Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Spellen » Kaartspellen » Bridge
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bridge en krijg online een antwoord van de specialist in Bridge

Zelf een vraag over Bridge? Klik hier.
Meer vragen over Bridge.
De huidige beheerder van de rubriek Bridge:
Naam: Ron Jedema
Bedrijf: Dekker bridge reizen
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 9.3 (van max. 10)
Meer informatie over Ron Jedema vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BridgeVragen over Bridge via RSS. Klik hier.
RSS over Bridge op jouw website?Vragen over Bridge op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BridgeVragen over Bridge via E-mail. Klik hier.

verzaking+arbitrage

[Gesteld op: 28-01-2015]

Toelichting:
Ru contract.
Leider z speelt kla 7 voor--w-ru--dummy kl 4 en O ru dame maar ziet meteen dat ze verzaakt.Ze herstelt dit door kla 10 te leggen.
Onvoldongen dus.
Hierop zegt de partner dat ru dame moet blijven liggen als strafkaart zonder dat de WL geroepen wordt.Er is dus op de overtreding geattendeerd- Hier ben ik het niet mee eens-zonder WL zelf iets oplossen. Als dummy zijnde weet ik dat de dummy de WL niet mag roepen doch als er reeds op de overtreding geattendeerd is mag dat wel dacht ik Art.43A 1a.
Deze komt aan tafel en zegt dat ik niet mocht roepen--draait zich om komt terug en laat de tegenpartij de uitleg geven. Er zijn nog enkele opmerkingen naar de dummy toe.
De ru dame wordt een strafkaart zonder verdere uitleg.De tegenpartij zegt zelf wat de strafkaart betekent.
Ik als dummy heb deze arbitrage niet als prettig ervaren.
Waar het mij om gaat is of ik nu wel of niet de WL had mogen roepen nadat een andere speler reeds de aandacht had gevestigd op de onregelmatigheid.

Gaarne verneem ik met dank.
Wilma
Antwoord:

Hallo Wilma,


De arbiter zit ernaast. De dummy mag niet attenderen op een overtreding, maar als één van de andere spelers de overtreding heeft opgemerkt, magiedereen, inclusief de dummy, de arbiter roepen. Volgens mij heeft west al geattendeerd en zelfs de oplossing al vermeld, en dan is het dus de plicht van iedere speler de arbiter te roepen.


Als ik als Wl aan tafel kom omdat iemand een tegenspeler een strafkaart heeft opgelegd, gaat bij mij de strafkaart van tafel. Straf uitdelen is het exclusieve recht van de arbiter.


En als je een strafkaart besluit, moet je natuurlijk de betreffende spelers uitleggen wat hun rechten en plichten zijn en dus blijf je even bij het verdere verloop van het spel, totdat de straf is uitgevoerd en de strafkaart gespeeld of opgenomen wordt.


Tijd voor een opfriscursus voor de arbiter?


Succes!!

 
Reactie vraagsteller:
Dank je wel Ron,
Ben zeer tevreden met het antwoord.
Fijne dag met een groet;
Wilma
 
Antwoord Beheerder:

Groeten terug.


Ron.

Beantwoord door:
Ron Jedema
profielpagina


Gerelateerde vragen aan verzaking+arbitrage:

Mag beslag gelegd worden ondanks arbitrage?
      [Gesteld in Ondernemers advocaat]
2009-05-17 23:48:10
Straf kaart of niet?
      [Gesteld in Bridge]
2010-05-21 17:42:27
betr. vraag op 9 aug. ondertroefen
      [Gesteld in Bridge]
2011-08-11 07:51:54
verzaking
      [Gesteld in Bridge]
2012-01-25 22:36:54
verzaking
      [Gesteld in Bridge]
2014-12-14 10:31:36

Gemiddelde score Bridge: 9.3 (1165x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+