Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Eetverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Eetverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Eetverslaving

Zelf een vraag over Eetverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Eetverslaving.

Beheerder worden?

De rubriek Eetverslaving heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Eetverslaving Klik hier.

RSS over EetverslavingVragen over Eetverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Eetverslaving op jouw website?Vragen over Eetverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over EetverslavingVragen over Eetverslaving via E-mail. Klik hier.

Eetverslaving op jong leeftijd?

[Gesteld op: 18-05-2008]

Toelichting:
Ik ben 16 jaar en eigenlijk komen alle kenmerken overeen en ben ik er van overtuigd dat ik een eetverslaving heb. Ik kan de hele dag gezond en in normale porties eten en dan ineens sla ik om en eet ik veel te veel in een veel te korte tijd. Ik heb geen overgewicht maar ben zeker niet blij met mijn lichaam (buik, lovehandles en borsten) Ik weet waarom ik het doe: ik ben onzeker, voel me vaak alleen en heb nog steeds last van dingen die vroeger gespeeld hebben! Ik heb er echt heel erg last van en wil er heel graag mee stoppen maar het lukt me niet zelf! geld voor een behandeling heb ik niet en eigenlijk wil ik niet dat mijn moeder en stiefvader het weten, ze maakt zich altijd al zo'n zorgen, en ik denk niet dat ze de ernst inziet... Ik ben er echt klaar mee, wat moet ik doen???
Antwoord:

Beste ..,

Moedig van je dat je op deze manier om hulp vraagt. Je geeft aan te weten dat je een eetverslaving hebt en zoals je het schetst lijkt het daar ook op. Toch is het verstandig om een eetstoornis uit te sluiten als boulimia. daarom wat vragen: in hoeverre ben je met eten/geiwcht/lichaam bezig? en denk je daar aan. Alleen tijdens of rondom maaltijden (ook met anderen), in badkleding, onder de douche, of eigenlijk gedurende de hele dag? wanneer je zo'n eetbui hebt gehad, probeer je dan ook te compenseren door de dagen daarna weinig te eten? of direct over te geven, te laxeren, overmatig te sporten? in hoeverre wordt je humeur en je stemming beinvloed daarna? of de laatste periode? ben je aan de pil en menstrueer je nog? hoe vaak je heb je deze eetbuien? als deze meer dan 3 x per week zijn en de bovergestelde vragen zijn ook positief dan lijkt het meer weg te hebben van een eetbuistoornis of bulimia of eetstoornis anders omschreven.

Ik begrijp dat je dit niet alleen kan, want het is vrijwel niet alleen te doen. Ik zou je willen adviseren toch contact met huisarts op te nemen en op die manier doorverwezen te worden naar de reguliere zorg. Deze wordt vrijwel vergoed, soms een bijdrage van 10 euro. Daarnaast zou ik je willen adviseren om naar anonieme groepen te gaan van de anonieme overeters. Deze zitten overal in het land. Het zijn lotgenoten en het is heel fijn om in zo'n groep je vrehaal kwijt te kunnen, herkenning te zien en voelen en ook manieren vinden hoe hier over heen te komen is voor jou. Want voor iedereen si dat weer anders. op internet via google zou ik even naar hun website gaan voor meer iinfo bij jou in de buurt.

je vertelt te weten dat je eet uit emotie. probeer na te gaan wat eten jou geeft op bepaalde momenten, waar je dan behoefte aan hebt. troost? rust? leegte vullen? misschien kan je dat op een andere manier ook krijgen? vragen om troost in omgeving door dierbaren of in de anonieme eters groep? krijg je voldoende rust in dagelijks leven of moet je een stapje terug doen? nee leren zeggen? doe je nog wat je leuk vindt? hobby's? creatieve bezigheden? bepaalde sporten? wat wil je? schrijven kan ook helpen om emoties te ventileren.

als laatste, probeer het met de dag te bekijken. alleen vandaag eet je normaal en zorg je goed voor je zelf en morgen zeg je weer precies hetzelfde.

 

succes en sterkte,

 

Barbara

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Eetverslaving op jong leeftijd?:

hoe rosei collis handvoeden ?
      [Gesteld in Parkieten]
2010-04-14 15:33:12
tot hoeveel word mijn inkomen aangevuld?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-04-08 19:33:32
ben ik te min voor jongens van mijn leeftijd?
      [Gesteld in Pubers]
2008-01-15 21:09:07
16-jarige valt op kleine kindjes?
      [Gesteld in Homo, lesbi & biseksueel]
2008-07-19 22:20:29
Als je AS hebt krijg je dan een uitkering?
      [Gesteld in Syndroom van Asperger]
2008-11-15 19:51:14

Gemiddelde score Eetverslaving: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+