Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

Lies en rugklachten

[Gesteld op: 13-02-2015]

Toelichting:
Ik ben een meisje van 16 jaar. Ik rij nu al 3 maanden geen paard meer en heb vrijstelling voor gym op school.Heel lang verhaal, maar het komt op het volgende neer.
Ik heb een jaar geleden een behoorlijke liesblessure opgelopen tijdens het paardrijden. Ik heb er toen niks aan laten doen omdat ik dacht dat het wel weer over zou gaan. Het was na 2 maanden over, alleen na en mand kwam het weer terug. Het duurde toen een week en het was weer weg. Een paar maanden later precies hetzelfde, het kwam weer terug. Vooral met lang staan en bewegen. Ik heb ook heel mn leven al last van mn rug gehad. Niet of moeilijk kunnen slapen omdat ik gewoon niet op mn rug kom liggen. In november kwam de pijn terug en heb ik besloten om naar de fysio te gaan. Ze constateerde al snel dat mn rug te hol was en dat daardoor mn blessure miet volledig over ging. Na 3 maanden fysio is er nog zo goed als geen verbetering. Mijn fysio ging op vakantie en ik ging naar een vervangende fysio. Een onwijs lieve man die al snel constateerde dat het probleem toch wat groter is. De pijn zit in een spier van mn lies tot mn knie. Het midden doet niet zoveel pijn, maar vooral de aanhechting van de spier bij mn lies en knie doet pijn. Ook zitten mn bekken en rug helemaal vast. Mn fysio die op vakantie was had geprobeerd de spieren te 'resetten' maar dat ik niet gelukt. Ik ben voordat ik naar mn vervangende fysio ging ook nog naar een podotherapeut geweest. Hij constateerde beenlengteverschil en bekkenscheefstand en ik heb ook van hem inlegzolen gekregen. Ik heb met mn vervangende fysio geen vervolg afspraak gemaakt, omdat Hij vind dat er beter echt een keer maar gekeken moet worden en daarom zouden mijn 2 fysio ' s hun bevindingen opschrijven zodat we naar de huisarts kunnen voor ene doorverwijzing voor waarschijnlijk een orthopeed. Ik kwam allen vandaag weer bij de podotherapeut maar hij vond dat ik er niet naar moet laten kijken omdat de inlegzolen tijd nodig hebben en iedereen wel een zwak en goed been heeft en je niet recht omhoog groeit. Dat snap ik aan de ene kant maar als ik in de spiegel kijk zie ik ook dat mn schouders een klein beetje scheef staan. Links staat hoger dan rechts. Die fysio ' s zijn echt onwijs lief en hebben zeker goed gekeken, maar ik ga dan weer twijfelen over wat de podotherapeut zegt dat het helemaal niet nodig is en ik me dan teveel wijs laat maken. Dus kortom ik ben sowieso van plan om naar huisarts te gaan, maar wat is jullie kijk hierop? Graag een eerlijk antwoord.
Antwoord:

Beste.......,


Ik zou graag eens willen kijken naar jouw lichaam om een goede diagnose te stellen. Op deze manier (via deze website) gaat dat moeilijk.


Beenlengteverschil komt namelijk veel voor, ook in mijn praktijk. Hier zijn verschillende goede behandelvormen voor, zoals de Dorn-methode, de Breuss-massage of de Bowen techniek.


Bij de Dorn methode is het verschil in beenlengte het uitgangspunt. Dit is een veel voorkomend probleem bij mensen met rugklachten.


Wellicht dat je eens te rade kunt gaan bij zo'n therapeut.


Succes en sterkte.


Met vriendelijke groet,


Jack van Dijk, orthomoleculair geneeskundige

Beantwoord door:
Jack van Dijk
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Lies en rugklachten:

Welk dieet kan ik het beste volgen?
      [Gesteld in Afvallen]
2007-03-01 00:17:35
Aanhoudende pijn na acute spit
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-10-04 16:21:41
Hoe kun je de pijn van scoliose verlichten?
      [Gesteld in Rugklachten]
2009-10-07 10:40:43
hooi
      [Gesteld in Rugklachten]
2010-01-17 14:16:16
hoelang duurt met rugklachten voordag je hersteld
      [Gesteld in Rugklachten]
2010-03-27 01:37:31

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+