Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Advocaten » Aansprakelijkheidsrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aansprakelijkheidsrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Aansprakelijkheidsrecht

Zelf een vraag over Aansprakelijkheidsrecht? Klik hier.
Meer vragen over Aansprakelijkheidsrecht.
De huidige beheerder van de rubriek Aansprakelijkheidsrecht:
Naam: Edgard Bogers
Bedrijf: Tact letselschade-juridisch advies-coaching
Reactiesnelheid: 31 uur
Waardering: 8.9 (van max. 10)
Meer informatie over Edgard Bogers vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website?Vragen over Aansprakelijkheidsrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AansprakelijkheidsrechtVragen over Aansprakelijkheidsrecht via E-mail. Klik hier.

wie is aansprakelijk voor de sleepkosten

[Gesteld op: 29-12-2014]

Toelichting:
een vriend van onze zoon heeft onze trailer met boot opgehaald voor stalling..hij heeft tijdens het rijden met een band de berm geraakt, klapband en is in de berm terechtgekomen. hijzelf is weggereden en onze zoon heeft ons gebeld. Mijn man heeft intussen bergingsbedrijven gebeld van hoe nu, maar de politie belde ook al dat zij hem weg lieten slepen. de jongen verteld nu aan de verzekeringsmaatschappij dat hij lekke band kreeg en daardoor dit gebeurde, maar eerste vertelde hij aan ons en aan verzekering dat hij de berm geraakt had, hij vond het eng omdat het zo smal was. nu dekt de verzekering de schade niet, wisselende verhalen en lijkt op pech. Wie is verantwoordelijk , hij omdat hij reed of wij omdat wij eigenaar zijn ??
Antwoord:

Beste mevrouw,


Vervelend dat het zo is gelopen.


Uw vraag is welke verzekeringsmaatschappij de bergingskosten van de trailer en boot moet betalen?


Uit uw verhaal kan ik niet opmaken met wiens auto de vriend reed. Met zijn eigen auto of met uw auto? Verder is van belang wat de aard van de autoverzekering is? All risk of enkel WA? Of geldt er ook een aparte verzekering voor de trailer met boot? 


Indien er geen aparte verzekering voor de (trailer met) boot is, dan is deze verzekerd onder de verzekering van de auto waaraan de trailer is gekoppeld. Afhankelijk van de aard van de verzekering (all risk of enkel WA) en van de inhoud van de polisvoorwaarden komen de sleepkosten voor vergoeding in aanmerking. Indien een bevoegde bestuurder zelf een stuurfout maakt, waardoor er schade ontstaat, dan zal de verzekeringsmaatschappij inderdaad maar onder bepaalde voorwaarden de kosten vergoeden. Dit is ook niet altijd onder een all risk verzekering te brengen.


Dat er nu verschillende verklaringen zijn omtrent de toedracht is vervelend. Uw zoon, die er bij was (?) zal zijn eigen verklaring kunnen doen. Ik verwacht daarentegen niet dat dit verschil maakt in de beoordeling van de polisdekking en vergoeding van de schade. 


Ik adviseer u uw eigen polis of die van de vriend goed door te nemen en vervolgens contact op te nemen met de verzekering voor een nadere toelichting. 


Om de schade te verhalen op de aansprakelijkheidsverzekering van de vriend, lijkt mij ten slotte niet mogelijk. Hiervoor dient hij onzorgvuldig c.q. onrechtmatig te hebben gehandeld, en dat lijkt hier niet het geval. Daarnaast sluiten ook veel AVP-polissen alle voorvallen met auto's uit. 


Kunt u zo verder? Succes. 


Met vriendelijke groet, 


Edgard Bogers 


 

 
Reactie vraagsteller:
Dag,

Bedankt voor uw reactie. Het is helaas niet het antwoord wat ik zocht,wellicht ook omdat ik niet duidelijk was. Het gaat mij om de aansprakelijkheid. Is hij aansprakelijk ? Hij reed met zijn eigen auto, maar met onze trailer en boot. Door een ongelukkige manoeuvre is hij met band in de berm geraakt, en er vandoor gegaan. Ik begrijp nu pas dat u verzekeringstechnisch kijkt en niet naar de aansprakelijkheid. Waarschijnlijk het beste om even onze rechtsbijstand verzekering in te schakelen.
In ieder geval dank voor de moeite
 
Antwoord Beheerder:

Bedankt voor uw reactie. 


Met betrekking tot de aansprakelijkheid. 


De feitelijke toedracht is dan van belang. Als de bestuurder van de auto door een ongelukkige manoeuvre met de band in de berm is gekomen, kan er niet worden gesproken over onrechtmatigheid c.q. aansprakelijkheid. Het feit dat hij er vandoor is gegaan, doet daar niet aan af. Hoe vervelend dat natuurlijk is.


Afhankelijk van alle feiten en omstandigheden ter plekke zal beoordeeld moeten worden of het rijgedrag van de bestuurder onzorgvuldig c.q. onrechtmatig is geweest. Hiervoor zijn verklaringen van de bestuurder, uw zoon en eventueel andere getuigen van belang. Als de verklaringen tegenstrijdig zijn, dan zal aansprakelijkheid moeilijk erkend worden.


Inderdaad goed om deze zaak ter beoordeling aan uw rechtsbijstandverzekering voor te leggen. Aan de hand van alle feitelijke situatie zullen zij een oordeel kunnen geven. 


Succes. 


Met vriendelijke groet, 


Edgard Bogers 

Beantwoord door:
Edgard Bogers
profielpagina


Gerelateerde vragen aan wie is aansprakelijk voor de sleepkosten:

zelfde vraag vanuit de penningmeester gesteld.
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-07-17 11:48:38
Hoe kan ik uitleggen dat ik aansprakelijk ben?
      [Gesteld in Verzekeringen]
2009-08-16 20:35:52
ouder verantwoordelijk voor schulden kind?
      [Gesteld in schuldadvies & schuldbegeleiding]
2011-07-02 00:32:03
mijn zoon is 17 j , is weggelopen , ben ik verantw
      [Gesteld in Familierecht]
2012-01-21 13:21:06
Wie aansprakelijk bij ongewenste dracht 2 jarige?
      [Gesteld in Hippisch recht]
2014-04-22 00:59:30

Gemiddelde score Aansprakelijkheidsrecht: 8.8 (125x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+