Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Arbeidsrecht Advocaat » Arbeidsrecht Advocaat-Flevoland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Flevoland en krijg online een antwoord van de specialist in Arbeidsrecht advocaat-Flevoland

Zelf een vraag over Arbeidsrecht advocaat-Flevoland? Klik hier.
Meer vragen over Arbeidsrecht advocaat-Flevoland.
De huidige beheerder van de rubriek Arbeidsrecht advocaat-Flevoland:
Naam: Herman Albersen
Bedrijf: De rechtspratkijk nederland
Reactiesnelheid: 81 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Herman Albersen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Arbeidsrecht advocaat-FlevolandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Flevoland via RSS. Klik hier.
RSS over Arbeidsrecht advocaat-Flevoland op jouw website?Vragen over Arbeidsrecht advocaat-Flevoland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Arbeidsrecht advocaat-FlevolandVragen over Arbeidsrecht advocaat-Flevoland via E-mail. Klik hier.

vergoeden 60-urennorm ondernemingsraadsleden

[Gesteld op: 10-01-2015]

Toelichting:
Dag. Volgens art. 18 van de WOR hebben de OR-leden recht op minimaal 60 uren voor dingen zoals achterbanraadplegen, zich op de hoogte houden van de actualiteit op OR-gebied etc. Echter zitten er 4 mensen uit de 5-ploegendienst in de Raad. En deze willen dus deze uren, indien mogelijk, thuis gebruiken voor het beantwoorden van mails, het op de hoogte houden van de actualiteit. De werkgever wil echter dat zij deze uren op het werk maken. Dat is haast onmogelijk en kost ook veel extra tijd( reizen van en naar de zaak. Derhalve de vraag"kunnen deze 60-uren niet gewoon op de snipperdagenkaart worden bijgeschreven, zodat men dus niet naar de zaak behoeft te komen. Overigens worden de uren voor de werk- en overlegvergaderingen gewoon vergoed in tijd voor tijd. Wat is wijsheid in deze, want de werkgever wil echt elk uur voor OR-werk weten waar wij dus mee bezig zijn ook weten wat wij aan het doen zijn. Maar soms kan dat niet. Gr. John
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,
 1. De werkgever is verplicht om de leden van de OR en de leden van de commissies van de OR het salaris te betalen voor de tijd die de leden doorbrengen ten gevolge van het bijwonen van een vergadering van de OR of van een commissie van de Raad. Deze vergaderingen moeten plaats vinden tijdens normale arbeidstijd. Normale arbeidstijd is de tijd waarvoor de leden zich hebben verbonden werkzaamheden te verrichten. Dus “op het werk”.


   
 2. Verder is de werkgever verplicht de leden van de OR en de leden van de commissies van de OR, gedurende minimaal 60 uren per jaar, in werktijd en met behoud van salaris, de gelegenheid te bieden voor onderling beraad en overleg met andere personen over aangelegenheden waarbij de leden in de uitoefening van hun taak zijn betrokken, alsmede voor kennisneming van de arbeidsomstandigheden in de onderneming.


   
 3. Verder dient de werkgever de leden van de OR en de leden van een vaste commissie of onderdeelcommissie, gedurende een door de werkgever en OR gezamenlijk vast te stellen aantal dagen per jaar, in werktijd en met behoud van salaris de gelegenheid te bieden de scholing en vorming te ontvangen welke zij in verband met de vervulling van hun taak nodig hebben.


   
 4. De werktijd voor onderling beraad, overleg met andere personen en voor kennisneming van de arbeidsomstandigheden 2. komen boven op de uren van de werkzaamheden genoemd onder 1.


   
 5. De onder 2 bedoelde faciliteiten en uren zijn gericht op de leden van de OR en van zijn commissies, terwijl de tijd bedoeld onder 1. is gericht op de OR en zijn commissies als instituut, dus voor de OR en zijn commissies in hun geheel.
U bent geen verantwoording verschuldigd aan uw werkgever.


Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.


Met vriendelijke groet,


H.A. Albersen

Beantwoord door:
Herman Albersen
profielpagina


Gerelateerde vragen aan vergoeden 60-urennorm ondernemingsraadsleden :

werking studieovereenkomst
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2009-05-22 17:50:02
moet je de cursus bhv-er in eigen tijd volgen?
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Groningen]
2010-01-09 19:04:11
schadevergoeding laminaat
      [Gesteld in Schadehulp]
2011-10-12 13:41:39
Kilomtervergoeding
      [Gesteld in Persoonsgebonden Budget (PGB)]
2012-01-25 13:45:15
Moet je bij reiskosten met de trein bonnen hebben?
      [Gesteld in Accountancy]
2019-11-18 14:35:40

Gemiddelde score Arbeidsrecht advocaat-Flevoland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+