpreventie.nl


 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bewindvoering:
Budgetbeheer
Onteigening
Schuldhulpverlening
WSNPGerelateerde vragen aan Mag bewindvoerster leefgeld stopzetten/staken:

recht op teruggave weekgeld en kinderbijslag
      [Gesteld in Bewindvoering]
2009-08-29 11:35:32
Wat dien je minimaal te krijgen aan leefgeld.
      [Gesteld in Bewindvoering]
2016-12-30 14:34:16
wat is minimaal leefgeld
      [Gesteld in Bewindvoering]
2017-01-09 14:26:31
Wat is leefgeld wachtend op antwoord UWV
      [Gesteld in Bewindvoering]
2017-01-12 15:46:03
Wat moet ik met medische verklaring doen?
      [Gesteld in Bewindvoering]
2018-08-10 11:29:00

Gemiddelde score Bewindvoering: 10.0 (1x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+