Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden » Hondengedrag
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Hondengedrag en krijg online een antwoord van de specialist in Hondengedrag

Zelf een vraag over Hondengedrag? Klik hier.
Meer vragen over Hondengedrag.
De huidige beheerder van de rubriek Hondengedrag:
Naam: Elaine
Bedrijf: 4footers for 2footers
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Elaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondengedragVragen over Hondengedrag via RSS. Klik hier.
RSS over Hondengedrag op jouw website?Vragen over Hondengedrag op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondengedragVragen over Hondengedrag via E-mail. Klik hier.

Gedragsprobleem met Blaffen

[Gesteld op: 06-03-2015]

Toelichting:
Wij hebben een Reu sinds 3 jaar , de Reu zelf is 4 jaar oud ,niet gecastreerd en komt uit het Asiel vandaan.Wij hebben geen achtergrond informatie gehad van het Asiel.De problemen zijn gekomen sinds 1.5 jaar.
Het probleem is als het busje stopt om ons zoontje op te halen gaat hij vreselijk te keer met blaffen .Ook als ik boodschappen ga doen met mijn zoontje gaat hij blaffen.Zodra me zoontje weg is met het busje is blaft hij niet meer .Ook als de deurbel gaat blaft hij.
Het probleem is dus blaffen tegen bijna alles.Dit is aleen binnenshuis buiten gaat het goed en blaft hij niet.We hebben al snuitband geprobeerd we hebben training gevolgd maar het blaffen blijft .
Als we gewoon thuis zijn is er niets aan de hand .Wij vragen ons af wat dit probleem kan zijn omdat we dus ook geen achtergrond informatie hebben wat er het 1ste jaar met hem gebeurd is voordat wij hem in huis haalden.
Antwoord:

Er zijn zoveel burenruzies over het blaffen van honden. Blaffende honden kunnen hun eigenaren gek maken en voor veel overlast in de buurt zorgen. Dat blaffen vervelend is weten we allemaal, maar waarom blaffen honden eigenlijk? En wat is er aan te doen? Honden gebruiken in plaats van taal, allerlei andere vocale manieren om te communiceren. Blaffen is daar een voorbeeld van; het is voor een hond voornamelijk een manier om te waarschuwen. Honden blaffen over het algemeen om de volgende redenen: • Ze willen de andere leden van de roedel alarmeren voor gevaar

 • Ze willen hun behoeftes uiten;

 • Ze willen een reactie van de mensen om hun heen;

 • Ze zijn hun terrein aan het verkennen.


Dàt uw hond af en toe blaft, is dus vrij normaal. Uw hond moet echter wel aangemoedigd worden om te blaffen op het juiste moment en op het juiste tijdstip, bijvoorbeeld om inbrekers bang te maken. Overlast veroorzaken met blaffen is totaal iets anders dan blaffen zoals een hond normaal gesproken doet. Er zijn meestal verschillende redenen waarom storend blaffen voorkomt. Als uw hond gevangen zit achter een obstakel, zoals een hek, waardoor hij u niet kan zien en hij wordt geprikkeld door iets of iemand die hij kan ruiken of horen, dan kan hij ongepast gaan blaffen. Gelijk aan de frustratie van een obstakel zal uw hond ook willen blaffen als hij van achter het raam naar mensen kijkt die voorbij komen lopen. Isolatie en verlatingsangst zijn waarschijnlijk de belangrijkste redenen waarom honden ongepast blaffen. Ze krijgen angstaanvallen doordat ze alleen gelaten worden   De meeste honden die op ongepaste tijden blaffen zijn beloond voor hun buitensporige geblaf, door: • Hem te aaien of hem vast te houden, zodat hij kalmeert;

 • Schreeuwen of terugblaffen naar de hond;

 • Hem iets geven wat hij wil, zoals vrijheid of koekjes.


Om het overmatig blaffen te stoppen is het dus erg belangrijk dit gedrag in ieder geval nooit te belonen. Maar wat moet u dan wel doen?


Terechtwijzen: Uw hond moet weten dat zijn gedrag niet gewenst is. U kunt korte commando's gebruiken, zoals ¨Foei¨,¨Stil¨ of ¨Stop¨ voor uw probleemblaffer. Zorg ervoor dat u de aandacht van uw hond heeft voor u het commando gebruikt. Het is ook belangrijk dat hij ophoudt met blaffen wanneer u het commando zegt, zodat u hem weg kunt slepen van wat zijn blaffen veroorzaakt terwijl u het commando herhaalt.


Rekening houden met de omgeving van uw hond, aangezien dingen als luide actie films hem naar de rand drijven en dan wordt elk excuus om te blaffen aangegrepen. Kalmerende omgevingen helpen uw hond tot rust te komen en zorgen ervoor dat hij niet bij het minste of geringste gaat blaffen.


Negeren: Als een jonge hond aan het blaffen is vanwege verlatingsangst negeer hem dan tot hij ophoudt met blaffen. Ga naar hem toe als hij stil is en geef hem een compliment. Dit zorgt ervoor dat hij leert dat hij niet zou moeten blaffen. Als u naar hem toegaat terwijl hij blaft dan legt hij de link tussen het blaffen met uw aanwezigheid. Hem laten stoppen met blaffen wordt dan erg lastig.


4 stappen anti-blafmethode: Dit programma kan erg effectief zijn, maar het vraagt wel een hoge mate van consistentie en toepassing door alle familieleden, wil het ook echt werken.


Het programma bestaat uit de volgende vier stappen: 1. Zorg dat alles wat het blaffen van uw hond kan veroorzaken niet meer in de buurt is. Dit kan lastig zijn, maar u kunt bijvoorbeeld zijn toegang tot familieleden beperken of hem alleen maar bij één tegelijk in de buurt laten.

 2. Zorg ervoor dat wanneer hij begint met blaffen dat IEDEREEN hem negeert. Ga hem NIET aaien, tegen hem praten, belonen, etc. Naast blaffen moet u er ook voor zorgen dat u niet reageert op wat voor geluiden (zoals huilen, grommen, etc.) hij ook maakt. Als u weinig succes heeft met deze methode na twee weken tijd, gebruik dan stap 4.

 3. Zorg dat goed en stil gedrag u opvalt en beloon dit ook. Complimenteer en aai hem wanneer hij stil is bij de kinderen. Geef hem alleen dit soort aandacht als hij er niet om vraagt.

 4. Betrap hem terwijl hij blaft. Zodra hij begint, laat hem schrikken en zeg: ¨Foei¨.

Beantwoord door:
elaine
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Gedragsprobleem met Blaffen :

Waarom blaft mijn honds opeens?
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-11-11 20:51:08
Blaffende hond
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-11-14 09:55:12
Blafgedrag afleren
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-11-29 13:23:17
Geachte medewerker,
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-11-29 16:06:00
Jack russel blaft naar iedereen
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-02-08 07:40:26

Gemiddelde score Hondengedrag: 8.3 (3197x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+