Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Personeel & Organisatie » Personeel & Organisatie-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Personeel & Organisatie-Utrecht

Zelf een vraag over Personeel & Organisatie-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Personeel & Organisatie-Utrecht:
Naam: Martin van den Berg
Bedrijf: Buro paraplu
Reactiesnelheid: 28 uur
Waardering: 8.6 (van max. 10)
Meer informatie over Martin van den Berg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website?Vragen over Personeel & Organisatie-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Personeel & Organisatie-UtrechtVragen over Personeel & Organisatie-Utrecht via E-mail. Klik hier.

herplaatsbaar tijdens reorganisatie

[Gesteld op: 14-01-2015]

Toelichting:
herplaatst naar andere locatie,reistijd 1,5 per dag, ik kom maandelijks ruim 20 uren tekort, moet dit tijdens ziekte/verlof collega's inhalen, maar collega's hebben ook structureel - uren.. Werk ook 16 uur in andere locatie, ander contract, voor mij niet haalbaar om de minuren op de andere locatie weg te werken
Dus in totaal 32 uur, 16 uur per contract.....
Heb 1 dag per week vrij, dit om lichamelijk bij te komen, arthrose. Wat kan ik doen ??
Alvast dank voor uw antwoord
Antwoord:

beste vragensteller,


 


Uw verhaal is voor mij nu nog niet helemaal duidelijk.


Wat ik begrijp is dat u twee contracten heeft (bij dezelfde werkgever?) waarbij u tegen de reistijd aanloopt (1,5 km, of uur)


Hopelijk kunt u uw vraag helderder maken voor mij zodat ik kan proberen deze te beantwoorden.


 


Hartelijke groet,


Martin van den Berg

 
Reactie vraagsteller:
Nogmaals... Werkte in Rhenen (woon ook in Rhenen), 2 verschillende functies, contracten van elk 16 uur bij dezelfde werkgever op zelfde locatie. Vanwege reorganisatie 1 contract boventallig, ander contract herplaatsbaar, beide contracten waren voor onbepaalde tijd.
Voor mijn herplaatsbare contract van 16 uur moet ik naar Veenendaal, naar een locatie die voor mij heel moeilijk te bereiken is met openbaar vervoer, heb geen auto, ben daardoor minstens 1,5 uur aan reistijd kwijt. De diensten zijn maximaal 5 uur per dag, wordt 80% van mn contracturen ingeroosterd, dit betekent dat ik maandelijks tegen ruim 24 min uren aan zi te hikken, moet dit maar opvullen bij ziekte/verlof collega"s is de boodschap, maar die zitten met t zelfde probleem, ook min uren. Het feit dat ik nog 16 uur , gelukkig 2x 8 uur, bij dezelfde werkgever trouwens) werk maakt t ook moeilijk om mn contracturen vol te krijgen !
Ik werkte altijd 2 dagen, 1 dag vrij en dan weer 2 dagen, was goed te doen voor mij lichamelijk gezien, heb arthrose.... de woensdag vrij gaf mij de gelegenheid om weer bij te tanken.
Door al dit reizen, verschillende locaties, korte diensten, min uren is mijn vraag of ik hier nog tegen kan protesteren??

vriendelijke groet,
Jeannet Dijkgraaf
Voor mijn boventalligheid heb ik een baan aangeboden gekregen voor 16 uur, 2x 8 uur, ook in Veenendaal maar op een andere locatie, waar ik opzich blij mee ben, want die locatie is wel goed te bereiken met openbaar vervoer.
 
Antwoord Beheerder:

beste Jeanette,


 


Het klinkt als een lastig pakket waar je in zit, zeker ook gezien je gezondheids situatie. Ik zal proberen je vraag te beantwoorden.


Als ik het goed begrijp heb je op dit moment nog twee contracten waarbij je op een locatie slecht slecht kunt komen (1,5 uur reistijd) en bij de andere goed kunt komen. en je loopt aan tegen het feit dat je doordat je maar 80% wordt ingeroosterd je minder uren maakt dan volgens contract en dus (nog meer) moet reizen om dit erbij te werken, tijdens uren dat jouw collega's (die liever ook meer werken) er niet zijn.


Het klinkt alsof jouw werkgever het niet al te best voorheeft met zn werknemers. 1,5 uur reistijd is erg lang en ondanks dat het fijn is dat je werk hebt, bijna onmogelijk om van mensen te vragen om vijf uur te werken en 3? uur te reizen (of is dit 1,5 uur?) Ik kan mij niet aan het gevoel onttrekken dat je werkgever het niet erg zou vinden als u of een van uw collega's zou zeggen, ik stop er mee. maar dat gaat uw probleem niet oplossen.


In essentie gaat het hier om een contract waaraan u zicht dient te houden (16 uur weken), maar ook waar uw werkgever (wg) zich aan dient te houden. Hij dient u in de gelegenheid te stellen om de afgesproken uren te maken. daar draait dit om. Het is te makkelijk om vanuit de wg kant te zeggen, dan haal je dat maar in op de momenten dat je collega's ziek zijn of met vakantie zijn. ik stel dan ook voor dat u met uw collega's in gesprek gaat met uw werkgever en deze zaak aankaart. Vijf uur diensten (n de zorg) zijn redelijk gebruikelijk en komen de wg goed uit vanwege de flexibiliteit die dit biedt, maar is in lang niet alle gevallen goed voor de medewerkers (zie reistijden). Ik weet dat verschillende vakbonden hier mee bezig zijn, dus er is enig licht aan het einde van de tunnel, maar op dit moment is een goed gesprek het enige dat u kunt doen.


Juridisch kunt u niet heel veel doen, behalve uw werkgever er op aanspreken wanneer u te weinig uren aangeboden krijgt.


Ik hoop uw vraag beantwoord te hebben.


 


Hartelijke groet,


Martin van den Berg

Beantwoord door:
Martin van den Berg
profielpagina


Gerelateerde vragen aan herplaatsbaar tijdens reorganisatie:

Veranderen van functie tijdens reorganisatie.
      [Gesteld in Personeelsmanagement-Drenthe]
2007-09-08 11:28:33
waneer heb ik recht op ww-uitkering in belgie
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Belgie]
2007-10-07 12:04:46
waarom tellen mijn dienstjaren van de KLU niet mee
      [Gesteld in Ontslag]
2009-07-17 00:53:28
Re-integratie ADV dagen
      [Gesteld in Reýntegratie]
2010-03-01 10:08:39
Recht op ww als voor ontslag eigen bedrijf start
      [Gesteld in UWV Uitkeringen]
2014-04-29 13:24:22

Gemiddelde score Personeel & Organisatie-Utrecht: 10.0 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+